Office 365 na Fakultě mezinárodních vztahů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Adam Trčka prezentace pro Odbor správy sítě a síťových služeb (prezentace byla upravena pro účely zveřejnění na webu) © Výpočetní centrum, VŠE.
Využití cloudových služeb ve školství
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Office 365 pro vysoké školství
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Manažerská informatika 1 - 4EnciánSnímek 1 2OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3 2OP484 Manažerská.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
M ULTIMEDIÁLNÍ PREZENTACE V E - LEARNINGU Tomáš Kubálek, Markéta Kubálková.
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Akreditace EPAS doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
1 Projektové řízení s podporou MSDN AA Ing. Markéta Kubálková, Ph.D. doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Katedra obchodního podnikání a komerčních komunikací.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Předplatné pro více zařízení Katka Office 365 pro domácnosti* Office 365 pro vysokoškoláky* Office 365 Small Business Premium Trvalá práva pro 1 PC nebo.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Nápadité studijní prostředíMediaSite na FMV VŠESnímek 1 MediaSite na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek,
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
AMV 2011BPOS / Office 365Snímek 1 AMV 2011 Alternativní metody výuky BPOS/Office 365 ve výuce VŠE v Praze
2OP381 Manažerská informatika 1
Setkání uživatelů Mediasite Inspirace z VŠE
Vícedruhové záznamy Snímek 1 Vícedruhové záznamy Tomáš Kubálek
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_179_IT 8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Akreditace nových předmětů Akreditace nových předmětů 2. Akreditace vedlejší specializace Firma a média.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Akreditace EPASIntranetSnímek 1 Akreditace EPAS Intranet doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Představení Office 365.
Závěrečný tutoriál 4. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
2OP853 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP853 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Praha 11. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Školení zaměstnanců SharePoint 1. díl: Představení
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
Office 365 Úvodní seznámení
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
1 Příprava předmětu Manažerská informatika pomocí programu Zoner Context pro distanční formu studia Ing. Markéta Kubálková katedra managementu Fakulta.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
2OP863 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP863 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
2OP483 Manažerská informatika 3ÚvodSnímek 1 2OP483 Manažerská informatika 3 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
2OP482 Manažerská informatika 2ÚvodSnímek 1 2OP482 Manažerská informatika 2 Úvod Ing. Markéta Kubálková, Ph.D.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Obecná didaktika ÚVOD.
Nástroje podpory uživatelů
Přednáška Jan Dvořák.
Transkript prezentace:

Office 365 na Fakultě mezinárodních vztahů E-learning FMV VŠE E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV Office 365 na FMV Office 365 na Fakultě mezinárodních vztahů Tomáš Kubálek kubalek@vse.cz

Osnova Výuka BPOS / Office 365 E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV Osnova Výuka BPOS / Office 365 SharePoint jako prostředí pro intranet a týmové weby FMV Lync jako prostředek přenosu a záznamu výuky Exchange – řešení problému pošty Očekávaná diskuse o Office 365 na VŠE

1 Výuka BPOS / Office 365 Myšlenka sjednocené komunikace Využití E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV 1 Výuka BPOS / Office 365 Myšlenka sjednocené komunikace od superkanceláře (2007) přes BPOS (2009) k Office 365 (2011) Využití pro výuku pro administrativu fakulty Příprava výuky instalace SharePoint Services 3.0 neřešitelnost ukázek aplikací Exchange, Live Meeting, Communicator řešením aplikace v cloudu BPOS výuka pro studenty v akademickém roce 2010/11 v prezenční a kombinované formě v předmětu 2OP484 Manažerská informatika 4 (dvě VŠ v ČR, dále VUT v Brně) – učební text v rozsahu 124 stran) od ZS 2011/12 výuka Office 365 prozatímně v plánu E1 (inovovaný učební text v rozsahu asi 156 stran)

