Jihovýchodní Evropa - Slovinsko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Polární oblasti Anotace
Advertisements

AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 23- Španělsko
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Evropa: jihovýchodní Evropa
JADRANSKÉ STÁTY CHORVATSKO, SLOVINSKO.
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tajga, smíšené a listnaté lesy
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 1- Slovensko
Tropické deštné lesy Anotace
Povrch České republiky
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Energetika, těžký průmysl Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Evropa: západní a střední Evropa
S L O V I N S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 12
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 22- Portugalsko AnotaceSeznámení s Portugalskem AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si získají.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 11- Opakování severní Evropa
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Evropa: severní Evropa
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 26-opakování Evropy AnotaceOpakování Evropy AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si zopakují získané.
Téma hodiny: Slovinsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/30 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy jihovýchodní Evropy a jejich hlavní města,
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/9 Anotace: Vodstvo Evropy – žák vyhledá řeky a jezera a správně je pojmenuje Autor: Mgr. Lubomír Šára Jazyk:
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Číslovky základní, AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Osvojení a výslovnost číslovek.
Evropa: Hospodářství a průmysl
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Česká republika: vodstvo
Evropa – Pojmy k severní Evropě
Příroda nebo člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Česká republika: hospodářství, zemědělství, průmysl
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Anotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Polska Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstup.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou měny EURO AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů k finanční.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Poloha České republiky
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
Transkript prezentace:

Jihovýchodní Evropa - Slovinsko Anotace Prezentace zpracovává informace o Slovinsku. Obsahuje křížovku, mapy, fotografie. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup Žák umí s pomocí atlasu charakterizovat základní znaky tohoto státu. Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Slovinsko, Lublaň, Postojna Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,96 MB

2/4A+6/6B+3/5C+1/5D+5/8E+6/6F+1/5G+1/5H+6/7I=9 A- hl. město Norska B – hl. město Belgie C – úzký záliv ledovcového původu D – hl. město Lichtenštejnska E – hl. město Finska F – hl. město GB G – řeka, na které leží Paříž H – hl. město Ukrajiny I – hl. město Portugalska

Jihovýchodní Evropa Slovinsko

Slovinsko - poloha

Slovinsko Doplň: vznik r. 1991 odtržením od ………. Sousedí se státy ……………………… hlavní město - …….. povrch –hornatý, pohoří ……… Vodstvo – řeky s velkým spádem - jezera ………….. původu (Bled)

Hospodářství Hospodářsky nejvyspělejším státem tohoto regionu Průmysl – elektro – např. GORENJE sportovní zboží- ELAN Velký význam má cestovní ruch (Alpy, krasové jeskyně, moře)

Julské Alpy

Triglav

Postojenské jeskyně

Jezero Bled

Soča

Lipice

Lublaň

Maribor

Zdroje: cs.wikipedie.org