Autor: Mgr. Eliška Pitáková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.09 Název pro školu:
Logopedické pexeso M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Halloween Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_106.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.16 Název pro školu:
Tabulka otázek Rozstřel
VY_32_INOVACE_406, 21. sada, Přírodověda
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
2 Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.18 Název pro školu:EU CH 18 Název materiálu:Sacharidy Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
Svátky a tradice v Kanadě
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Obr.2 Obr.1  náboženská společnost, která vznikla v 70. letech 19.století  SJ věří, že všechna proroctví z Bible se naplnila a nastane Boží království.
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_PR_II.C.03
Vánoce ve Velké Británii.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.06 Název pro školu:EU CH 06 Název materiálu:Směsi stejnorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
CHRISTMAS (FOR YOUNGER PUPILS) Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Puzzle – jehličnaté stromy
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
What is Easter? VY_32_INOVACE_3B6 G ymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Věra Dundálková.
KRAJINA – PROSTŘEDÍ, VE KTERÉM ŽIJEME Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
Označení DUM 14 _ 19 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.12 Název pro školu:EU CH 12 Název materiálu:Ochranné pomůcky Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
VY_32_INOVACE_436, 22. sada, Prvouka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vlková Marcela Vyjmenovaná slova Český jazyk, 4. ročník VY_32_INOVACE_473, 24. sada,
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
VY_32_INOVACE_424, 22. sada, Prvouka
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Tradice Velikonoc.
Všude samá voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_111.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
VY_32_INOVACE_268 CHRISTMAS.
Christmas wish you. Doplňovačka ● Dárek _ _ _ _ _ _ _ ● Stromeček _ _ _ _ ● Hvězda _ _ _ _ ● Svíčka _ _ _ _ _ _ ● Sníh _ _ _.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
1 Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Charakteristika výukového materiálu AutorMgr. Hana Stýblová Datum.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová CHRISTMAS - XMAS a Christmas tree a stocking a star a carp.
Anotace Jméno autora PaedDr. Šárka Kindlová Datum vytvoření Prosinec 2011 DUM 14 Ročník 4. ročník Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Jazyk.
HAPPY EASTER.
VY_32_INOVACE_19_AJI_VÁNOCE
CHRISTMAS LESSON Anotace: Materiál je určen pro žáky 8
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk- anglický jazyk
Practice Vocabulary and your MEMORY.
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Christmas
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Hana Klimíčková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_04C_VÁNOCE - CHRISTMAS
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
VY_32_INOVACE_Kup_I_08 VÁNOCE
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_30_Vánoce
EASTER.
Anglický jazyk VY_32_INOVACE_019_EASTER Mgr. Ivana Veselá
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Eliška Pitáková Datum: červenec 2012 Třída: 3. – 4. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglické reálie Téma: Svátky ve Velké Británii Ověřeno: 26. září 2012

Metodický list: Děti se seznamují se slavením Vánoc a Velikonoc ve Velké Británii. Poznávají jejich tradice a zvyky. Nakonec si procvičí anglickou slovní zásobu týkající se Vánoc a Velikonoc.

Britské Vánoce CESMÍNA Začínají 24. 12. Domy se zdobí barevným papírem, papírovými baňkami a řetězy, cesmínou, břečťanem a jmelím. BŘEČŤAN JMELÍ

DÁRKY… Děti doufají, že v noci komínem přijde Father Christmas nebo Santa Claus a přinese jim dárky, které jim dá punčoch nebo pod stromeček.

JÍDLO Na první svátek vánoční jedí krocana, brambory a zeleninu. Potom jedí Christmass puding.Uvnitř je mince a ten, kdo do ní kousne, bude mít štěstí.

VELIKONOCE Děti věří, že zatímco spí, tak jim velikonoční zajíček ukryl v domě vajíčka, které hned ráno hledají. Říká se tomu „Hon na vajíčka“.

Spoj český a anglický název Merry Christmas Láska Christmas tree Veselé Vánoce Holly Velikonoční vejce Easter egg Cesmína Turkey Krocan Love Vánoční strom

Použité zdroje Zdroje obrázků pod licencí Public Domain: http://www.clker.com/cliparts/8/0/2/6/1223606659405011122happy%20easter%20bunny.svg.hi.png http://www.clker.com/cliparts/a/5/0/d/11949853781853999105turkey_on_platter_01.svg.hi.png http://www.clker.com/cliparts/a/N/I/k/c/R/fire-place-hi.png http://www.clker.com/cliparts/d/b/e/c/1195445410626153749zeimusu_Santa_line_art.svg.hi.png http://www.clker.com/cliparts/2/6/c/2/1320615545256287022Christmas%20Pudding.svg.hi.png http://www.clker.com/cliparts/I/J/L/k/D/u/christmas-ornament-hi.png Zdroje obrázků pod licencí Creative Commons: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ivy_JM02.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mistletoe_with_berries.jpg