E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV Současný stav výuky Office 365 v předmětu 2OP484 Manažerská informatika 4 (povinný předmět VS 2MI Informační a prezentační technologie v praxi) SharePoint: 18 vyučovacích hodin + 2 hodiny test Outlook: 2 vyučovací hodiny Lync: 2 vyučovací hodiny dále Microsoft CRM Dynamics: 12 vyučovacích hodin Adtraxion Manager: 4 vyučovací hodiny Zoner Photo Studio: 8 vyučovacích hodin 20 studentů za semestr (omezení počtem licencí a zájmem studentů) záznam výuky i obhajob seminárních prací

2 SharePoint jako prostředí pro intranet a týmové weby FMV E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV 2 SharePoint jako prostředí pro intranet a týmové weby FMV Intranet fakulty (pro všechny učitele a zaměstnance) Zápisy a materiály orgánů Kolegium děkana Vědecká rada FMV Vedení FMV Kolegium rektora Vedení VŠE různé formy zobrazení zápisy s body jednání kalendář Podklady pro ISIS Mimosemestrální kurzy Studentské praxe Interní informace věda a výzkum zahraniční vztahy zápis ze služební cesty šablony, rady postupy

Týmové weby Akreditační komise Intranet KAJ Intranet KOPKK E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV Týmové weby Akreditační komise Parametry nových předmětů (hlavičky) Změny v sylabech Hlasování per rollam Intranet KAJ Intranet KOPKK zápisy z porad dokumenty kalendář odkazy publikace katedry publikované články oznámení Vědecká rada FMV Kolegium děkana služební mobilní čísla Finanční komise Komise výpočetní techniky diagram výpočetní techniky (Visio) Kvalifikační práce diskuse Pedagogická FMV zápisy kalendář náměty řešení problémů Slovník KROJ ČŠ: 16 943 hesel ŠČ: 20 205 hesel Intranet U3V odpracovaná doba PVS párování plateb

3 Lync jako prostředek přenosu a záznamu výuky E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV 3 Lync jako prostředek přenosu a záznamu výuky učitel – třída – student Lync umožňuje učit učiteli na dálku vyzkoušeno na 4hodinové výuce 15. 3. 2012 Lync umožňuje studentovi účastnit se výuky na dálku (dosud pasívní účast prostřednictvím MediaSite) studentka distančně studující VS z USA student v rekonvalescenci na lůžku

4 Exchange – řešení problému pošty E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV 4 Exchange – řešení problému pošty zvýšení produktivity práce příjem více než 20 zpráv denně, zpracování nejlépe do 2 minut příznak odpověď přesun do složky odstranění konverzační vlákna kategorie, příznaky, složky rychlé kroky sociální konvertory (zejména Facebook, Live Messenger, Office 365) mobilní Outlook schránka 25 GB (v Lotus Notes 300 MB, v ISIS studenti 50 MB) sjednocená komunikace

5 Očekávaná diskuse o Office 365 na VŠE E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV 5 Očekávaná diskuse o Office 365 na VŠE Důvěryhodnost a zabezpečení Cenová politika Office 365 bude pro školství nabízeno zdarma (plán A2) jak pro studenty, tak i zaměstnance. Rovněž se počítá s absolventy a externím přístupem rodičů. Vyšší plány, které již obsahují i sadu desktopových aplikací Office Pro Plus 2010, budou zpoplatněny, ale i zde byla výrazně snížena cena. Konkurenční produkty (Google) – skutečně sjednocená komunikace? (např. Lync) Vyvolané náklady na integraci v ISIS Vyvolané náklady na implementaci na VŠE

Úroveň integrace Office 365 E-learning FMV VŠE Office 365 na FMV Úroveň integrace Office 365 propojení s Active Directory vícenásobné zadávání hesel otevírání souborů hlášení se k Office 365, ideálně dostupné přihlášením se do počítačové sítě domácí využití Office Pro Plus studenty na noteboocích a domácích PC využití Office 365 absolventy a externisty