Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Zlato, Stříbro Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: 21.11.2011 9.roč. Stručná anotace: Seznámení se základními.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kovy Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 11
Advertisements

Zlato.
Ch_098_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Zlato
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Další průmyslové kovy – měď, hliník
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Měď, stříbro, zlato.
Měď, stříbro, zlato Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 16
VY_32_INOVACE_G Drahé kovy.
Halogenidy.
Chemie – kovy, nekovy, polokovy
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
PŘÍRODOPIS - 9. ročník PRVKY.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech
Kovy.
Kovy Chemie 8. třída.
Další kovy Sn, Pb, Ca, Cr, Ni, Hg, Ti, U, Pt.
Ch_097_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Stříbro
PRVKY.
Přechodné prvky, d prvky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím stříbra,
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
VY_52_INOVACE_02/1/28_Chemie
PRVKY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Ullmannová. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. :
VY_52_INOVACE_21 Rudy určeno pro 5. ročník ZŠ
Vy_32_INOVACE_ZB04_0264TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
Kovy Fe, Al, Cu, Pb, Zn, Ag, Au.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil. 1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování vlastností oxidů Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace: Opakovací.
Stříbro.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Druhy transformátorů.
Identifikace kovů Autor: Mgr. Miloslav Šůstek
Ch_094_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Železo, hliník
Ch_097_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Stříbro
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Zpracoval: ing. Pavel Králík Zlato, stříbro, platina, měď
Zlato a stříbro.
Ane ž ka Šebková Stříbro Ag (lat. Argentum) Stříbro  Je ušlechtilý kov bílé barvy, používaný člověkem již od starověku.kov starověku  Samotné stříbro.
Radovan Hanslík, sexta A. Vlastnosti:  kovový prvek, ušlechtilý, bílé barvy  vykazuje nejlepší elektrickou i tepelnou vodivost  má dobrou kujnost a.
Nerosty a horniny III Rudy - drahé kovy.
Jsem ušlechtilý stříbrolesklý bílý kov, na vzduchu stálý Patřím do pevného skupenství a mám dobrou kujnost Jsem výborným vodičem elektrického proudu Jsem.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Oxid siřičitý a dusičitý Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace: Seznámení.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Ch_098_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Zlato
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování kovy a nekovy Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace:Opakovací.
VÝZNAMNÉ KOVY. ŽELEZO Výskyt: v přírodě v různých sloučeninách – železné rudy součást krevního barviva hemoglobinu v lidském organismu Vlastnosti: stříbrolesklý,
KOVY STŘÍBRO, ZLATO, HOŘČÍK, RTUŤ. STŘÍBRO latinský název Argentum značka Ag vlastnosti: stříbrolesklý, na vzduchu se pokrývá vrstvičkou sulfidu stříbrného.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_03_32_DRAHÉ KOVY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo. Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština Očekávaný.
Au Pt Ti Kovy budoucnosti Zlato, platina, titan platina zlato.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 144_Kovové nerosty TEMA: Neživá.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Prezentace – výklad učiva
Drahé kovy VY_32_INOVACE_1A_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Zlato 2. února 2014 VY_32_INOVACE_130305
Halogenidy.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Wernerová Název materiálu: VY_52_INOVACE_Ch.8.We.02_Kovy_priklady_vlastnosti_vyuziti.
Transkript prezentace:

Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Zlato, Stříbro Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: roč. Stručná anotace: Seznámení se základními vlastnostmi zlata a stříbra, jejich výskytem, výrobou a použitím Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl

Zlato - Au, Stříbro - Ag Vlastnosti a použití 9.2 nové učivo

Zlato, stříbro

Zlato - Au Vlastnosti a použití 9.2

Zlato - Au v přírodě Zlato se v přírodě vyskytuje téměř výhradně v čisté podobě jako valounky nebo písek. Zlato je žlutý lesklý kov na vzduchu velmi stálý. Výborně vodí elektrický proud a teplo. Krystalické zlato Přírodní zlato

Zlato - Au použití Od nepaměti se zlato používalo jako platidlo Používá se na výrobu šperků V elektronice při výrobě počítačů. Zlatý ingot 250 kg

Zlato - Au Vlastnosti Zapiš si! Zlato je žlutý, lesklý kov, na vzduchu velmi stálý. Výborně vodí elektrický proud a teplo.

Zlato - Au použití Zapiš si! Použítí: výroba šperků při výrobě počítačů.

Stříbro- Ag Vlastnosti a použití 8.2

Stříbro - Ag v přírodě Stříbro se čisté podobě v přírodě téměř nevyskytuje. Je obsaženo v hornině zvané akantit. Stříbro je ušlechtilý kov bílé barvy, používaný člověkem již od starověku. Krystalické stříbro Ryzí stříbro akantit

Stříbro - Ag použití Stříbro - vyznačuje se nejlepší elektrickou a tepelnou vodivostí ze všech známých kovů. slouží jako součást různých slitin používá se v elektronickém průmyslu, používá se při výrobě CD i DVD nosičů ve šperkařství jeho sloučeniny jsou nezbytné pro fotografický průmysl.

Stříbro - Ag Vlastnosti Zapiš si! Stříbro - je nejlepší vodič el. proudu a tepla Na vzduchu stálé.

Stříbro - Ag použití Zapiš si! Použítí: v elektronice při výrobě CD a DVD fotografie šperky

Použité materiály Text je zpracován podle učebnice Chemie pro devátý ročník zvláštní školy, nakladatelství Parta ISBN a pracovního sešitu Chemie pro 9.ročník zvláštní školy, nakladatelství Parta Použité obrázky: Zlato- Krystalické zlato- Pohár - Socha- Počítač - Kovové stříbro – oz.silver.bullion.bar.underneath.jpg Krystalické stříbro - Akantit - Stříbrná cihla - SilverRingThing.png Prsteny - Mince- Fotoaparát - CD - Šperky Stříbrný drát na cívce m~ jpghttp://fl1.shopmania.org/files/images-ceska/6433/drat-vazaci-stribrny-0-4mm- 45m~ jpg Stříbrný drát - Mince se středem -