ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Advertisements

Audit IT procesů ve FNOL
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Ing. Petr Pavlinec Otevřené datové zdroje Kraje Vysočina Ing. Petr Pavlinec, vedoucí odboru informatiky Kraje Vysočina.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
1 / 7 Standardizace kartových center © HAGUESS, a.s – 2007 Standardizace kartových center Standardizace v oblasti kartových center a projekt opencard.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Realizační tým ICZ duben 2005
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
ISSS 2006 Hradec Králové Václav Koudele vedoucí projektu.
Integrace BusinessInfo.cz s Portálem veřejné správy ISSS 2007, Hradec Králové Ing. Jan Pokorný, Ministerstvo informatiky Ing. Miloslav Marčan, Ministerstvo.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Elektronická podání - implementace služeb Ing. Robert Hernady Senior Systems.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Internetové poradenství na portálech e-Governmentu Jana Andrýsková, Jiří Hřebíček Provozně ekonomická fakulta, MZLU Brno.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
Portál veřejné správy Prezentační část
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
1 ČESKÝ TELECOM pro veřejnou správu Ing. Ondřej Felix, CSc Hradec Králové
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Interaktivní personální portál
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR E-tržiště České pošty.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
PVS - Elektronická podání a Úřední desky
Telekomunikační a informační infrastruktura
Informační zdroje české veřejné správy
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Transkript prezentace:

ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Centrální místo pro poskytování elektronických informací a služeb veřejné správy v prostředí sítě Internet Základním cílem je usnadnit občanům (a komerčním subjektům) získávání informací a využívání služeb veřejné správy. Portál je tedy nástroj, který usnadní orientaci v prostředí Internetu, který bude inteligentním průvodcem uživatele v prostředí veřejné správy a současně poradcem a pomocníkem, který informuje a nasměruje na správné informační zdroje ve veřejné správě. Dává veřejné správě v prostředí Internetu jednotnou tvář. Inteligentní pomocník uživatele vedoucí občana změtí heterogenních informací a systémů veřejné správy. Portál veřejné správy – základní cíle

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003  Maximálně využít existujících datových zdrojů a řešení a podpora jejich rozvoje  Monitorovat a analyzovat požadavky občanů a reagovat na ně  Umožnit občanovi adresnou zpětnou vazbu  Budovat portál postupně po ucelených funkčních celcích  Spolupráce s dalšími zajímavými projekty včetně komerčních  Využití zkušeností ze zahraničí  Úzká vazba na Intranet veřejné správy (IVS) Portál veřejné správy – základní principy Úkolem PVS je integrovat, konsolidovat a propojovat Klíčová je obsahová náplň, technologie jsou pouze nástroj

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Pro občana – uspokojení „základních“ informačních potřeb -Kde je úřad který potřebuje -Co na úřadě může vyřídit (kdy a jak) -Co k tomu potřebuje a kde to nalezne Pro „stát“ - zpětná vazba o potřebách občanů v reálném čase -Jaké informace potřebují -Jaké životní situace nejčastěji řeší -Jakých informací se jim nedostává OBČAN = ZÁKAZNÍK VEŘEJNÉ SPRÁVY Portál veřejné správy - úvodní fáze

Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003  První etapa PVS  Prototyp řešení Adresář veřejné správy Základní životní situace Zákony Informace pro podnikatele  Katalog informačních zdrojů  Druhá etapa PVS  Rozšíření adresáře veřejné správy  Propojení životních situací, adresáře a legislativy  Integrace nových rozšiřujících funkcionalit v reakci na požadavky občanů  Další postup  Postupné propojování informační a transakční části PVS Základní etapy řešení

ISSS Správce a provozovatel: Dodavatel služby: Hlavní řešitelé: Partneři projektu: