SNOWBOARDING.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Tv na Balvanu aneb Buďme fit! Jan Gaisler 3. ročník Prosinec 2010.
Hry třetího tisíciletí
schodišťový stupeň schodišťové rameno
S P O R T Y Z I M N Í.
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
< < < < < < < <<< <<<
Vazby a vazbové síly.
SKOKY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
VRH KOULÍ.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
Westernové ježdění Vendula Černochová, 1.B, 2009.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
Názvosloví Schodišťový prostor – prostor v němž bude umístěno schodiště. Schodišťové rameno – konstrukce, která má min. 3 stupně a spojuje různé výškové.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY 1.
Zimní sporty.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
SKOKY 2.
HOD KLADIVEM.
Pravidla atletiky 2014/2015.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Skateparky,grafity,bmx !!!A vše kolem toho!!!. BMX-FREESTYLE Historie Pokud chceme psát o historii freestyle BMX, tak pochopitelně nelze vynechat odvětví.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Snowboarding Šárka Kneblová.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní činnosti Téma: In-line brusle Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno.
Přírodní víceboje. Oblasti lidských pohybů (účelovost pohybu) ► Základní motorika člověka ► Pracovní – profesionální motorika ► Vojenská motorika ► Kulturně.
Kurz snowboardingu (KTS/SNO) Garant: PhDr. Radek Vobr, Ph.D.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Kinematika - příklady.
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zahraniční testové baterie
Zimní olympijské hry Klikej.
Povrch krychle a kvádru.
Kurz snowboardingu (KTS/SNO)
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

SNOWBOARDING

ROZDĚLENÍ Z klasické jízdy na snowboardu po rovných sjezdovkách se vyvinul freestyle snowboarding Jedná se o disciplíny pro zpestření jízdy za účelem předvést něco originálního, pěkného, stylového V soutěžní podobě můžeme vyjmenovat tyto disciplíny: skoky, u-rampa, jibbing, jízda ve volném terénu s umělým skokem

SKOKY Skáče se z nájezdových ramp různých velikostí a tvarů Rampy jsou konstruovány tak, aby umožňovaly v jednotlivých závodech preferované skoky (jde o skoky vertikální a horizontální) Při skocích se hodnotí rotace a salta Největší skočenou rotací je 1440° (4 otočky kolem vlastní osy Nejvíce se podařilo skočit trojité salto vzad

U-RAMPA Jízda na u-rampě je považována za královskou disciplínu snowboardingu Jezdí se na sjezdovce upravené do tvaru písmene U, jejíž stěny mají velikost až 5 metrů Během jízdy najíždí závodník střídavě na jednu a druhou stěnu, na horní hraně rampy provádí skoky s rotacemi a salty Jízda má povinné prvky, měří se i čas jízdy

U-RAMPA II. U-rampa se jako jediná freestylová disciplína dostala do programu OH, poprvé byla předvedena v roce 1998 v Naganu (JAP) První světový závod v jízdě v u-rampě se konal v roce 1983

JIBBING Jde o nejmladší a nejpestřejší odnož freestylu Jedná se o překonávání překážek ze zcela jiného materiálu, než je sníh (karosérie aut, zábradlí, kmen stromu, pařez, …) Neatraktivnější a také nejnebezpečnější disciplínou je street jibbing, což je jízda v městském prostředí (schody, rampy, střechy, zábradlí, …)

Konec prezentace