Síťové technologie Martin Galda. Síťovou technologii určuje Hardware Topologie Metoda přístupu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

LOKÁLNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ
Síťové karty, parametry
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
PC SÍTĚ I.
Lokální počítačové sítě Novell Netware
Počítačové sítě.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-10.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
1 Počítačové sítě Ústav automatizace inženýrských úloh a informatiky FAST VUT v Brně © 1999 – 2002, Michal Vojkůvka Základy informatiky a výpočetní techniky.
Vysvětlit způsob zapojení sítě peer to peer a sítě klient–server - pojmy LAN a WAN - znát základní technické díly, nutné pro výstavbu sítě (síťová karta,
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronické počítače Počítačové sítě (EL41) Ing. Stanislav Hanulík ELEKTROTECHNIKA.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Lokální počítačové sítě
PŘENOSOVÉ CESTY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Ethernet Ethernet je jeden z typů lokálních sítí, který realizuje vrstvu síťového rozhraní využívá topologii sběrnice, což znamená že sdílené médium, kde.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mgr. Ivana Pechová pro výuku předmětu IVT
Historie Ethernetu Ethernet (od slova ether) –1973 Xerox - Robert Metcalf - propojení stanic Alto - myšlenka vysílání ke všem existujícím uzlům - 2,94.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí Maturitní téma č.6.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-03.
Topologie lokálních sítí Ing. Zdeněk Votruba Topologie sítí LAN (způsob, jakým jsou jednotlivé stanice mezi sebou propojeny) V současné době se používají.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-09.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - struktura Ročník:4. Datum vytvoření:Srpen.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ. Co to je PC síť  PC síť - propojení dvou a více PC za účelem sdílení dat nebo komunikace.
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Topologie sítí Adam Eisenreich.
1 Počítačové sítě Přenosový systém Jednoduchý spoj Lokální síť Rozlehlá síť.
Počítačové sítě Základní prvky
FDDI (Fiber Distributed Data Interface). FDDI definice ANSI – X3T tá léta – snaha o propojení superpočítačů také MAC adresy – 4B přístup k médiu.
CLIENT- TO- SERVER server = řídící počítač klienti = počítače zapojené do sítě PEER- TO- PEER všechny počítače jsou rovnocenné.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Počítačové sítě.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Topologie.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Základy informatiky část 6
TOPOLOGIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ
Základní parametry kabelů
Základní pojmy Přenosová technologie Nezaručuje právo vysílat
PV183 – Technologie počítačových sítí
Základní pojmy Standard síťového hardwaru
1 Počítačové sítě Protokoly LAN Protokoly vrstvy datových spojů – LAN Specifikace IEEE 802 – pokrývá :Specifikace IEEE 802 –vrstvu fyzickou (standardy.
STRUKTURA POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ učební texty pro deváté ročníky ZŠ
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Počítačové sítě 11. Ethernet © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ●
Počítačové sítě 11. Ethernet © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● statický a dynamický.
Počítačové sítě 12. Další technologie LAN © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● Arcnet.
Charakteristiky síťových topologií OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_POCITACOVA_SIT.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Topologie počítačových sítí
Principy počítačové sítě
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Počítačové sítě.
Počítačové sítě pro V3.x Teoretická průprava I.
Hardware počítačových sítí
S Úvod do počítačových sítí
Síť Token Ring (12) Komunikace v sítích Token Ring probíhá na principu popsaném v kapitole Token passing Jako AM (Active Monitor) pracuje souborový (popř.
Počítačové siete Miroslav Šoltés 3.A.
P čítačové siete Lokálne počítačové siete (LAN)
Síť ARCnet (1) ARCnet (Attached Resource Computer Net-work) je síťová architektura pracující v zá-kladním pásmu Původně byla vyvinutá jako firemní síť.
100BaseVG (1) Standard (IEEE ), který byl navržen firmami Hewlett-Packard a AT&T Jako přístupovou metodu používá demand priority (žádost s prioritou):
10 Gigabit Ethernet (1) Verze Ethernetu podporující přenosové rychlosti až do 10 Gb/s Definován ve standardu IEEE 802.3ae Používá stejný formát adresy.
Síť ARCnet (1) ARCnet (Attached Resource Computer Net-work) je síťová architektura vyvinutá společ-ností Datapoint Corporation v roce 1982 Používá topologii:
Transkript prezentace:

Síťové technologie Martin Galda

Síťovou technologii určuje Hardware Topologie Metoda přístupu

ArcNet Datapoint (1976) Koaxiální kabel Hvězdicová/sběrnicová topologie

Token ring IBM kabely IBM „Typ-1“ Kruhová technologie

Ethernet tzv. DIX konsorcium(Digital, Intel a Xerox ) Ethernet (sběrnicová, koaxiální kabel, kroucená dvojlinka, optické vlákno Fast Ethernet (hvězdicová, kroucená dvojlinka, optické vlákno) – Gigabit Ethernet – 10-gigabit Ethernet – 100-gigabit Ethernet – Terabit Ethernet

Další FDDI (Fiber Distributed Data Interface) CDDI (Copper Distributed Data Interface) Frame Relay ATM (Asynchronous Transfer Mode) PPP (Point to Point Protocol)