EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

a Internetové dispečinky
Hosting informačního systému K2
eGovernment – aplikace principů v ISKN
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
ANECT a.s. Komunikační systém lokalit HN v ploše
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Univerzální přípojka koncepce a realita Miroslav 30.březen 2004.
Portál veřejné správy Tisková konference 28. března 2006.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Architektura informační a komunikační infrastruktury VS Miroslav Nováček 4. dubna 2005.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Ing. Aleš Dryák Pragonet, a.s.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Prezentace pro Kraj Vysočina Jan Gregor
ESET - služby informační bezpečnosti Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET software spol. s
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Algotech Telefon: Fax: Web: Adresa:Zirkon Office Center, Sokolovská 366/
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
Zásady koncepce KIVS a CMS, realita roku KIVS -Centralizovaná komunikační infrastruktura s centrálním místem služeb, které je jediným místem bezpečného.
Corpus Solutions a.s. Zkušenosti s budováním komunikační bezpečnosti Ing. Martin Pavlica.
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 1 Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš T-Systems.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
Seminární práce z předmětu SIPOL
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Tomáš Kantůrek 4. dubna 2005 Bezpečnost v praxi – implementace v síti WAN ÚZSVM.
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
1 Intranet Veřejné správy Současný stav a vize Hradec Králové, 25. března 2003 Petr Moldan Jaroslav Zítek.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Nové trendy v eGovernment
Nový KIVS Technologická část
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
1 ČESKÝ TELECOM pro veřejnou správu Ing. Ondřej Felix, CSc Hradec Králové
PRAHA Technologické centrum Kraje Vysočina.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Centrální místo služeb 2.0
Služby CMS 2.0 z pohledu veřejné správy
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

eGovernment Struktura služeb a řešení

Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi

1 Požadavky KIVS a řešené problémy O tom, co komunikační infrastruktura veřejné správy musí splňovat a jaké služby poskytovat.

Požadavky KIVS a řešené problémy 1.Infrastrukturní služby 2.Služby podpory infrastruktury a expertní služby

Infrastrukturní služby 1.Lokální sítě - LAN, pracovní stanice, servery 2.Rozlehlé sítě pro konektivitu lokalit - WAN, logické struktury – VPN 3.Datové sklady, úložiště, archivy, databáze, registry 4.Definovaná, řízená, bezpečná komunikace mezi rezorty 5.Komunikace s širokou veřejností – Internet, portály, web servery 6.Komunikace s EU 7.Aplikace

Služby podpory infrastruktury a expertní služby 1.Služby podpory infrastruktury ● Centrální podpora uživatelů – service desk ● Dohled a řízení sítí – monitoring a management ● Dohled a řízení kvality služeb ● Outsourcing IT 2.Expertní služby ● Konzultace ● Návrh řešení ● Dodávka – delivery ● Řízení implementace, realizace – project management

2 Vývoj koncepcí Jak vládou schválená koncepce člení komunikační infrastrukturu na roviny služeb a jak je poskytovatel zákazníkovi propojí ve vertikálním řešení.

Předchozí koncepce rozvoje KIVS Rozčlenění služeb KIVS na 3 roviny: ● Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) ● Služby integrátora společné komunikační infrastruktury ● Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou

Struktura služeb a řešení Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) Služby integrátora společné komunikační infrastruktury Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou SECURITY COMMUNICATIONINFRASTRUCTURE eGovernment Telco produkty, služby přístupových a transportních technologií Horizontální roviny: Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) Služby konektivity a logických struktur (VPN) sjednocující roviny služeb Vertikální řešení Doprava Finance Zdravotnictví Justice Vzdělávání Zemědělství e-ID

Telco produkty, služby přístupových a transportních technologií Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) Služby konektivity a logických struktur (VPN) sjednocující roviny služeb Vertikální řešení Doprava Finance Zdravotnictví Justice Vzdělávání Zemědělství e-ID Struktura služeb a řešení podle nové koncepce SECURITY COMMUNICATIONINFRASTRUCTURE COMMUNICATION INFRASTRUCTURE eGovernment Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) Služby integrátora společné komunikační infrastruktury Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou Horizontální roviny:

COMMUNICATION INFRASTRUCTURE Struktura služeb a řešení podle nové koncepce SECURITY eGovernment Telco produkty, služby přístupových a transportních technologií Horizontální roviny: Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) Služby konektivity a logických struktur (VPN) sjednocující roviny služeb Vertikální řešení Doprava Finance Zdravotnictví Justice Vzdělávání Zemědělství e-ID Služby přenosové infrastruktury (komunikační služby) Centrálně zajišťované služby nad komunikační infrastrukturou (CMS – centrální místo služeb)

3 Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi O tom, co jsme dělali jako Český Telecom a chceme dělat dál jako Telefónica O2.

Přístupová síť Služby konektivity a logických struktur (VPN) Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi GOVNET FW Intranetu VS / MPLS FW Internetu TESTA DMZ1DMZ2 INTERNET Služby zabezpečeného přístupu do vnitřních i vnějších datových zdrojů (registrů) MPLS IP VPN 1 Služby přístupových a transportních technologií IP VPN 3 IP VPN 2

Propojovací síť - GovNet 1.Geograficky redundantní infrastruktura se zálohováním produkčních prvků ve dvou identických větvích umístěných ve dvou různých lokalitách ● Vysoká spolehlivost a dostupnost poskytovaných služeb (disaster recovery) 2.Propojovací síť komunikační infrastruktury veřejné správy poskytuje: ● Služby zabezpečené komunikace  FW, Internet, TESTA II, AVO, Proxy, Filtrace obsahu ● Internet a intranet Hosting / housing (DMZ1 a DMZ2) ● Mailové služby

Rozvoj KIVS Poskytovatel 1 Data KIVS FW farmy TESTA INTERNET ISP1 Síť propojení poskytovatelů Rezort 1 Rezort 3 Rezort 2 Poskytovatel 2 Data KIVS Poskytovatel 3 Data KIVS Rezort 1 Rezort 3 Rezort 1 Rezort 2 Hosting1Hosting2Hosting3 CMS Centrální místo služeb Služby podpory Integrace aplikací Ext. a int. služby sítí Provisioning Management INTERNET ISP2 Rezort 4 Blízká budoucnost ?

Děkuji za pozornost. Další informace získáte zde: Ing. František Širl Telefónica O2 Services, spol. s r.o Linka pro zákazníky veřejné správy: Další podrobnosti se dozvíte na