Referát-Německo Aleš Novotný 8.A 2.1.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo Jarmila Kovářová. Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357.
Advertisements

Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Musilová Tereza VIII.A /2009
IRSKO Robin Plch 8.A
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Střední ř Evropa.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Střední Evropa STŘEDNÍ EVROPA.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
BELGIE.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_18
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Německo 23. listopadu 2005.
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Sousední státy ČR Slovensko Polsko Rakousko Německo.
Rakousko skládá se z 9 spolkových zemí
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
BENELUX.
Německo Z_128_Evropa_Německo
Francie Petra Kovaříková 8.A
REGIONY EVROPY STŘEDNÍ EVROPA.
Německo Aneta Bohdálková.
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
SLOVINSKO.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:7. ročník Klíčová slova:Evropa, západní Evropa,
Německo Z_128_Evropa_Německo
RUMUNSKO.
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
NĚMECKO
Německo.
STŘEDNÍ EVROPA.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Střední Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
RAKOUSKO CHARAKTERISTIKA Hlavní město: Vídeň Hlavní město: Vídeň Rozloha: km ² Rozloha: km ² Počet obyvatel: Počet obyvatel:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NĚMECKO
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Antonín Košíček Sára Šobková
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
EVROPA STŘEDNÍ EVROPA – NĚMECKO, RAKOUSKO, ŠVÝCARSKO, LICHTENŠTEJNSKO
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_VLASTIVĚDA
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
NĚMECKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Střední Evropa.
STŘEDNÍ EVROPA VÍCE O STŘEDNÍ EVROPĚ ZDE
Spolková republika Německo
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
Česká republika
Transkript prezentace:

Referát-Německo Aleš Novotný 8.A 2.1.2009

Spolková republika Německo Bundesrepublik Deutschland Rozloha Německa je 357 021 km2 Státní zřízení:Federativní republika

Poloha státu Sousední státy: Dánsko,Polsko,Česko,Rakousko,Švýcarsko,Francie, Polsko,Belgie,Lucembursko a Nizozemsko.

Přírodní Poměry Vysočiny a nížiny : střední část vyplňuje Středoněmecká vysočina, západně leží Porýnská vrchovina,jih zaujímají Alpy,sever Severoněmecká nížina,jihozápadně vysočina Schwarzwald,východně Bayerischer Wald Nejdůležitější řeky: Rýn,Labe a Dunaj V severní části státu jsou četná jezera. Podnebí: Německo má mírné podnebí.Na severozápadě je ovlivňuje relativně teplé severní moře,ale pobřeží Baltu na severovýchodě je mnohem chladnější.Na jihu, zejména v horách,je podnebí kontinentální.V pahorkatinách a na horách jsou srážky hojnější, mnohá pohoří mají přes zimu trvalou sněhovou pokrývku.

Hospodářství Německo je vysoce rozvinutý průmyslový stát s vyspělým zemědělstvím. Těžba černého, hnědého uhlí a železné rudy, která se vyskytuje poblíž nalezišť černého uhlí v Poruri.. Německo vyniká v automobilovém průmyslu (Volkswagen,Opel,BMW,Mercedes,Audi…) Největší průmyslovou oblastí je Poruri Nejdůležitější je hutnictví a strojírenství,dále elektronika, těžební a chemický průmysl  

Obyvatelstvo Počet obyvatel: 82 459 178 obyvatel. Národnostní složení: Němci 93%,Turci 2%,Jihoslované 1%,Italové 1%, dále Řekové,Poláci,Španělé Hustota zalidnění: 231obyv./km2 Náboženství: Křesťanské, Protestantské úřední jazyk: němčina

Turistický ruch Turisté jezdí do Německa nejčastěji za sportem do Alpských středisek,do velkých měst, nebo za církevními a technickými památkami.Např:katedrála v Německém Ulmu má nejvyšší kostelní věž na světě-161m. Jezdí obdivovat např: Brémská katedrála, Město Bamberk , Klášterní kostel, hrad a Staré město Quedlinburg, Völklingská huť a desítky dalších.

Zajímavosti Německo bylo první zemí, která budovala dálnice. Německo je druhou zemí na světě v produkci ječmene, piva a lignitu, a na třetím místě v produkci automobilů,žita a cukrové řepy. Německo je podle hodnoty svého zahraničního obchodu druhou ekonomicky nejsilnější zemí světa (po USA) Nejživější průplav na světě-Kielský, za rok jím proplulo více než 45 000 lodí. Největší střecha na světě-prosklená střecha Olympijského stadionu v Mnichově o ploše 85 000m2.

Shrnutí Německo je čtvrtou největší zemí v západní Evropě,má 82 459 178 obyvatel a jeho rozloha činí 357 021 km2. Hlavní město:Berlín Ostatní velká a důležitá města:Mnichov,Hamburg,Kolín nad Rýnem,Frankfurt,Norimberk,Stuttgart,Drážďany Největší řeky jsou:Rýn,Labe,Dunaj Nejrozšířenější náboženství:křesťanství Má velmi vyspělý průmysl Jeho hranice s Rakouskem tvoří Alpy Významné Přístavy: Hamburk a Rostock- lodní doprava

Fotogalerie-památky

Fotogalerie-příroda

Zdroje informací: http://cs. wikipedia Zdroje informací: http://cs.wikipedia.org, Svět do kapsy,Školní atlas světa,Obrazový atlas světa