Valná hromada CEITEC cluster - bioinformatics Brno, 2. dubna 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Advertisements

Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Celostátní síť pro venkov
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Technologické platformy a dopravní výzkum
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Ing. Jaroslav Vašátko Aktivity VUZ v projektu POSTA Přenos znalostí a zkušeností z aktivit projektu POSTA Pardubice,
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vize výzkumu, vývoje a transferu technologií („třetí role univerzit“) Jan Slovák Ředitel Centra pro transfer technologií.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
PROINCOR - vaše cesta k inovacím - your way to innovation (Spolufinancováno z operačního programu Nadnárodní spolupráce – Střední Evropa) 1 PROINCOR -
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
This project is implemented though the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Zkušenosti s evropskými infrastrukturními projekty (ESFRI) a spolupráce v rámci ERIC (European research infrastructure consortium) a související komunikace.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Jihomoravské inovační centrum
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
CEITEC – představení centra a možností spolupráce Roman Badík Projektový manažer Brno,
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Individuální projekt OP VVV
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
Transkript prezentace:

Valná hromada CEITEC cluster - bioinformatics Brno, 2. dubna 2010

Agenda  Představení projektu  Role klastru v projektu a financování  Stav řešení projektu a zapojení členů klastru  Diskuse

Představení projektu  Úplný název: Maximizing Synergies for Central European Biotech Research Infrastructures  Dotační schéma: podpůrná akce ( 100% dopředné financování, úhrada režie max. 7%)  Doba trvání: 36 měsíců (09/2009 – 09/2012)  Celková dotace: EUR, tj. ~ 24,5 mil. Kč

Motivace a cíle  Spolupráce výzkumných infrastruktur s externími uživateli včetně průmyslu – regionálně i mezi- regionálně  Evropské know-how v oblasti transferu technologií, ochrany a využití DV – funkční modely a design infrastruktury  Integrace ekonomických hráčů do regionálních klastrů řízených výzkumem (výzkumné organizace + průmysl + veřejná správa)  Integrace regionu do Evropského výzkumného prostoru

Výzkumná infrastruktura  Jižní Morava MediPark Brno-Bohunice- ILBIT, INBIT ICRC, CEITEC, CETOCOEN  Friuli-Venezia-Giulia Area Science Park - 43 výzkumných organizací ELETTRA synchrotron FERMI - Free Electron Laser (ESFRI) BINASP cluster – aplikace nanotechnologií na biologii  „Open Network Scheme“ Cluster BioRegion Heidelberg, BioRegion Genopole, Life Sciences Vienna, Medicon Valley Sweden/Denmark Science Park Cambridge

Výše dotace pro CEITEC  2.6 mil.Kč / 3 roky, tj. 876,321 / rok  1. platba ,2 EUR, tj ,569 Kč k čerpání 09/2009 – 05/2010, jinak krácení další platby  Koncem 05/2010 interní report Kategorie nákladůEURCZK Přímémzdy cestovné Nepřímé max. 7% Celkem

Etapy projektu a alokace pro CEITEC *mzdy, cestovné, režie 7% Work packageTrváníPMEUR/CZK* WP1Setting and activating the scene M1-M61, / WP2State-of-Play directory and analysis M1-M1211, / WP3Mentoring and mutual learning M6-M249, / WP4Joint Action Plan towards integration M21-M362, / WP5Dissemination & Information management M1-M361, / WP6Project coordination and assessment M1-M360, /

Stav řešení projektu (09/ /2010)  WP1 – Aktivace regionální scény (uzavřeno) Proběhl kick-off meeting v Brně (09/2009) Je zformována Regionální platforma projektu – bez účasti firem Proběhly reciproční exkurze v Terstu a v Brně (BioVendor, Tescan) Byly identifikovány a schváleny partnerské regiony  WP2 – Analytická část projektu Je vytvořen „analytický rámec“ – základ pro SWOT – kritéria hodnocení a schéma dotazování Interviews s regionálními aktéry 05-08/2010 (5 rozhovorů s firemní sférou) Probíhá identifikace dokumentů pro repositoř a tvorba architektury databáze State-of-Play workshop v Terstu 09/2010

Stav řešení projektu (09/ /2010)  WP3 – Přenos dobré praxe z pokročilých bio-regionů Studijní cesta Heidelberg 12/04/2010 Studijní cesta Genopole 11/05/2010 Pilotní stáže v Terstu 05/ /2011 Letní škola a Brokerage s firemní sférou 11/06/2010  WP5 – Dissemination (šíření informací) Webová stránka projektu Propagační materiály – složky SynBIOsis Účast na konferencích (WIRE 2010, poster projektu)  WP6 – Řízení projektu a kvality Účast na projektových schůzkách L.Habalová, O.Šerý

Diskuse  05-08/2010 – Interviews s regionálními aktéry (5 rozhovorů s firemní sférou pro validaci výsledků SWOT analýzy)  05/ /2011 – Pilotní stáže v Terstu (do konce 04/2010 vytipovat zájemce a stáž a příprava programu společně s ELETTRA a AREA Science Park – na základě závěrů z exkurze v Terstu)  11/06/2010 – Brokerage s firemní sférou (přítomnost NCP pro 7.RP z TC AV ČR, příprava společných projektů s akademickou výzkumnou sférou – projekt CEITEC, IBA MU)  09/2010 – State-of-Play workshop v Terstu

Děkuji za pozornost a za spolupráci MVDr. Zlatuše Novotná Koordinátorka projektů EU Manažerka rozvoje projektů CEITEC