Televize 8. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Připravenost České televize na vysílání v HD
Trh s TV reklamou a nové TV stanice Červen • Propad sledovanosti zastaven, Sledovanost TV.
Jsou televize dalším ohroženým druhem?
Internet a televize - rivalové nebo partneři? Klubový večer SPIR , klub Avion.
TV, video.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_2_18.
Praha,12.červen, 2008 Konference: DIGImedia 2008.
Televizory nové generace: od HDTV k internetu a 3D VIII
Můj blog Veronika Partiková
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Soustava zařízení, kterými se obraz přeměňuje na elektrický obrazový signál.
Perspektivy rozvoje tematických kanálů Petr Majerik Atmedia 1.
Techniky sběru informací
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Název Informace a média Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast
SET-TOP-BOX jeden pojem, mnoho podob Jan Kálal redaktor DigiZone.cz 31. říjen 2006.
Co by mohla dělat Česká televize (a co nedělá)? Jan Potůček, DigiZone.cz.
1 Měsíční zpráva o sledovanosti červenec 2008 MEDIARESEARCH, a. s. srpen 2008 Zdroj: ATO - Mediaresearch.
Asociace televizních organizací Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Pojmy a interpretace.
Anotace Materiál slouží k: objasnění pojmu MÉDIA rozšíření povědomí o nich Zdokonalení schopnosti třídit jednotlivá média pochopení významu médií v lidském.
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Mobilní televize ve službách veřejného zájmu Jiří Hašek, Senior manažer řízení kategorie obsahu Jaroslav Chaloupka, Manažer kategorie zodpovědný za Televizi.
TV trh s reklamou – nyní a potom Digimedia 2007 Květen 2007.
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O REKLAMĚ Reklama TV spot Rozhlasový spot Billboard Leták ve schránce Inzerce v novinách Reklama v časopisech Bannery na internetu Spam.
Masová komunikace, masová média
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Měření sledovanosti Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Média a my v dnešním světě Tony Duong, 8.B Projektový den 8. dubna 2009.
Televizní vysílání v České republice
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Mgr. Jiří Janeček Senát PČR Osvěta zvenčí ? Schopný autor tvoří, neschopný poučuje George Bernard Show.
IPTV dva roky poté Jan Potůček, DigiZone.cz. Stručná historie září 2005 – zahájení prvního pilotního vysílání IPTV v České republice (Mattes AD, Ostravsko)
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti ICT Vzdělávací.
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Druhy připojení k internetu
Aktuální trendy na trhu televizních přístrojů
Vysílací časy médiích Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Média v ČR Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Satelit = HDTV do každé domácnosti září Limity pro rozvoj HDTV Dostupnost signálu HDTV Vybavenost domácností televizory zobrazujícími HDTV Cenová.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
KAM UTÍKAJÍ TV DIVÁCI Červen 2009 / Ředitel společnosti: Jan Tuček / Client Service Manager: Petr Zvára / STEM/MARK, a.s.
TV Share Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Česká soukromá televizní stanice Janoštíková Tereza IV.E.
1665 n. l. Londýn sužovaný dýmějovým morem Woolsthorp – rodný dům jednoho z největších fyziků v dějinách lidstva.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Tato prezentace byla vytvořena
Televizory nové generace: od HDTV k internetu a 3D VIII. kulatý stůl DigiZone.cz Tereza Šimečková – Předsedkyně představenstva David Satranský – Ředitel.
Veřejnoprávní a komerční média
Měření sledovanosti obrazovek připojených k internetu Tomáš Bičík INNOVATION DAY, 7. října 2015.
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Masová komunikace 2 PhDr. Hana Slámová,Ph.D.. * Odbor médií a audiovize MK ČR * audiovize/default.htm
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_15_televize TEMA:Multimédia a grafika.
Media Forum 2000 ATO Měření sledovanosti TV v České republice a Peoplemetrový projekt Přistoupení TV 3 Jednatelka ATO Mgr Hana Svobodová Vedoucí peoplemetrového.
Jak se dělá programové schéma vysílání televize Cílová skupina Programové schéma vysílání Reklamní bloky Ukázky Dostupné z Metodického portálu
Televize 8. ročník.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Mediální výchova 8. ročník
Komunikace.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Jak vzniklo ČT D a první výsledky
Obrázky: Vlastní fotografie
Změny v rámci digitálního vysílání kabelové televize DVB-C
Transkript prezentace:

