PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co je to uživatelské menu? Ve WinBase si můžeme ke každé aplikaci vytvořit vlastní menu, které po otevření nahradí standardní menu WinBase. Toto uživatelské.
Advertisements

2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Formuláře jsou důležitou součástí stránek, slouží:  k přihlašování k některým stránkám (eshopy, bakaláři, diskuze na webu apod.)  k odeslání údajů do.
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.
Tvorba www stránek SYNTAXE ICT 4.ročník. Obsah TAGY TAGY ATRIBUTY ATRIBUTY KŘÍŽENÍ TAGŮ KŘÍŽENÍ TAGŮ VELIKOST PÍSMEN VELIKOST PÍSMEN MEZERY VE ZDROJOVÉM.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
PHP – vkládání souborů a html 5
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.18/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
FUNKCE V PHP. 2 FUNKCE JSOU V PODSTATĚ MALÉ KUSY SKRIPTŮ, KTERÉ JE MOŽNÉ OPAKOVANĚ POUŽÍVAT. Příklad
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
PHP – zasílání dat z formuláře
Hromadná korespondence, makro
PHP – Základy programování
Tvorba štítků Jana Habrovanská, 4Y2.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Radek Tůma Blokování HTML tagů v příspěvcích. Rok_login.php Toto je funkce pro blokování HTML příkazů při vládání komentářů k článkům. Tato funkce je.
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES SESSIONS. 2 COOKIES JEDNÁ SE O KRÁTKÉ TEXTOVÉ ŘETĚZCE, JEŽ SI MEZI SEBOU VYMĚŇUJÍ WEBOVÝ SERVER A WEBOVÝ KLIENT.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES. 2 ZÁKLADY SYNTAXE MOŽNOSTI ZÁPISU SKRIPTU.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
PHP Souhrnné cvičení Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Technologie.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_396_Tisk dokumentu AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE.
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Cykly Cykly umožňují provádět určitou část kódu opakovaně až do nastaveného počtu cyklování nebo splnění podmínky. Cykly umožňují provádět určitou část.
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
Vítej! Tato prezentace ti ukáže, jak do svého telefonu s Windows Phone 8 nainstalovat aplikaci Třídní novinky. Další.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES FORMULÁŘE + PODMÍNKY + SWITCH.
NUMEROLOGICKÉ INTERNETOVÉ STRÁNKY
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Předpoklady -dobrý nápad, předem musíte vědět, o čem chcete vytvořit stránku -dostatek podkladů.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základy tvorby www stránky v HTML kódu. © Mgr. Petr Loskot, leden Časopis PPK Časopis PC World.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
CHOICE příkaz slouží k ovládání dávkového souboru, pomocí toho příkazu, můžete povolit provedeni jen určité části kódu dávkového souboru, ten to kód musí.
HTML (II) (3).
Algoritmizace a programování
Tvorba webových stránek – místa v síti
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školicí prezentace
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
Transkript prezentace:

PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE

2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE CHCETE NA KONEC KAŽDÉ SVÉ HTML STRÁNKY PŘIDAT STEJNOU VĚC. ŘEKNĚME TŘEBA SVOJÍ ADRESU S KONTAKTY. NEBO URČITÝ OBRÁZEK, LOGO, APOD.. JEDNA Z MOŽNOSTÍ SAMOZŘEJMĚ JE POCTIVĚ SVOU ADRESU OPSAT NA KAŽDOU HTML STRÁNKU, KTEROU NAPÍŠETE. PHP OVŠEM NABÍZÍ I JINÉ MOŽNOSTI. NAPŘÍKLAD I TU MOŽNOST, ŽE ADRESU PROSTĚ NAPÍŠETE DO ZVLÁŠTNÍHO SOUBORU A POMOCÍ PŘÍKAZU INCLUDE JÍ "VLEPÍTE" DO KAŽDÉ VAŠÍ STRÁNKY.

3 ZKUSME SI TO TEDY. MĚJME SOUBOR S ADRESOU, KTERÝ BUDE NAZVÁN adresa.html A BUDE TO KUS HTML KÓDU PŘEDSTAVUJÍCÍ ADRESU: PŘÍKAZ INCLUDE - PŘÍKLAD

4 A DO KAŽDÉ STRÁNKY VLOŽÍME TENTO SOUBOR POMOCÍ PŘÍKLADU INCLUDE. TAKŽE BY TO MOHLO VYPADAT TŘEBA TAKTO:

5 PŘÍKAZ INCLUDE – VLOŽENÍ PHP KÓDU VLOŽENÝ SOUBOR SE BUDE JMENOVAT POCITEJ.PHP A BUDE PROSTĚ ZOBRAZOVAT, KOLIKRÁT BYL VLOŽEN:

6 SAMOTNÝ HLAVNÍ SKRIPT BUDE VYPADAT TAKTO: PŘÍKAZ INCLUDE – VLOŽENÍ PHP KÓDU