Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s divadelním souborem Rozmarýn připravili představení pro speciální školy Chotouňská a Strarostrašnická TANCEM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Simulovaná schůze Evropského parlamentu na téma: LISABONSKÁ SMLOUVA.
Advertisements

Divadelní festival KYTKA Divadelní festival měl bohatý program. Hrály se pohádky pro menší i větší děti, shlédli jsme muzikál, zpívala se.
TANEC Co to vlastně tanec je?
PRO 3.A a 3.B ZŠ Školní Vrchlabí
Studentská inovace praxí
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
Veselý senior, nadační fond při příležitosti Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity prezentuje výběr fotografií z putovní výstavy.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Klub irských tanců Texty pro moderátory a do propagačních materiálů.
POUČENÍ O TŘÍDĚNÍ ODPADU. Během listopadu jsme navštívily první třídy a zábavnou formou jsme je seznámily se světem třídění odpadu a ekologie.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
ORIGINÁLNÍ IRSKÁ TANEČNÍ A AKROBATICKÁ SHOW. V originální irské taneční a akrobatické show s názvem 7 Reasons to Dance si vychutnáte energii irského tance.
“Умом Россию не понять...” Rozumem Rusko nepochopíš.... (přísloví)
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci ve spolupráci se školou Chotouňská připravily akci DEN ZEMĚ.
Identifikátor materiálu: EU –
Identifikátor materiálu: EU –
…… Brněnské Vánoce - vánoční trhy probíhají od do Jsou na dvou místech v centru města - na náměstí Svobody a na Moravském náměstí.
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s pražským centrem zrakově postižených připravili 1. ročník plaveckých závodů pro speciální základní školy zrakově.
Divadlo Finanční gramotnost Úspěšný formát zážitkového učení pro všechny věkové kategorie.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
SALSA.
Malujeme = pomáháme Druhého května navštívila naši školu paní Běla Jensenová, zakladatelka a patronka dětského hnutí “Na vlastních nohou“. Stonožkové hnutí.
Malé granty 4 Splň si svůj sen Obchodní akademie, Lysá n. Labem, Komenského část Výběrové řízení.
VYHLÍDKOVÝ LET
NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_347_Tanec, balet AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Program KTV  Naši jubilanti  Co najdete na úřední desce  Hostinec „U Adamců“- vepřové hody  Pozvánka - vystoupení Pržňanky  Klub seniorů - Mikulášská.
DRAMATICKÉ UMĚNÍ Mgr. Michal Oblouk
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Daniel.
Mikuláš 2011 V naší škole se dne uskutečnila mikulášská nadílka,
Software pro správu multimediálního díla VY_32_INOVACE_Mul4r0114Mgr. Jiří Mlnařík.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Nadační fond Pomocná ruka připravil zájezdy do Mnichova Hradiště pro speciální základní školy Datum konání 4 zájezdů: speciální základní škola.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou Z. Svěráka a L. Smoljaka Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Perníková chaloupka aneb
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.10_Balet Datum:
NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.
16.května si připravily děti pro rodiče program. Nacvičily několik pohádek a také písniček.
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor VY_32_Inovace_21C_popis uměleckého díla.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl, 9. května 1181, Litomyšl Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název: Hudební slovník 10. část.
Gymnastika I. – Country tance Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
JIŘÍ WOLKER Simona Coubalová C3B. Obsah O autorovi Život Dílo Těžká hodina Shrnutí Zdroje.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_17 Název Divadlo Semafor Téma hodiny Divadelní.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
„KAREL IV. A JEHO MOST“ - divadelní představení
Tanec Vypracovala: Natálie Odehnalová 9. C ZŠ Masarova Garant: p. uč
Druhy číslovek – číslovky základní, číslovky řadové
HUDEBNÍ VÝCHOVA HUDBA NA JEVIŠTI
TÉMA: Délky not, rytmus a takt ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
„Sněhová diskotéka“ s ohňostrojem na závěr
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU 3. prosince 2010
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
“Умом Россию не понять...”
V Planetáriu Markéta Hýblová, Michaela Ryšavá, Kateřina Králová 1.A
Vypočítej tabulky a+b a b
4. třída Náš poslední společný půl rok ….
Tanec.
RINCEOIRÍ & SHANNON EVENING - celovečerní taneční show za doprovodu živé irské hudby
TÉMA: rytmus a melodie ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s divadelním souborem Rozmarýn připravili představení pro speciální školy Chotouňská a Strarostrašnická TANCEM LETEM SVĚTEM ANEB TANEČNÍ ZEMĚPIS od 10 hodin v Divadle Solidarita

Představení zahájil předseda správní rady NF Pomocná ruka Ing. Jiří Pešta. Představení bylo rozděleno do čtyř částí. A o přestávkách vystoupili děti s vlastním programem. Pomocí starých příběhů, pohádek, vyprávění, kostýmů a divadelních rekvizit herci - tanečníci budou putovat kontinenty, aby nakonec zjistili, že tanec, který je starý tak jako lidstvo samo, má jeden společný rytmus a je prostředkem k hlubšímu dorozumění mezi lidmi. V první části se děti seznámily s tancem VÁLEČNÝM, tancem LOVCE a tancem ROLNÍKA.

Tomáš a Petr si připravili písničku s doprovodem harmoniky

Tanec si připravily Terezka a Ina

Poté dostaly dárek od předsedy nadačního fondu Pomocná ruka Ing. Jiřího Pešty

V druhé části se děti seznámily s tancem FLAMENCO, tancem CLOGGING

Ve třetí části se děti seznámily se STEPEM a POLKOU

Michal, Terezka a Jirka si připravili básničky.

A na závěr se naučili diskotékový tanec, přičemž cca 20 dětí mělo možnost tančit na pódiu. Při odchodu se mohli těšit na vánoční nadílku ve formě sladkostí.