Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, 747 25 Rohov Adresa: Hlavní 180, 747 25 Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitní knihovna v Břevništi
Advertisements

Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
MEZIKNIHOVNÍ VÝPŮJČNÍ SLUŽBA V OKRESE ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Mgr. Libuše Foberová Pardubice 15. – 16. dubna 2003 KNIHOVNA MATĚJE JOSEFA SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Regionální knihovní systém Clavius REKS
KNIHOVNY soutěže Vesnice roku Do soutěže bylo přihlášeno 19 obcí, všechny zřizovaly knihovnu Hodnocení proběhlo od Komise měla 10.
Naše knihovna se nachází v objektu Obecního úřadu Roubanina.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Obecní knihovna ve Štítině. Statistická data k čtenářů, z toho 22 dětí do 15 let Vypůjčeno knih, beletrie pro dospělé 1 106, dospělá.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Pět let existence Zvukové knihovny v KPBO Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
Co to je, když se řekne „komunitní role“ aneb Knihovna v malé obci Tábor, červen 2009 Zlata Houšková.
KNIHOVNA FAKULTY TĚLESNÉ KULTURY
KNIHOVNA JEVIŠOVICE
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Regionální knihovna Karviná Informační oddělení Kde nás najdete? Centrum 2299 Karviná – Mizerov.
Městská knihovna v Orlové. Současnost Období 60. až 90. let Období 20. až 50. let Obecná veřejná knihovna Čtenářský spolek Historie knihovny.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
Naše školní knihovna. Jsme Základní škola, Liberec, U Soudu 369/8 V naší škole jsou běžné třídy a speciální třídy pro děti s SPU Všechny děti mají k dispozici.
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
T-klub Knihovna Karla Dvořáčka Vyškov. Začátky T-klub vznikl v málo navštěvovaném hudebním oddělení Financován z rezervního fondu knihovny Hlavní.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Fungující knihovna v obci přepych nebo výhoda ?. Knihovna poskytuje veřejné služby v oblasti : kultury celoživotního vzdělávání informací.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ S KNIHOVNOU MANŽELŮ TOMANOVÝCH ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM Dana Súlovcová.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Infokanál obce Vigantice
Knihovna Kroměřížska Odborný seminář
Čtenářsky podnětné prostředí
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
PORADA RF Holasovice
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Transkript prezentace:

Knihovna v obci Rohov

Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková Tel.: (obecní úřad) Tel.: (obecní úřad) web: katalog: web: katalog: Info:veřejný internet od r Info:veřejný internet od r Lokace: 1. patro budovy Obecního domu Lokace: 1. patro budovy Obecního domu Automatizace: Clavius REKS Automatizace: Clavius REKS Půjčovní doba: Půjčovní doba: Po 9-10, 17,30-18,30 Po 9-10, 17,30-18,30 Čt Čt

Fond knihovny Knihovna poskytuje knihy z vlastního fondu knihovny a regionálního fondu. Knihovna poskytuje knihy z vlastního fondu knihovny a regionálního fondu. Regionální fond obsahuje knižní novinky, bestsellery i klasiku pro všechny typy čtenářů. Regionální fond obsahuje knižní novinky, bestsellery i klasiku pro všechny typy čtenářů. Fond je sestavován s ohledem na literární novinky a požadavky čtenářů a knihovníků. Fond je sestavován s ohledem na literární novinky a požadavky čtenářů a knihovníků.

Knihovna Knihovna v Rohově je plně automatizovaná Knihovna v Rohově je plně automatizovaná Knihovní systém Clavius REKS Knihovní systém Clavius REKS Služby knihovny jsou bezplatné Služby knihovny jsou bezplatné Možnost využívat internet po dobu úředních hodin OÚ Možnost využívat internet po dobu úředních hodin OÚ

Služby knihovny Našim čtenářům poskytujeme tyto služby: Našim čtenářům poskytujeme tyto služby: Výpůjční služby Výpůjční služby Veřejný internet Veřejný internet Studovnu Studovnu Služby www katalogu: vstup do čtenářského konta, náhledy obálek, propojení záznamů s plnými zdroji Služby www katalogu: vstup do čtenářského konta, náhledy obálek, propojení záznamů s plnými zdroji ( Čapek, Mácha, Němcová, Doyle) ( Čapek, Mácha, Němcová, Doyle)

Slavnostní otevření knihovny  V lednu 2011 přesídlila knihovna společně s obecním úřadem do prostor nového Obecního domu.  Nové prostory jsou větší a útulnější.  Poskytují knihovně větší komfort a a umožňují jí lépe využívat i jako studovnu, přístup na internet a místo pro setkávání občanů Rohova.

Akce knihovny Noc s Adnersenem: Noc s Adnersenem: 1.4. se také naše knihovna zúčastnila celorepublikové akce Noc s Andersenem. Během celého večera měly děti možnost zažít opravdu velkou porci zábavy a her, ale samozřejmě také nahlédnout do nějaké té knížky se také naše knihovna zúčastnila celorepublikové akce Noc s Andersenem. Během celého večera měly děti možnost zažít opravdu velkou porci zábavy a her, ale samozřejmě také nahlédnout do nějaké té knížky. Noc poté patřila strašidelnému sedlákovi, který je zakletý a straší ubohé pocestné. Naše děti ovšem jeho duši odlehčily, vysvobodily ho a on již nemusí strašit nebohé spoluobčany. Noc poté patřila strašidelnému sedlákovi, který je zakletý a straší ubohé pocestné. Naše děti ovšem jeho duši odlehčily, vysvobodily ho a on již nemusí strašit nebohé spoluobčany.

Rohov: noc s Andersenem ( ) Kliknutím zde zobrazíte video Kliknutím zde zobrazíte video

Spolupracující organizace V Rohově žijí občané, kteří mají zájem velký zájem na kultuře, sportu a také se aktivně zapojují do dění v obci, to je patrné na počtu a existenci spolků, občanského sdružení a dechové kapely, které v obci působí a velkou měrou se podílejí na společenském dění v obci. V Rohově žijí občané, kteří mají zájem velký zájem na kultuře, sportu a také se aktivně zapojují do dění v obci, to je patrné na počtu a existenci spolků, občanského sdružení a dechové kapely, které v obci působí a velkou měrou se podílejí na společenském dění v obci. Občanskému sdružení Roháček, o.s.. který pomáhá s realizací akcí naší knihovny jako je Noc s Andersenem, výlety do okolí, bojové hry a táboráky pro děti. Občanskému sdružení Roháček, o.s.. který pomáhá s realizací akcí naší knihovny jako je Noc s Andersenem, výlety do okolí, bojové hry a táboráky pro děti.

Podpora obce Vydávání obecních novin, publikací a pohlednic, které jsou k dispozici občanům v knihovně Vydávání obecních novin, publikací a pohlednic, které jsou k dispozici občanům v knihovně