Spojení obzorů: Lotus Domino a Caché/Ensemble Možnosti jsou i tam, kde je nečekáte…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Něco málo o ICNET s.r.o. Správa kódu v historii – přechod na TFS (TF Server) Nové platformy – přechod na TFS (TF Service) Integrace TFS s nástroji třetích.
Advertisements

První kroky s Ensemble Jak rychle a efektivně otevřete své aplikace světu.
LOTUS SYMPOSIUM 2008 © 2008 IBM Corporation VÍTEJTE NA SYMPOSIU 2008! Mediální partneři:
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Michal Reichl. O programu Nástroj pro evidenci obchodních informací a plánování času Vyvíjen od roku 1993 firmou Systegra s.r.o. Možnost modifikace programu.
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Replikace dat Bakalářská práce na téma. 2 Obsah prezentace - Práce s daty za pomoci XML - Webové služby - Teorie replikace dat - Replikace dat.NET Framework.
Návrh architektury moderních informačních systémů
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
© 2003 FSS, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.1 e - Insurance Management System Financial Support Services Struktura systému.
Vytěžte své licence Notes/Domino na maximum Dan Vrána, CubeTeam
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
Varianty řešení pro datové schránky Varianty řešení pro datové schránky 9. října 2009 Webkonference Petr Janda
Apache, PHP, MySQL Lukáš Masopust Web server Apache Aplikace schopná zpracovat HTTP požadavek Nejpoužívanější Web server Vytváří ho The Apache.
Koutek Obchodních inženýrů. Obsah Rekapitulace novinek v Caché 2007 Rekapitulace novinek v Caché 2007 Ensemble 2007 Ensemble 2007 Speedminer Speedminer.
IBM SYPOSIUM O SPOLUPRÁCI © 2006 IBM Corporation Datamining z Domina R7 Dan Vrána CubeTeam ®
Mycroft Mind Sémantický a vizualizační engine nejen pro novou generaci eShopů InterSystems Sympozium
Vývoj aplikací pro SharePoint
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
MIDAS MetaPortál Seminář INSPIRE a metainformace, Praha, 2007 Horáková, Růžička, Ožana.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
DON Miroslav Tichý. DON – přehled systému Systém pro kapitálový trh - investiční nástroje Systém pro kapitálový trh - investiční nástroje Modulární systém.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Učiňte své aplikace ještě atraktivnější Aneb zablokujte konkurentům cestu k vašim uživatelům.
JIRA školení.
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Lotus NotesJiří Beran1 Lotus Notes Jiří Beran. Lotus NotesJiří Beran2 Co to je Lotus Notes? Lotus Notes je „groupware“ A co to je „groupware“? Groupware.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
VARIANTY ŘEŠENÍ PRO DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Janda, petr.
Internetový portál Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
EMC 2 Xtender Řešení pro archivaci ových databází a snižování velikosti mailboxů Petr Faltýn GAPP System, spol. s r.o.
Elektronický výcvik Tomáš Vaverka, Support Specialist.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Pilotní projekt DeepSee. O Prezentaci O nás a o IS-MLINE Datový sklad Co dál? DeepSee Pilot Ukázky Shrnutí projektu.
Dílna Caché I. Praktické ukázky Tomáš Vaverka. Úvod Instalace Praktická ukázka 1 Praktická ukázka 2 Co zbývá?
Česko a Slovensko, výhledy do budoucnosti Michal Tomek – InterSystems BV.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Groupware Lotus Notes , SB 305, – h
2005 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. 1 Inteligentní PDF formuláře Vladimír Střálka Territory Account Manager Adobe Řešení pro.
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Panelová diskuze Java,.NET nebo Web Services?. Kolo první.
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
Jakub Špork 10. ledna ICT – pojmová rozlišovačka  Informační systém - informační technologie - komunikační technologie – hardware -
Datové Centrum IKEM, ÚIK David Hačkajlo, Jana Hyánková, Daniela Němcová Datové Centrum IKEM, ÚIK Symposium InterSystems 2004, Praha.
Web services. Co jsou webservices Součinná spolupráce počítačů v síti Technologie pro vzdálené volání procedur (RPC) Nezávislá na platformě Data v XML.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
ORSOFT RADNICE OPEN – ÚVODNÍ SEZNÁMENÍ Petra Hoffmanová.
© 2016 InterSystems Corporation. All rights reserved. Integrace OAuth 2.0 a OpenID Connect.
AS/400 (IBM iSeries) Úvod. Co vlastně je AS/400 (IBM i)? Aplikační systém 400 (AS/400) byl navržen jako počítač obecně použitelný v obchodním prostředí.
Databázové systémy Roman Danel Institut ekonomiky a systémů řízení 2016.
Randstad Java Academy vše o kurzu Gabriela Hrbáčková Director Randstad Professionals.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
PRÁCE S WMS SERVERY - Praktická ukázka.
Lotus Notes Lotus Notes Alena Málková
Transkript prezentace:

Spojení obzorů: Lotus Domino a Caché/Ensemble Možnosti jsou i tam, kde je nečekáte…

Proč? Proč vůbec mluvíme o aplikacích Lotus Notes/Domino IBM? Proč vůbec mluvíme o aplikacích Lotus Notes/Domino IBM? Chceme je snad prodávat místo Caché? Chceme je snad prodávat místo Caché? Nikoli! Nikoli! Ovšem mezi oběma světy existují překvapivé paralely Ovšem mezi oběma světy existují překvapivé paralely Ukážeme jak tyto světy spojit a rozšířit vzájemné obzory Ukážeme jak tyto světy spojit a rozšířit vzájemné obzory

Co je Lotus Notes Lotus Notes je GROUPWARE Lotus Notes je GROUPWARE Tedy nástroj pro týmovou spolupráci Tedy nástroj pro týmovou spolupráci Moduly: Moduly: –Workspace –Web Server –Mail Server –Formuláře –Dokumenty –Atd…

Co je Lotus Domino Domino je serverová část produktu Domino je serverová část produktu Slouží k: Slouží k: –Propojení jinak izolovaných dokumentů Notes –Replikace –Zabezpečení –…

Porovnání architektur Domino Caché

Možnosti propojení Možnosti propojení

Možnosti propojení LN a produktů InterSystems Domino Notes Caché Ensemble Caché factory Síť Caché Activate ODBC JDBC Java Gateway SQL Gateway ECP XML & WS (7)

Ukázka volání z LN Lotus Script a Caché Factory Lotus Script a Caché Factory Lotus Script = Caché Basic Lotus Script = Caché Basic

Ukázka volání z LN Java Java –JDBC –DOM

Ukázka volání z LN XML XML Web Services (verze 7) Web Services (verze 7)

Ukázka volání z Caché ActiveX brána ActiveX brána

Ukázka volání z Caché Java Gateway Java Gateway

Ukázka volání z Caché SQL SQL

Ukázka volání z Caché XML XML Web Services Web Services

Co můžete komunitě uživatelů LN nabídnout Určitě ne nahrazení jejich systému jiným, LN jsou ve své kategorii špičkou Určitě ne nahrazení jejich systému jiným, LN jsou ve své kategorii špičkou Určitě rozšíření schopností o efektivní a centralizované ukládání velkých objemů dat Určitě rozšíření schopností o efektivní a centralizované ukládání velkých objemů dat Otevření dokumentů LN vnějšímu světu Otevření dokumentů LN vnějšímu světu Spolupráce s externími aplikacemi (Caché i Ensemble) Spolupráce s externími aplikacemi (Caché i Ensemble) Přidané funkce typu monitorování obchodních procesů (primárně Ensemble) Přidané funkce typu monitorování obchodních procesů (primárně Ensemble)

Co dále? Komunita uživatelů LN je poměrně velká a zatím se v podstatě neprotíná s komunitou koncových uživatel Vás – aplikačních partnerů, nebo ano, a nevíte o tom (?) Komunita uživatelů LN je poměrně velká a zatím se v podstatě neprotíná s komunitou koncových uživatel Vás – aplikačních partnerů, nebo ano, a nevíte o tom (?) Povzbudivá zpráva: tato komunita na spojení LN a vícerozměrné databáze dobře slyší Povzbudivá zpráva: tato komunita na spojení LN a vícerozměrné databáze dobře slyší Poučení: možnosti jsou opravdu i tam, kde by je člověka nenapadlo hledat, jen je využít Poučení: možnosti jsou opravdu i tam, kde by je člověka nenapadlo hledat, jen je využít Uvažujte o tom, a nejen ve spojení s aplikacemi Lotus Notes a Domino! Uvažujte o tom, a nejen ve spojení s aplikacemi Lotus Notes a Domino!