Televize 8. ročník

Definice a historie Jednosměrné vysílání obrazu a zvuku živě nebo ze záznamu 1936 – vysílání BBC – 300 majitelů Tv 1953 – pravidelné vysílání u nás 1973 – barevné vysílání

Šíření signálu Analogově Digitálně Satelitně Kabelově Za signál se platí – koncesionářské poplatky, paušál…

Rozdělení stanic Veřejnoprávní Komerční Celoplošné Regionální Místní Přiřaď konkrétní stanice

Řešení Veřejnoprávní – Česká televize Komerční – Nova, Prima Celoplošné – ČT, Nova, Prima Regionální – RTA Místní – RKTV

Loga televizních společností

Pojmy spojené s vysíláním Rating = sledovanost kolik diváků z dané cílové skupiny (např. M15+) sledovalo pořad dlouhodobě nejsledovanější pořad – Televizní noviny (Nova) Share = podíl na sledovanosti kolik lidí se v určitém čase dívalo na který kanál tzv. koláče sledovanosti Prime time – nejsledovanější televizní čas 19:00 – 23:00

Share

Sledovanost Cílová skupina – skupina obyvatel, pro kterou je určen pořad Důležité – kdy je u televize Peoplemeter – přístroj na měření sledovanosti Panel – skupina domácností, která má peoplemetery Složením odpovídá složení společnosti Nejsledovanější pořad – Televizní noviny na Nově (konkuruje – Ordinace, hokej) Ovlivňuje cenu reklamy

Programové schéma vysílání Kdy a co bude televize vysílat Vychází z výsledků měření sledovanosti Je ovlivněno konkurenční tv Přizpůsobuje se aktuálním událostem Některé pořady mají stálý vysílací čas Jiné se mění s obdobím Televizní den trvá od 6:00 do 5:59 Která období jsou pro TV významná? Jmenuj události, kvůli kterým se mění program? Vzpomeň si nebo vymysli příklad, kdy sledovanost ovlivnila vysílací čas.

Zajímavé odkazy http://www.digizone.cz/clanky/pruzkum-nova-a-ct-1-uz-jsou-za-zenitem/ http://www.mediaresearch.cz/ http://www.mediaguru.cz/2011/01/jak-funguji-tv-metry-video-omd/ Aktuální data http://www.ato.cz/

Odkazy http://cs.wikipedia.org/wiki/Televize_(m%C3%A9dium) http://cs.wikipedia.org/wiki/Televizn%C3%AD_vys%C3%ADl%C3%A1n%C3%AD http://linkuj.cz/?id=show&viewnr=4&typ=0&par=37555 http://www.mediashow.cz/media/hodinove-televizni-inscenace-na-nove-pripravuji-se-zenske-pribehy.html http://www.mediashow.cz/media/prima-prusvih-se-svedskym-majitelem-neumi-delat-plnoformatovou-televizi.html http://www.aust.cz/2008-09-18/digitalni-tv-barrandov-chce-do-sesti-let-az-12-procent-trhu/ http://ocko.idnes.cz/televizi-ocko-najdete-na-kabelu-satelitu-a-internetu-pcj-/oc_clanky.aspx?c=A090724_114321_oc_clanky_nh http://miamiherald.typepad.com/changing_channels/2009/04/ http://www.digizone.cz/clanky/pruzkum-nova-a-ct-1-uz-jsou-za-zenitem/