Podpora inovativních metod a forem výuky přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.24/01.0138.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Hradec Králové – Veletrh nápadů učitelů fyziky.
Nebe nad Kunraticemi aneb první zmínky z naší budky.
Monitorování a analýzy Laboratorní cvičení
Počasí tabulka v MS Excelu Mgr. Jitka Křičková, Mgr. Jitka Rybenská.
Základy meteorologie.
METEOROLOGIE Název a adresa školy
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Regulace a měření doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
SYSTÉM POČÍTAČEM PODPOROVANÝCH EXPERIMENTŮ KE ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍCH A STŘEDNÍCH ŠKOL.
Srdce z lásky darované.
GLOBE GAMES 2013 Název: Srovnání okamžité teploty vzduchu s okamžitou teplotou vody.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Zkušenosti s ICT pomůckami ZŠ V Zálomu, Ostrava – Zábřeh PaedDr. Iva Senftová.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
VY_32_INOVACE_6B1 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Název: Teplo, teplota- pozorování počasí Autor: Mgr. Miloš Boháč © 2012.
Přesnost a chyby měření
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
METEO stanice Výsledky pozorování třída 5.A a 5.B.
Název úlohy: 2.11 Základy meteorologie
Změny teploty vzduchu v průběhu času
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Moje třída.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
4. září jsme poprvé vkročili do naší třídy, kde nás přivítal pan ředitel a především naše paní učitelka, na kterou jsme byli všichni moc zvědaví… Poprvé.
Střední průmyslová škola v Písku
Počasí 5. ledna Cíl hodiny pracovat s porozuměním s pojmy počasí, meteorolog, tlak vzduchu, teplota vzduchu, proudění vzduchu, vítr pracovat s porozuměním.
Co se mi líbí a nelíbí ve škole
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
01.12 Práce s meteorologickou stanicí Ing. Magda Pavezová Projekt Praktický výcvik žáků v Malém hospodářském dvoře byl spolufinancován Evropským sociálním.
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Gymnázium, Brno, Křenová 36
Dopplerův jev a vzduchová dráha Jan Bednařík Gymnázium Šternberk Jan Tomášek SŠ aplikované kybernetiky Hradec Králové.
Měření osvětlení na škole Odpovídá normám? Jan Zajíček, Adam Kiška
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
„SLYŠÍŠ“? |DAVID STUDNICKÝ | NATÁLIE MACHÁŇOVÁ| |MARKÉTA PŘADKOVÁ | DANIELA SPĚVÁČKOVÁ|
Počasí. obsah počasí sluneční záření, teplota vzduchu, vlhkost vzduchu, oblačnost, vodní srážky, tlak vzduchu, vítr předpověď počasí pozorování počasí.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
GLOBE na Jarošce v roce GLOBE po 10 letech  4 nadšené učitelky  60 aktivních žáků – 4. až 9. třída  4 skupiny žáků, jednou týdně odpoledne 
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK ŠKOLA: ZŠ A MŠ J. A. KOMENSKÉHO V NOVÉM STRAŠECÍ AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ATMOSFÉRA ROČNÍK: 6. ročník.
Základní škola a Mateřská škola Litvínov - Janov Přípravná třída II.
Honzův týden ve Finsku Helsinky
Účinnost přeměny energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Úvod do fyzikálního měření Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Laboratorní práce.
Vývoj monitoringu venkovního ovzduší v Ústeckém kraji Mgr. Lenka Janatová Ing. Tomáš Hrbek.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM Laboratorní práce 2 Nejistoty měření.
OVZDUŠÍ BEZ HRANIC Projekt měření ovzduší na školách
ZŠ A MŠ KUNÍN ZAŘÍZENÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA
Žákovský parlament – I. stupeň
elektrotechnických měření
Gymnázium, Brno, Křenová 36
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Projekt Solární náramek
Měření rychlosti zvuku
VY_32_INOVACE_ Co je snímač
zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Naše 7 Třída.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Badatelské odpoledne 18. října Jaké bude počasí?.
Libor Koníček Katedra fyziky Přírodovědecká fakulta
Změna teploty vzduchu v průběhu času
Transkript prezentace:

