R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka, 259596.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
der Jahreskalender Anotace
Advertisements

VY_32_INOVACE_ 04_ Lidé a čas Kalendář (SADA ČÍSLO 2)
ČLENSKÁ SCHŮZE 2008 Plnění plánu činnosti sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2007.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Tréninkový deník Kondiční trénink Jaroslava Chovancová Učo:191699APAK/PR33.semestr.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Trénink atletických skoků
VY_22_INOVACE_J-A-25 Aj pro 4.r./ snímek 1-7 /, 5. r. T I M E - ČAS Základní škola Ostrava, Gebauerova8, příspěvková organizace Autorka: Mgr. Daniela.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2012
Fyziologie sportovních disciplín seminář Martina Novotná
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
Kondiční příprava hráče baseballu
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
PROTAHOVACÍ A KOMPENZAČNÍ CVIČENÍ
OLYMPIJSKÉ HRY.
Atletická průprava pro canicross
DÁLKOVÉ BĚHY.
Regenerace ve sportu pedagogické prostředky MUDr.Kateřina Kapounková.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Zimní sporty.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Tato prezentace byla vytvořena
R EGENERACE VE SPORTU Anna Vagenknechtová, RVS, 2009.
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
ČLENSKÁ SCHŮZE 2008 Plnění plánu činnosti sportivního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty na rok 2008.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Osnova přednášky: 1.Charakteristika tréninkové jednotky (TJ), typy TJ. 2.Struktura TJ – úvodní, hlavní a závěrečná část. Obsah a význam jednotlivých částí.
Libor Bucifal juniorský reprezentant ČR na vytrvaleckých tratích.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
TRÉNINKOVÝ PLÁN A REGENERACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
kondiční příprava v tréninku basketbalistů.
5. lekce.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ Regenerace ve sportu Tereza Hrbáčová.
Tréninkový plán a regenerace.  Tenis je jak pro muže tak pro ženy, hrají se dvouhry i čtyřhry  4 povrchy: tráva, tvrdý (beton), antuka,  Při tenise.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Regenerace ve sportu Seminární práce Lucie Viznerová.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
KONDIČNÍ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA.
jen pro vnitřní potřebu
Regenerace ve sportu FUTSAL Vypracovala:Michala Klašková UČO:
Vypracovala: Karolína Novotná 3. roč., obor RVS
Regenerace Cyklistika – BMX, 4X Jan Bartoš TVS-RVS
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
Autor: Mgr. Radana Marelová
Regenerace ve sportu fotbal
Rychlostní disciplíny - kraul Tereza Kousalová
KALENDÁŘ.
Krasobruslení Jméno: Veronika Vrtělová UČO: Obor: RVS/T
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
KONDIČNÍ PŘÍPRAVA Michal Lehnert.
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Transkript prezentace:

R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,

M OGULS : Akrobatický sjezd (jízda v boulích) – boulovitá trať je vymezena devíti brankami, na trati mohou být umístěny dva můstky, na kterých závodníci předvádějí dva různé skoky. Hodnotí se technika oblouků, skoky a rychlost Jízda v boulích je na techniku velmi náročná disciplína. Jedná se o rychlou a agresivní jízdu s použitím akrobatických skoků na strmé a boulovité trati.

M OGULS : Cyklický pohyb s acyklickými prvky (arteficiální) Novodobý sport Boom nastal v 60. letech 20. stol 1973 první závody Od r zařazeno do programu Olympijských her

S OMATOTYP : Ektomorfní mezomorf Převaha rychlých svalových vláken Rozvinuté svalstvo především dolních končetin

M ETABOLICKÉ ZÁSOBENÍ : Samotná jízda trvá asi 30 s 70% ATP, CP systém, 30% anaerobní glyk.

R OBIN H LAVSA : 15 let, Ski team Šumperk 2x mistr ČR 1x vicemistr ČR 2x vítěz Českého poháru 1x 2. místo v Českém poháru 1x mistr ČR a SR 9. místo v Německém poháru a kvalifikace do světového poháru

R OZDĚLENÍ ROKU : Zimní příprava Polovina září-listopad Zimní závodní období (= hlavní ZO) Prosinec- březen, vrchol MČR Volno Duben-květen Letní příprava Květen- červen Letní závodní období Červenec- srpen

ZIMNÍ PŘÍPRAVA : Gymnastika- rozvoj motoriky, nové prvky (skoky) 2x týdně 1,5 hodiny Fyzická příprava- kolo, běh, in-line brusle 2x týdně 1,5 hodiny Posilovna- především dolní končetiny 1x týdně 1,5 hod

P ĚTIDENNÍ SOUSTŘEDĚNÍ NA LEDOVCI Středa- dopoledne: 2h-“rozlyžování“ -odpoledne: 0,5h fyzická příprava-běh do kopce 1,5h lyžování Čtvrtek- stejné jako středa Pátek- dopoledne: 2h technika jízdy a nájezdů na můstky - odpoledne: O,5h fyzická příprava 1,5h technika jízdy a nájezdů na můstky Sobota- dopoledne: 2h nácvik celé jízdy včetně skoků (důraz na techniku) - odpoledne: stejné Neděle- stejné jako sobota (důraz i na rychlost)

ZIMNÍ ZÁVODNÍ OBDOBÍ: Gymnastika- technika a čistota prvků 2x týdně 1,5 hodiny Trénink na sněhu- technika, rychlost 2y týdně Víkendy- závody

L ETNÍ PŘÍPRAVA : Fyzická příprava- kolo, běh, in-line brusle 2x týdně 1,5 hod Gymnastika- vymýšlení nových kombinací Skoky do vody

L ETNÍ ZÁVODNÍ OBDOBÍ Pouze skoky do vody Tréninky stejně jako v letní přípravě, větší důraz na techniku než na fyzickou kondici

REGENERACE Před i po každém tréninku důkladný strečink Před- dynamický, Po – statický Především pasivní odpočinek Po zimním závodním období- týdenní pobyt ve wellness centru ( dle finanční podpory sponzorů) Žádná speciální výživa

D OPORUČENÍ : Zařadit kompenzační cvičení (prevence zranění dolních končetin a uvolnění přetížených svalů a kloubů především dolních končetin) Posílit mezilopatkové svaly Alespoň jednou týdně plavání- ne kondiční, sauna popř. masáž

D ĚKUJI ZA POZORNOST