COMENIUS 2012-2014 Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Víťězslava Nováka v Jindřichově Hradci: Vítejte u prezentace akce „HUDBA V NÁS – hudební toulky d ě jinami m ě sta“
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Gymnázium Hladnov a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Ostrava, p.o.
DYNAMIKA HMOTNÉHO BODU
PROJEKT COMENIUS MEETING POINT OF DIFFERENT CULTURES meeting point of different cultures.
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Socrates – Comenius 1 Matematika v našem životě Mathematics in our life.
COMENIUS Co si představit pod názvem projektu - A rainbow of cultures ? 2 roky rozvoje tvořivosti a myšlení žáků, prohlubování jazykových - IT.
Partnerské školy Scuola Media Statale Ugo Foscolo, TORINO, Itálie Liceo Linguistico Europeo Vittoria, TORINO, Itálie Merewade College, GORINCHEM, Nizozemsko.
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Program dnešního setkání OPS ( )
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Knihovna města Olomouce se jako jediná knihovna v České republice, zapojila do knihovnického projektu, dotovaného z fondů EU, s názvem : „Library. I love.
REFERENČNÍ RÁMEC PRO UDRŽITELNÁ EVROPSKÁ MĚSTA Bc. Iveta Baťalová Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 4. srpna.
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Základní škola Uničov, Haškova 211 Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ , realizace – INVESTICE.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
Komunikační plán RPS Realizované projekty leden-červen 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1
People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
2. setkání pracovní skupiny projektu Destinační management turistických lokalit Hranicko a Dolina Małej Panwi Michaela Randáčková Hranická rozvojová agentura,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
ESPON POLYCE Metropolizace a polycentrický rozvoj ve střední Evropě
M OŽNOSTI VYUŽITÍ DOTAČNÍCH PROGRAMŮ Porada ředitelů pověřených knihoven MK Hodonín,
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
ERASMUS + Evropa ve válkách jak se vypořádat s konflikty slovy a ne mečem, poučení z historie.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Minulost a současnost na mapách. MINULOST A SOUČASNOST NA MAPÁCH Vzdělávací cíle Žáci znají historii města. Žáci jsou schopni číst staré mapy a časově.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
Brandýs nad Labem Stará Boleslav 12 zaměstnanců na 9,4 prac. úvazku čtenářů výpůjček 123 akcí.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Projekty pro žáky Art & Design in Our Lives – KA2
MORAVA – ORAVA SPOLU.
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Sociální sítě a multimédia v Hrádku nad Nisou
Science Meets Art - SMART
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
SVAZEK OBCÍ VÝCHODNÍ KRKONOŠE
Marie Rottrová
Městská knihovna jevišovice
Projekt ERASMUS
10. setkání TS Podpora polytechnického vzdělávání (přírodovědné a technické vzdělávání) KAP JMK 16. května 2018.
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
Prezentace projektu SMART_watch
Transkript prezentace:

COMENIUS Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci

„TREASURE“ Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Liceo Classico di Carpino Yűregir Atatűrk Lisesi, Adana Gimnazjum nr 2, Rzeszow 1st Epal Amaliadas, Amaliada Staatliche Realschule Hősbach

Cíle projektu : - představit kulturní dědictví jednotlivých zemí, sdílení společných evropských kulturních hodnot, jejich respekt a tolerance - tradice a zvyky, tradiční řemesla, proměny role ženy ve společnosti, problémy imigrace, ekologie, místní legendy a pověsti, tradiční kuchyně - vzájemná setkávání, aktivní role žáků, porozumění

Časový harmonogram projektu: listopad 2012 setkání žáků a pedagogů v Itálii února 2013 setkání žáků a pedagogů v Řecku března 2013 setkání žáků a pedagogů v Turecku října 2013 setkání žáků a pedagogů v České republice únor 2014 setkání žáků a pedagogů v Německu květen 2014 setkání žáků a pedagogů v Polsku

listopadu 2012 setkání žáků a pedagogů v Carpinu

4.-8. února 2013 setkání žáků a pedagogů v Amaliadě

března 2013 setkání žáků a pedagogů v Adaně

Dosavadní výstupy projektu: prezentace školy prezentace města J. Hradec prezentace tradičních řemesel (DVD) prezentace využití obnovitelných zdrojů v našem regionu a ČR filmová verze legendy o Bílé paní krátký film na téma„role ženy ve společnosti“

Cílové výstupy projektu digitální žákovský časopis (Digital European Youth Magazine) digitální noviny pro učitele (Project Newspaper) mezinárodní kalendář (2014)

Publicita projektu webové stránky školy ( panel v prostorách školy regionální tisk

Děkuji za pozornost!