Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

I can, I can´t Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Halloween Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Rozmanitost přírody Živá příroda, podmínky života na Zemi
Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány.
VY_32_INOVACE_23_07 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – How many…………? Anotace – Žáci se seznámí se základní.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Výškové stupně rostlinstva
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
VY_32_INOVACE_23_01 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – Animals Anotace – Žáci za pomoci programu budou.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Tvar, velikost a pohyby Země
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Musical instruments Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
JOBS Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Časová pásma, datová hranice, smluvený čas
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová
Lípa srdčitá Rozmanitost přírody. Lípa srdčitá Rozmanitost přírody.
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
U lékaře Člověk a jeho zdraví. U lékaře Člověk a jeho zdraví.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
Cizí člověk Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Cizí člověk Anotace: bezpečné chování, vyhodnocení a zvládání rizikových situací Autor:
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/32 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy východní Evropy a jejich hlavní města, vyhledá.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/4 Anotace: Vodstvo Evropy – žák vyhledá oceány, moře, zálivy, průlivy a správně je pojmenuje Autor: Mgr. Lubomír.
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
ICT M 5.R. Jednotky času
I like, but I don´t like Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Smyslová ústrojí člověka
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Stavba těla živočichů Savci
Anotace: Soubor se skládá z prezentace, která je námětem pro vyučujícího. Představuje scénář výukové hodiny, klíčové kompetence a očekávaný výstup. Žáci.
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Zájmena WHAT, THIS, IT ANOTACE Šablona: ICT AJ Zájmena what, this, it Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk.
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Transkript prezentace:

Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody

Šablona : ICT2-2-34 PŘ RP – podnebné pásy - test Anotace: ověření získaných znalostí a dovedností k tématu podnebné pásy Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: objevuje a zjišťuje propojenost prvků živé a neživé přírody, princip rovnováhy přírody Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova : podnebné pásy, rostlinné stupně, podnebí Druh učebního materiálu :prezentace ppt Druh interaktivity: Aktivita Cílová skupina : Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – první stupeň 2. období Typická věková skupina 9-11 let Celková velikost – 2,10 MB-soubor ppt.

Jaké jsou základní podmínky života na Zemi?

Co je to podnebí? -----------------------------------------------------

Jak ovlivňuje podnebí vzdálenost krajiny od rovníku? -------------------------------------------------- Vzdálenost krajiny od moře? Nadmořská výška oblasti?

Jak se s nadmořskou výškou mění rostlinné stupně? Použij nástroj tužka

Zakresli a vepiš názvy podnebných pásů:

Obrázek Rostlinné stupně – autorka Zdroje obrázků: [cit. 2013-02-06]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kilimanjaro_PIA03355.jpg?uselang=cs http://www.featurepics.com/FI/Thumb300/20070306/Cloudy-Day-Varadero-Caribbean-Sea-242339.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sea_ice_terrain.jpg?uselang=cs http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1e/World_map.png?uselang=cs Obrázek Rostlinné stupně – autorka KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro pátý ročník. Vyd. 1. Všeň: Alter, 1997, 63 s. ISBN 80-857-7561-1