Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Urči, o kterou rostlinu se jedná
Advertisements

SAVCI.
ČÁSTI TĚLA ROSTLIN DÍL 2. Květy a plody.
Tázací zájmena ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh:
Rozmanitost přírody Třídění živočichů II. aktivita
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Šablona: ICT PRV ČAJZ Složky potravy- pracovní listy Anotace: základy zdravého způsobu stravování Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová.
Rozmanitost přírody Třídění živočichů I. aktivita
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Hned si to vyzkoušíme na několika zástupcích hmyzu:
HOUBY.
ŽIVOČICHOVÉ.
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Lékárnička Člověk a jeho zdraví. Lékárnička Člověk a jeho zdraví.
Rostliny podle stavby těla
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Rozmanitost přírody Živá příroda, podmínky života na Zemi
Pojmenuj domácí zvířata
Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
Jejda, tady byl někdo veliký popleta! Zkus doplnit zapomenuté čárky nad slovy.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Křížovka – domácí zvířata
Který živočich do řady nepatří
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Najdi ve větách volně žijící zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Lípa srdčitá Rozmanitost přírody. Lípa srdčitá Rozmanitost přírody.
Stavba těla živočichů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
U lékaře Člověk a jeho zdraví. U lékaře Člověk a jeho zdraví.
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
Cizí člověk Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Cizí člověk Anotace: bezpečné chování, vyhodnocení a zvládání rizikových situací Autor:
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Poznej volně žijící zvířata
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Najdi ve větách domácí zvířata
Stavba těla živočichů Savci
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Příroda nebo člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
What is it? Let´s play a game! ANOTACE Šablona:ICT AJ Tázací zájmeno WHAT přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Zájmena WHAT, THIS, IT ANOTACE Šablona: ICT AJ Zájmena what, this, it Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk.
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmeno ITS Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický okruh: Produktivní a receptivní.
Křížovka – volně žijící zvířata
Křížovka – les Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Anotace: Zelenina a houby na podzim, třídění přírodnin Autor: Mgr. Renata Hacaperková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Očekávaný výstup:
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
ROSTLINY.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Transkript prezentace:

Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí Rozmanitost přírody

Šablona ICT2-2-36 PRV RP Růst a vývoj živočichů Anotace: Výuková prezentace o růstu a vývoji živočichů na příkladu kočky domácí. Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: Popíše a roztřídí některé přírodniny podle nápadných určujících znaků. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova :rozmanitost přírody, kočka domácí, samec, samice, mládě, růst, vývoj Druh učebního materiálu :prezentace, pracovní listy Druh interaktivity: Aktivita/výklad Cílová skupina :Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň, první období Typická věková skupina 7-9 let Celková velikost – 241kB-soubor ppt.

Měli jsme doma kočku Mínu a kocoura Mikiho Měli jsme doma kočku Mínu a kocoura Mikiho. Na jaře se Míně narodila koťata. Byla malá, slepá a nemohoucí. Živila se sáním mateřského mléka od kočky Míny, která se o ně velice pečlivě starala. Koťata rostla a byla stále větší. Byla roztomilá, hravá a všichni jsme s potěšením sledovali, jak je Mína učí poznávat okolí a lovit. Postupně se koťata měnila z mláďat v dospělé kočky a kocoury. Kočky, to jsou samice a kocouři samci. Dvě kočičky a jednoho kocourka jsme rozdali známým. Nechali jsme si jen jednoho kocoura, abychom příští jaro neměli mnoho koťat. Babička vyprávěla:

Určitě znáš odpovědi na tyto otázky Jak říkáme samici kočky domácí?... Jak říkáme samci kočky domácí?... Jak říkáme mláďatům kočky domácí?... Kdo rodí mláďata – samice nebo samec?.. Jak kočka pečuje o mláďata?...

Kočky, psi, zajíci a mnoho jiných živočichů rodí mláďata a tak se rozmnožují. Mláďata postupně rostou a vyvíjejí se v dospělého živočicha, v samce nebo samici.

Zdroje: KVASNIČKOVÁ, Danuše a Jiří FRONĚK. Prvouka pro 3. ročník základní školy. 1. vyd. Praha: Fortuna, 1993, 64 s. ISBN 80-716-8041-9. Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Kočka domácí [online]. c2013 [citováno 6. 02. 2013]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Ko%C4%8Dka_dom%C3%A1c%C3%AD&oldid=9671321> https://www.google.cz/search?hl=cs&q=good+bye