Lesy – přírodní bohatství Země

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jádrové a periferní oblasti
Advertisements

Hospodářská činnost člověka. národní hospodářství: lidská činnosti, které se zabývají výrobou, dopravou, prodejme a spotřebou výrobků sektory hospodářství:
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Pardubický kraj Anotace
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Průmysl a zemědělství Ameriky
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Tropické deštné lesy Anotace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Těžba nerostných surovin
Pojmenuj domácí zvířata
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 25-Rusko
Povrch České republiky
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výškové stupně rostlinstva
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Afrika - rostlinstvo a živočišstvo
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Podnebí, vegetace Ameriky
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Stavba těla živočichů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Poznej volně žijící zvířata
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Křížovka – příbuzenské vztahy
Stavba těla živočichů Savci
Příroda nebo člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovka – volně žijící zvířata
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová liána místní obyvatelstvo Tropický prales Amazonie.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
Severní Evropa VY_32_Inovace_02KR-7 Mgr. Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
VY_32_INOVACE_18_32_DEŠTNÉ LESY
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_06_20 Lesy světa
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
VY_32_INOVACE_13_Z_LESY MÍRNÉHO PÁSU - TAJGA
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Transkript prezentace:

Lesy – přírodní bohatství Země Anotace Prezentace na téma Lesy – přírodní bohatství Země obsahuje křížovku jako motivaci, zadání úkolů pro skupinovou práci, informace o těžbě dřeva a fotografie vybraných druhů vzácného dřeva. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák chápe význam lesa pro člověka i přírodu a uvědomuje si nutnost ochrany lesů Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova les, těžba dřeva Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 424 kB

1/5A+6/6B+1/11C+3/5D+1/5E+3/9F+2/5G+6/10H+3/6I+2/5=10 A – kamenná vlna, vznikla tlakem na změklé horniny B – ledovec, který se nachází ve vysoké nadmořské výšce C – chov hospodářských zvířat a pěstování plodin D – posvátná řeka hinduistů E – bůh islámu F – vzdušný obal Země G – chudinské okraje měst H – souvislá zástavba, hustý pás sídel okolo velkých měst I – vyznavač islámu J – svatý otec římsko-katolické církve

Přírodní bohatství Země Lesy Přírodní bohatství Země

Práce ve skupinách Jaký význam má pro člověka les? S pomocí atlasu urči místa na Zemi, kde se těží nejvíce dřeva. Uveď příklady průmyslových produktů, které se vyrábí ze dřeva.

Význam lesa Dřevo – palivo, pro průmyslovou výrobu, Tvorba kyslíku Zadržování vody Větrolam Zabraňuje půdní erozi Lesní plody Domov pro živočichy Odpočinek…

Těžba dřeva Problém nadměrné těžby dřeva!!! Ve dvou pásech: mírný – tajga, jehličnaté lesy rovníkový – tropické deštné lesy – vzácná dřeva (mahagon, eben, teak, lehké dřevo-balsa) Nejvíce dřeva se vytěží v Severní Americe, Rusku, severní Evropě Problém nadměrné těžby dřeva!!!

Dřevo – mahagon, eben, palisandr

Zdroje: http://cs.wikipedia.org