Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Afrika – FGS Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Advertisements

AFRIKA Geografická poloha.
Přírodní krajiny světa = vegetační pásy
Cizokrajné ekosystémy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
AFRIKA – rostliny a živočichové
Tundry a polární oblasti
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Za předpokladu použití psacích potřeb
VEGETACE AFRIKY.
Šířkové pásy tropický pás.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s životem v mořích a oceánech.,
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Afrika - rostlinstvo a živočišstvo
Vodstvo Afriky Rostlinstvo a živočišstvo Afriky
Tropická Afrika Neklidná a chudá.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
AFRICKÉ REGIONY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
PŘÍRODNÍ ZEMSKÉ PÁSY.
Vegetace Afriky
PROJEKT VEGETAČNÍ PÁSY SVĚTA ( BIOSFÉRA) savany
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
PŘÍRODNÍ ZEMSKÉ PÁSY.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Biosféra.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Živý obal Země ( rostliny a živočichové)
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
AFRIKA podnebí.
Afrika – celkový přehled
Podnebné pásy I. – 5. ročník / tropický podnebný pás /
AFRIKA VY_32_Inovace_01TR-1 autor : Mgr. Trčková Ivana ZŠ a MŠ Nedašov.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Savana velká stáda zvířat na travnatých pláních travnatý porost.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ ZEMĚPIS 6. ROČNÍK TEMA: Risk-biosféra ČÍSLO PROJEKTU:
A FRIKA – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY II. Autor: Hana Brýdlová.
PŘÍRODNÍ KRAJINA: 1) Tropický pás: a) tropický deštný les b) savana c) poušť a polopoušť 2) Subtropický pás: a) tvrdolistý les 3) Mírný pás: a) step b)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová liána místní obyvatelstvo Tropický prales Amazonie.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_02_Afrika Autor Vladimír Kopal.
Afrika.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_04_Z7_Skála TÉMA: Afrika - test
TROPICKÝ PÁS Mgr. Renata Šimková Přírodověda 5.tř.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Podnebné pásy listnaté lesy tropy subtropy
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
SAVANY.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Jméno autora výukového materiálu
VY_32_INOVACE_
Zeměpis – podnebí Afriky
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
Vzdělávací materiál: Afrika Operační systém: Windows XP Professional
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8..ročník 03_Přírodní oblasti světa – I.
REGIONY AFRIKY.
Dle kapitoly Afrika – „Pouště i pralesy“
14. Přírodní krajiny světa - vegetační pásy
Biosféra = živý obal Země
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
SAVANY.
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Afrika - poloha Leží na všech 4 polokoulích: S,J,Z,V
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami Afriky, obsahuje fotografie některých zde žijících organismů. Druh učebního materiálu DŮM Očekávané výstupy Žáci se seznámí s přírodními podmínkami Afriky, uvědomí si jejich závislost na podnebí. Poznají některé živočichy Afriky a uvědomí si, v jakém ekosystému žijí. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 7. ročník, předmět zeměpis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Afrika – podnebí a příroda Zeměpis VY_32_INOVACE_286, 15. sada, Z2

Afrika – podnebí a příroda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Podnebí Afriky nejteplejší světadíl, většina v tropickém pásu, S a J subtropy Srážky: vlhké tropy: Guinejský záliv, Konžská pánev střídavě vlhké tropy: savany, období sucha a dešťů suché tropy: pouště kolem obratníků – Sahara, Kalahari, Namib subtropy: mírné zimy, suchá horká léta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

tropické lesy: zdroj kyslíku, vzácná dřeva, plantáže (kakao, kaučuk, káva, banány) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Gorily – největší lidoopi naší planety. Gorila velká jako King Kong ovšem neexistuje. Největší samci váží kolem 200 kg a měří vstoje cm.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Gueréza pláštíková, opice s mimořádně krásnou kožešinou

savany: travnaté, národní parky – problémy s pytláky slon, nosorožec, antilopy, žirafa, lvi, hyeny… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

žirafy v pražské ZOO

pouště a polopouště: oázy - datle, velbloud Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

subtropy: pobřeží Středozemního moře a jižní Afriky Sahel = pás zemí, kde se šíří Sahara – nejchudší na světě Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Sahara v Egyptě (pyramidy)

Ukaž na mapě Afriky místa, kde se vyskytují:  tropické deštné lesy  savany  pouště Co je to „Sahel“? Která část Afriky má subtropické klima? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková