Výskyt HIV/AIDS v ČR MUDr. Michael Vít,PhD Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra zdravotnictví ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Priority prevence HIV/AIDS v ČR
Advertisements

Evropské projekty v prevenci HIV/AIDS
Problematika financování antiretrovirové léčby a laboratorních vyšetření u osob s HIV/AIDS v ČR ve světle mezinárodních závazků MUDr. Jaroslav Jedlička,
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Změny v drogovém informačním systému
HIV – Human Immunodeficiency Virus
prosinec Světový den AIDS
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Člověk a zdraví Výchova ke zdraví AIDS VY_32_INOVACE_01 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Česká pneumologická a ftizeologická společnost ČLS JEP
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
Indikátory ve zdravotnictví Základní zdravotní indikátory ve WHO Evropském regionu 2005 MUDr. Vladimír Príkazský, CSc.
Důkazy & praxe Preuves & Pratiques multitématický kongres congrés multithématique Prague sobota 8. října 2005 samedi 8 octobre 2005.
Vietnam.
PROBLEMATIKA HIV a AIDS
Poznámky pro výuku Předmět: Výchova ke zdraví
Výroční zpráva za rok 2010: stav drogové problematiky v Evropě
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Most k naději o. s. Kontaktní centrum pro lidi ohrožené drogou Liberec
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÍ A JEHO DETERMINANTY 06 Mgr. Pavlína Juráková ZDRAVOVĚDA
Nemoc AIDS v Africe.
Monitoring, prevention and treatment of HIV infection in prison facilities Sledování, prevence a léčba HIV infekcí ve věznicích MUDr.Lukosz Mečislav Ředitel.
Aids.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Aids HIV.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Kateřina Lednická1 Mé studium na UTB a Evropská unie Kateřina Lednická.
HIV TESTOVACÍ POLITIKA; VÝSLEDKY HIV SURVEILLANCE U IDU´s ČR 1985 – duben 2007 RNDr.M.Brůčková, CSc. Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř.
Evropská Unie.
O.s. PREVENT působí v Jihočeském kraji od roku 1999 na poli protidrogové prevence a vzdělávání. Zastřešuje několik zařízení a projektů. Mezi jinými i Kontaktní.
Michal Broža iCentrum OSN v Praze OSN.
MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství
Syndrom získaného imunodeficitu
Psp Prevence a ochrana zdraví se vzdaluje občanům MUDr. Daniela Fránová Ing. Jan Tůma Zdravotní ústav se sídlem v Plzni Poslanecká sněmovna.
Epidemiologie, dědičné riziko, možnosti genetického testování a prevence MUDr. Marie Navrátilová, PhD. Oddělení epidemiologie a genetiky nádorů, Masarykův.
Project Imp.Ac.T “Improving Access to HIV/TB testing for marginalized groups ” „Zvýšení dostupnosti testování na HIV a TBC skupinám.
ESPAD Evropská školní studie o alkoholu a jiných drogách Přehled hlavních výsledků Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách v České republice.
Projekt,,NO DRUGS”. O čem dnes uslyšíte ?? Definice drogy Proč lidé berou drogy? Drogová závislost Rozdělení drog Rizika užívání drog Prevence Léčba Druhy.
Aktivity Ministerstva zdravotnictví ČR - Strategie zvýšení proočkovanosti proti sezónní chřipce MUDr. Michael Vít, Ph.D. Poslanecká sněmovna 23. listopadu.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
Epidemiologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Kateřina Janovská.  Populace stárne  Rodí se málo dětí  Staří lidé žijí déle  Muži umírají dřív  „ Musím déle pracovat“  „Nebude na důchody“  „Bude.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ TEMA: HIV - AIDS ČÍSLO PROJEKTU:
AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
Možnost změny očkovacího kalendáře v závislosti na změně
 1. Jak se do češtiny přeloží zkratky HIV, AIDS?  HIV – virus lidské imunitní nedostatečnosti  AIDS – syndrom získaného imunodeficitu  2. Kdy a kde.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Historie a současnost drogové situace v České republice Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice,
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
Zpráva z celosvětové konference o chorobách CMT (Antwerpy ) MUDr. P. Seeman.
Připravované změny v očkovacím kalendáři v České republice MUDr.Michael Vít, PhD.
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
„Dočkáme se vládní strategie pro zdraví seniorů?“
HIV / AIDS MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav preventivního lékařství
MUDr. Miroslava Zavřelová Ústav ochrany a podpory zdraví
Zdravotní péče, odborné činnosti, zdravotní služby
Parlament České republiky " PREVENCE SEZÓNNÍ CHŘIPKY V ČR"
Právní pohled: marginální skupiny pacientů ve zdravotnictví
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: Krizové centrum, komunitní psychiatrická sestra, dětský stacionář, další dětská zařízení, stacionář pro.
Protidrogová politika České republiky a pozice ČR v rámci Valného shromáždění OSN o globální protidrogové politice
Speciální Valné shromáždění o drogách – UNGASS 2016
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
Transkript prezentace:

Výskyt HIV/AIDS v ČR MUDr. Michael Vít,PhD Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra zdravotnictví ČR

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007 Historie boje proti HIV/AIDS

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007 Národní program řešení problematiky HIV/AIDS

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007 Národní program řešení problematiky HIV/AIDS

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007 Národní program řešení problematiky HIV/AIDS

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007 Incidence HIV v ČR Česká republika dosud patří k evropským zemím s nejnižším počtem případů infekce HIV a onemocnění AIDS. V kontextu zemí Evropské unie je podle údajů ECDC z roku 2005 ČR na druhém nejnižším místě žebříčku v počtu případů HIV/AIDS v členských zemích EU - 8,8 případů na milion obyvatel (nižší výskyt hlásí Slovensko). (93) ** (9,0) ** Data for 2006

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007 Testování IDU Situace v šíření infekce HIV v populaci injekčních uživatelů drog je bedlivě sledována i s pomocí nevládních organizací, zaměřených na práci s drogově závislými. Testování klientů v nízkoprahových zařízeních je prováděno v řadě z nich v rámci HIV surveillance testováním slin s pomocí streetworkerů. Obecně se doporučuje testování problematických uživatelů drog, ošetřovaných ve zdravotnických zařízeních, povinné HIV testování se neprovádí. Celkem bylo k vyšetřeno přes injekčních uživatelů drog jednak ve zdravotnických zařízeních, jednak v nízkoprahových centrech. Zachyceno bylo 46 HIV pozitivních toxikomanů a 13 mužů majících sex s muži užívajících injekčně drogy.

HIV/AIDS prevention and care for IDS, Prague, June 2007