Martin Gillár 4. října 2012 Do práce na kole. Nantes, Francie foto (c) Radka ŽÁKOVÁ (cykloRADKA), www.plzenskonankole.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Advertisements

Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Cíle Do práce na kole? Hravou formou přivést více lidí k pravidelnému používání kola jako hlavního dopravního prostředku po městě Ulevit životnímu prostředí.
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
KAMPANĚ Proč je vlastně chceme? Radka ŽÁKOVÁ Liberec 24. dubna 2013.
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
Česká republika.
VYPRACOVAL: Jáchym vérosta
Členění území naší vlasti
Skupina RWE v České republice
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_583_VyOv7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Návrhy opatření pro plán mobility
VY_32_INOVACE_51_19 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
GovNet Ing. Zbyněk Škopán. Strana 2 KI ISVS Služby GovNet I. Centrální podpora Uživatelů.
Anotace: Česká republika: doprava Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vypíše do sešitu nejdůležitější.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Členění území naší vlasti
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Bezpečné cesty do školy optikou jejich uživatelů MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ Radek Patrný , Magistrát.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
S buzolou po Česku Autoři: Ondřej Bortník Tomáš Chytil Josef Dostál Lukáš Caletka.
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Aktuální údaje o stavební výrobě a bytové výstavbě Tisková konference Stavebnictví.
Zóny placeného stání na území hlavního města Prahy – květen 2015 Ing. Libor Šíma odbor rozvoje a financování dopravy MHMP
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
 Česká republika je rozdělena do 14 krajů.  V čele kraje stojí hejtman.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ZEMĚPIS TEMA: ČR – kraje ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Převod skutečných velikostí do měřítka. Měřítka map a plánů- převod skutečných velikostí do měřítka Autor: Mgr. Ludmila Pecháčková VY_32_INOVACE_50_Meritka_map_a_planu_2.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2016
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Firemní plány udržitelné mobility
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Jak zlepšit fyzické a duševní zdraví zaměstnanců
Kilometr - jednotka délky
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Počet účastníků ZD České Budějovice Praha Ostrava
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
Město na obrázku se jmenuje
Máme rádi Česko.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Členění území naší vlasti
CHARITA FUNDRAISING Komunikační platforma ÚSPĚŠNOST Osvěta Komunikace
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
SVĚTOVÉ STRANY Tereza Skálová.
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_09 TÉMA: Vlastivěda4
Transkript prezentace:

Martin Gillár 4. října 2012 Do práce na kole

Nantes, Francie foto (c) Radka ŽÁKOVÁ (cykloRADKA),

Brno, Česká republika Fotoarchiv: Brno na kole

Do práce na kole v zahraničí

Proč do práce na kole? Více než třetinu všech cest, které denně vykonáme, tvoří pravidelné cesty tam a zpět za prací či během práce. Přínosy: dobrá fyzická kondice, bez stresu z ranní špičky, úspora peněz Údržba kola je minimální Kolo nebo koloběžka jsou do pěti kilometrů ve městě obecně nejrychlejší volba.

Do práce na kole v ČR 2011 – Praha (Auto*Mat), Pardubice 2012 – Praha (Auto*Mat), Pardubice, Brno (Nadace Partnerství), Liberec (Cyklisté Liberecka) Praha (Auto*Mat), Pardubice, Brno (Nadace Partnerství), Liberec (Cyklisté Liberecka)…?? Plzeň, Uherské Hradiště, Olomouc, České Budějovice, Mladá Boleslav, Ostrava

V čem to vlastně spočívá? Firemní týmy 2 – 5 účastníků Celý květen jezdí do práce na kole Do slosování o ceny se dostávají týmy s více jak 2/3 dojížďkou do práce Další kategorie cyklozaměstnavatel roku nejlepší návrh cykloopatření kreativní soutěž

Čeho tím chceme dosáhnout Tlak na zaměstnavatele – jezdíme na kole a chceme stojany a sprchy Motivace pro zaměstnavatele – když budou jezdit zaměstnanci na kole, budou zdraví a nebudou potřebovat tolik parkovacích míst Tlak na město – naši zaměstnanci jezdí na kole, chceme, abyste zvýšili jejich bezpečnost Motivace pro zaměstnance – jezděte na kole a soutěžte

Jak to vypadalo?

Čísla kampaně účastníků 829 týmů 4 města Najeto 533 tisíc kilometrů Ušetřeno 57 tun oxidu uhličitého MĚSTA PRO LIDI – K NEZAPLACENÍ!

Děkuji za pozornost Nadace Partnerství – 20 let pro lidi a přírodu