Informační a komunikační technologie PDF Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/02.0012 GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník: 4.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_01 Autor: Mgr. Ivana Matyášková
Advertisements

Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP workshop Olomouc, 29. května 2006.
Ing. Jaroslav Parma.  Instalace programu ABBYY Fine Reader 10 Trial  Co to je PDF soubor  Práce s PDF dokumenty  Programy pro práci s PDF dokumenty.
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2.7 Obrázky Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník:
MATURITNÍ OKRUH Č. 15 TEXTOVÝ EDITOR
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Počítačová grafika.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Formáty grafických souborů
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Prezentační programy 3. ročník oboru Sociální péče Grafy v Powerpointu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
2D grafika Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor:Sociální péče Ročník: 1 Informační a komunikační technologie pro 1. ročník studijního.
Referát č. 15. Hledání textu  Čím delší a obsáhlejší je textový dokument, tím je v něm orientace obtížnější. V takových situacích přijde vhod funkce.
(další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – č tení a tvorba)
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Třídění a řazení dat Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2.
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen.
Anotace Žák definuje aplikační SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat aplikační software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Formát buňky.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Vzorce.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dagmar Vítková Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník Třídění a řazení dat pomocí tabulkového procesoru.
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Thunderbird.
Informační a komunikační technologie
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Styly.
Grafy v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Počítačová grafika a prezentace
PDF formát dokumentů Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Informační a komunikační technologie Zabezpečení sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník:
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2. Textové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Nový .
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Vzorce v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Prezentační programy 3. ročník oboru Sociální péče Motivy v Powerpointu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Internetová stránka.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Grafy Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Úprava digitální fotografie 2.
Základy VY_30_INOVACE_GR_781. CO JE TO GIMP ? Název vychází ze zkratky GNU Image Manipulation Program, což česky znamená GNU program pro úpravu obrázků.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Corel DRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Portable Document Format
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_7A Škola:
Relativní a absolutní odkazy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
CorelDRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Transkript prezentace:

Informační a komunikační technologie PDF Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální péče Ročník: 4

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Obsah prezentace 1.PDF 2.Komprese 3.Výhody komprese 4.Ztrátová komprese 5.Bezeztrátová komprese 6.Archivace 7.Dekomprese 8.Pracovní list

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 1. Portable Document Format = PDF Přenosný formát dokumentů Může obsahovat text i obrázky. Na všech zařízeních se zobrazí stejně. Automatická komprese souboru. Text a vektorové obrázky lze neomezeně přibližovat bez ztráty kvality.

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2. Vytvoření PDF souboru - přímo z textového procesoru

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2. Vytvoření PDF souboru - pomocí virtuální tiskárny Speciální program který se chová jako tiskárna a dokument “vytiskne” do souboru. Je zdarma a v češtině.

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Možnosti PDF souboru - zmenšení velikosti souboru - zabezpečení - digitální podpis

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 4. Velikost PDF souboru

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 5. Zabezpečení PDF souboru - neoprávněnému otevření - kopírování textu z dokumentu Chrání dokument proti: - úpravám dokumentu - neoprávněnému tisku

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 6. PDF prohlížeče ke stažení zde ke stažení zdezde ke stažení zdezde Adobe reader Foxit reader X-change viewer

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 7. Úprava PDF Pro následnou úpravu již vytvořeného PDF musíme použít speciální programy. Jedná se o placené verze prohlížečů které již máme nainstalovány. Tyto programy dokáží exportovat text, tabulky a obrázky zpět do programu ve kterém byly vytvořeny.

Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 8. Pracovní list 1.Ve wordu vytvoř dokument do kterého zkopíruješ nějaký článek z internetu včetně obrázků. 2.Tento dokument převeď do PDF formátu. 3.Soubor bude mít následující vlastnosti: - pro otevření bude vyžadováno heslo tento dokument nebude možné vytisknout