Střední odborná škola Otrokovice Prague – historical sights Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Advertisements

Účtování materiálových zásob, způsob A
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti posloupností
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Kulturní památky UNESCO České republiky – 1. část
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 32Číslo.
DHM – degresivní odpisy
Účtování materiálových zásob, způsob B
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Destilace jednoduchá Střední odborná škola Otrokovice
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Great Britain – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Aktivní uhlík a polarizované světlo
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Australia – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Great Britain – England Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Great Britain – Scotland Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
London – Westmister Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
USA – typical landmarks Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Střední odborná škola Otrokovice Prague – test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Prague VY_22_INOVACE_01_40 Projekt.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Střední odborná škola Otrokovice Prague – historical sights Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /2 AutorMgr. Jarmila Kameníková Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-KJA/4-Aj-3/7 Název DUMPrague – historical sights Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP63-41-M/01 Obor vzděláváníManagement hotelových a turistických služeb Vyučovací předmětKonverzace anglického jazyka Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k prezentaci historických pamětihodností Prahy. Náplň: Seznámení s památkami Prahy a se slovní zásobou s tímto spojenou. Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slova Prague Castle, Lesser Town, Charles Bridge, Old Town, Old Town Square, Old Town Hall, Slavín cemetry, cathedrals, churches. Datum

Prague – historical sight Contents: 1. Prague Castle – places open for tourists 2. Lesser Town – the Lesser Town Square 3. Charles Bridge – some facts about the bridge 4. Old Town – ther Old Town Square 5. Vyšehrad – Slavín Cemetry 6. Questions

Prague Prague – the capital city Historical sights in the center of Prague Obr.1 Obr.2

Prague castle Obr.3 Obr.4 Obr.5 Obr.6 Obr.7

Prague Castle The whole complex of buildings The whole complex of buildings The seat of the Czech President The seat of the Czech President The Czech crown jewels are kept there The Czech crown jewels are kept there Tourist places: Tourist places: St. Vitus Cathedral St. Vitus Cathedral St. George´s Cathedral St. George´s Cathedral Vladislav Hall Vladislav Hall Golden Lane Golden Lane

Lesser Town Obr. 8 Obr.9 Obr.10

Lesser Town

Charles Bridge Obr.11 Obr.12 Obr.13 Obr.14

Charles Bridge The oldest bridge in Prague Gothic architecture Decorated by 30 baroque statues Pedestrian area Two bridge towers Flood in 1872 Photo from 1903, note the horsecar tracks

Old Town Obr. 15 Obr. 16 Obr. 17 Obr. 18 Obr. 19Obr. 20

Old Town The statue of Jan Hus The Old Town Square The Old Town Hall with the astronomical clock Historical photo of The Old Town Square (1841) The gothic Týn Church and the Marian column

Vyšehrad Obr. 21Obr. 22 Obr. 23

Vyšehrad St Peter´s and Paul´s Cathedral Slavín Cemetry Ruins of royal castle

Questions: What can tourists visit in Prague Castle? What is the dominant of the Lesser Town Square? What do you know about Charles Bridge? What do we admire in the Old Town Square? Give some information about Vyšehrad.

Seznam obrázků: Obr.1: Flag_of_Prague.svg/125px-Flag_of_Prague.svg.png, [ vid.: ], dostupné z: Obr.2 : Praha_CoA_CZ.svg, [ vid. : ], dostupné z: Obr.3: Katedr%C3%A1la%2C_JV_01.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr. 4: Hradschin Prag.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr. 5: Prag Vladislav-Saal.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr. 6: Bazilika Svat%C3%A9ho_Ji%C5%99%C3%AD_vstup.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr. 7: Prague Zlata_ulicka.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr. 8: ZnakyMestPrazskych00.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr. 9: Prague CzechRepublicMalaStranaMostecka.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr. 10: Lesser Town Square.jpg, [ vid.: ], dostupné z: Obr.11: Praag 012.jpg, [vid.: ], dostupné z:

Obr. 12: Karl%C5%AFv_most-2.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 13: Karlsbr%C3%BCcke00.jpg [ ], dostupné z: Obr. 14: FFridrich, Karluv most, Praha, povoden 1872.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 15: Praha Novotneho lavka.jpg [ vid.: ], dostupné z: Obr. 16: Star%C3%A9_M%C4%9Bsto_Pra%C5%BEsk%C3%A9_(znak).jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 17: Flag_of_Prague_Old_City.svg&page=1 [vid ], dostupné z: Obr. 18. Pomnik jana husa wisnia6522.JPG [vid.: ], dostupné z: Obr. 19. Staromestske namesti rano 2182.JPG [vid.: ], dostupné z: Obr. 20. Praha Staromestske namesti_c1841.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 21. Vysehrad Rock Prague CZ.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 22. Vysehrad cemetery church.jpg [vid.: ], dostupné z: Obr. 23. Slavin Vysehrad Cemetery Prague CZ 777.jpg [vid.: ], dostupné z:

Seznam použité literatury: