Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ATMOSFÉRA.
Advertisements

PODNEBÍ.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6- podnebi_CR
Polární oblasti Anotace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Rychle hádej - co je to? A B CD EFGH IJKL MNO P Q R S T UV W X.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Pyrenejský poloostrov
Devátá Marta Devátá Monika
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Podnebí Česka                                                              8. března 2006.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Přírodověda 5.ročník podnebí podnebné pásy.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Atmosféra Opakování – znáte z P: vzdušný obal Země
Tropické deštné lesy Anotace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Povrch České republiky
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti třemi. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná třemi. Speciální.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Podnebí.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti čtyř. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná čtyřmi. Speciální.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti šesti. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná šesti. Speciální.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Stavba těla živočichů Savci
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Česká republika: podnebí, půdy, ochrana životního prostředí
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Atmosféra autor: Mgr. Jana Mikešová
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Žáci pomocí návodných hesel hádají název pohádky, relaxační část hodiny sloužící ke změně práce a motivace AutorMgr. Eva Dvořáková JazykČeština.
Anotace: Žák si osvojí pojmy bydliště a rodiště. Každý z žáků představí místo svého bydliště (nakreslí a zakroužkuje, jaké instituce se v místě nachází).
= vzdušný obal Země (atmos = pára z řečtiny) - zabraňuje výkyvům teplot na Zemi - chrání Zemi před kosmickým zářením, meteority - umožňuje život na Zemi.
Podnebí Asie Mgr. Iva Roubalíková
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
ATMOSFÉRA Plynný obal Země
Transkript prezentace:

Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí vysvětlit, jaké faktory ovlivňují podnebí, chápe rozmístění jednotlivých podnebných pásů Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova klimatické pásy, podnebí Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 361 kB

Podnebí Dlouhodobé charakteristické znaky počasí na určitém místě Zakroužkuj, co má vliv na podnebí… Zeměpisná šířka Oblačnost Meteorolog Nadmořská výška Oceánské proudy Množství dusíku v atmosféře

Podnebné (klimatické) pásy Každý pás má charakteristický průběh teplot a srážek v průběhu roku

Oceánské x kontinentální podnebí Místa v blízkosti oceánu mají oceánské podnebí – více srážek, menší výkyvy teplot (zmírňující vliv oceánu) Místa vzdálená oceánu mají kontinentální podnebí – málo srážek, velké výkyvy teplot (mezi dnem a nocí i ročními obdobími)

Najdi v atlasu následující místa a urči v jakém klimatickém pásu se nachází. Jaké zde asi bude podnebí? Praha Nairobi Kapské město Káhira Čukotský poloostrov Quito Antarktický poloostrov

Zdroje: Cs.wikipedia.org