Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Adam Mikula FairNet Systems, s.r.o.
Advertisements

PEVNÝ DISK POČÍTAČE.
Základy html pro úplné začátečníky.
Softwarová údržba systému. Během práce na počítači se disk obsazuje nejrůznějšími nepotřebnými soubory, které zcela zbytečně zabírají prostor na pevném.
Souborové systémy.
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
SOUBOROVÉ MANAŽERY.
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
Snímek 1 Virtual CloneDriveManažerská informatika OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen v projektu Pořadové.
Informatika pro ekonomy II přednáška 3
NázevZálohování, komprimace a vypalování dat Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
MATLAB LEKCE 2.
Mechanika I. Rovnoměrně zrychlený pohyb VY_32_INOVACE_10-06.
Diskový manažer Total Commander
Počítačová grafika 18. Marcel Svrčina.
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 3.
Anotace Žák se orientuje v záznamových médií (zařízení) Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže rozdělit záznamová média Speciální vzdělávací.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Elektronická učebnice - II. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Informatika Autor: Mgr. Marie Makovská 18.1 Zmenšení.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA ÚPRAVA FOTOGRAFIÍ – ZÁKLADNÍ ÚPRAVY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
Základy informatiky. 4 DATA DATA – vytvoření – ochrana – uchování 3.
Souborový manažer Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
SOFTWARE.
Informační a komunikační technologie
Cvičení ve Windows Commanderu 1.ve wc vytvořte následující adresářovou strukturu (do D:\semináře Kavecký), To by zvládlo i mé prasátko..
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Základy informatiky. 4 DATA – uchování – ochrana.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Identifikátor materiálu: EU
Komprimace souborů a složek (*.ZIP, *.RAR) Pro uchazeče o ECDL Autor: Libor Matoušek.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha Uspořádání dat na disku
Architektura počítače
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Informatika Základní formáty počítačové grafiky Obrázek: Žaneta Lažková 2012.
Datové formáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Počítačová grafika a CAD 1 Ukládání obrázků do různých formátů.
Základy informatiky.
WinRar WinRar slouží k: Rozdíl mezi WinRarem a WinZipem
SOFTWARE I Operační software. BIOS Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci celého počítače Provádí testy hardwaru a jeho nastavení, konfiguraci.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
- CO TO JE A ROZDÍLY MEZI NIMI Zálohování, archivace a komprimace dat.
Informační gramotnost v podmínkách eGovernmentu Jan Málek.
Inf Ztrátová a bezztrátová komprese zvuku. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Grafika - základy Co se všechno naučíme???
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Komprese (komprimace) dat  komprese = zmenšení objemu dat  používá se hlavně při archivaci nebo přenosu dat  slangové alternativní termíny: (za)zipování,
Inf Formáty zvukových souborů a videosouborů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pevný disk. Co to je? Zařízení, které se používá v elektrotechnice k uchování dat Využívá k tomu magnetickou indukci Magnetická indukce je vektorová fyzikální.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_06.
Software Programové vybavení počítače. Operační systém Je nejdůležitějším software prvkem v počítači Zajišťuje komunikaci mezi uživatelem a hardware „program“
Freeware Shareware Demoverze Public domain
Software počítače – opakování
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Informatika pro ekonomy přednáška 6
Software počítače 2 - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Formáty grafických souborů
Free packing John Vladimir 3MA481.
M. Telingerová Komprimace dat.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Veškerá data v počítači jsou uložena jako soubory.

KOMPRIMACE SOUBORŮ : - zmenší se velikost souborů, takže zabírají méně místa na disku - speciální programy – WinZip, WinRar - nebo jako funkce některých programů - (Total Commander, WinCommander, FreeCommander)

KOMPRIMACE SOUBORŮ : - zmenší se velikost souborů, takže zabírají méně místa na disku

KOMPRIMACE SOUBORŮ : - speciální programy – WinZip, WinRar - nebo jako funkce některých programů - (Total Commander, WinCommander, FreeCommander)