Podpora inovativních metod a forem výuky přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.24/

Partner projektu Základní škola Ostrava-Zábřeh, Chrjukinova 12, příspěvková organizace

Představujeme se  Sídlíme v obvodu Ostrava - Jih  Plochou jsme větší škola  Jsme jazykům otevření  Podporujeme přírodovědné předměty  Máme novou krásnou laboratoř  Sídlíme v obvodu Ostrava - Jih  Plochou jsme větší škola  Jsme jazykům otevření  Podporujeme přírodovědné předměty  Máme novou krásnou laboratoř

Naše laboratoř

Proč Ed lab?  Máme rádi počítače  Chceme se učit s nejmodernějšími pomůckami  Rádi bychom si vybavili naši laboratoř  Baví nás bádat  Máme rádi počítače  Chceme se učit s nejmodernějšími pomůckami  Rádi bychom si vybavili naši laboratoř  Baví nás bádat

Rádi pracujeme se suchým ledem

Měření vybraných meteorologických prvků

Proč dané téma?  Jednoduché a srozumitelné zadání  S měřením mohli pomáhat i mladší žáci  Počasí sleduje každý z nás  Získaná data jsme si mohli porovnat s výsledky měření opravdových meteorologů  Jednoduché a srozumitelné zadání  S měřením mohli pomáhat i mladší žáci  Počasí sleduje každý z nás  Získaná data jsme si mohli porovnat s výsledky měření opravdových meteorologů

Jak naše měření probíhalo?  Měřili jsme jednou týdně v různých skupinkách  Vždy na stejném místě, ve stejnou dobu  Paní učitelky nad námi dohlížely  Naměřené hodnoty jsme zapisovali do tabulky  Všímali jsme si i aktuálního počasí  Nad naměřenými hodnotami jsme diskutovali  Měřili jsme jednou týdně v různých skupinkách  Vždy na stejném místě, ve stejnou dobu  Paní učitelky nad námi dohlížely  Naměřené hodnoty jsme zapisovali do tabulky  Všímali jsme si i aktuálního počasí  Nad naměřenými hodnotami jsme diskutovali

Stanoviště před školou

Co se nám líbilo?  Líbila se nám snadná manipulace s čidly  Jak rychle čidla pracovala  Snadné propojení čidla s počítačem  Líbila se nám snadná manipulace s čidly  Jak rychle čidla pracovala  Snadné propojení čidla s počítačem

Co se nám nelíbilo? Dělalo potíže?  Mohly být výkonnější počítače  Chyběla plná verze Windows 7  Čidla jsou občas poruchová  Čidla někdy měří nesmyslné hodnoty  Někde chybí návody v češtině  Mohly být výkonnější počítače  Chyběla plná verze Windows 7  Čidla jsou občas poruchová  Čidla někdy měří nesmyslné hodnoty  Někde chybí návody v češtině

Měření teploty

Měření tlaku vzduchu

Srovnání teploty a tlaku

Měření intenzity osvětlení

Měření UVA

Srovnání intenzity osvětlení a UVA

Měření vlhkosti vzduchu

Co nám projekt dal?  Naučili jsme se pracovat s novými pomůckami  Zvykli jsme si na pravidelnou celoroční práci  Učili jsme se pracovat v týmu  Obhajovali jsme své názory  Měřidla EdLab předvádíme na různých akcích  Naučili jsme se pracovat s novými pomůckami  Zvykli jsme si na pravidelnou celoroční práci  Učili jsme se pracovat v týmu  Obhajovali jsme své názory  Měřidla EdLab předvádíme na různých akcích

Den Země

Návštěva z Povážské Bystrice

Laboratorní práce

DĚKUJEME ZA POZORNOST