25.7.2003 Zpřístupnění účastnického vedení Local Loop Unbundling (LLU) Ing. Pavel Jiroušek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Referenční nabídka propojení (RIO)
Advertisements

Modely pro komutovaný přístup k Internetu AORTA Zájmová sekce alternativních operátorů APVTS 29.říjen 2002.
Datové přenosy v ISDN Mobilní systémy, PF, JČU.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
PC SÍTĚ I.
Měřící metody pro optickou distribuční síť
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
GTS CZECH, a.s. pro MD Access, a.s.. GTS a MD Access  GTS poskytuje komplexní nabídku hlasových, datových, internetových, operátorských a integrovaných.
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
IFD – Intelligent Fibers Documentation
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Pohled alternativního operátora na poskytování služeb pro VS David Duroň GTS Czech, a.s.
Tisková konference APVTS, ČTÚ1 Nové služby v pevných telekomunikačních sítích Výběr provozovatele krátkou individuální volbou čísel pro jednotlivá.
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Remote DSLAM – blíže k zákazníkovi
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Vyhodnocení převodu IISSDE na obce s rozšířenou působností Ing. Karel Vybíral Odbor informatizace veřejné správy MV
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Datová komunikace Téma:OSI - struktura Ročník:4. Datum vytvoření:Srpen.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
ACCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP July 24, 2006 A CCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Finanční výsledky za.
1 Počítačové sítě Přenosový systém Jednoduchý spoj Lokální síť Rozlehlá síť.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
ROZBOR VYHLÁŠKY Č. 72/2005 SB. Prezentuje Petra Procházková a Jakub Pivarč UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Pedagogická fakulta.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
Jednotné komunikační prostředí města Plzně
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Strukturovaná kabeláž
Úvod do počítačových sítí
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
Zpřístupnění účastnického vedení Referenční nabídka zpřístupnění Local Loop Unbundling (LLU) Tisková konference,
Optické sítě snadno a rychle ??
1 ČESKÝ TELECOM pro veřejnou správu Ing. Ondřej Felix, CSc Hradec Králové
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Transpozice směrnice 2003/98 o opakovaném použití informací veřejného sektoru Mgr. David Kotris konference - Pět let činnosti Nemofora
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
(NE)POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PŘÍSPĚVKOVÝM ORGANIZACÍM. § 10a, odst. 1 dotací (se rozumí) peněžní prostředky poskytnuté z rozpočtu územního samosprávného celku.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
Problematika rádiového prostředí SŽDC Bc. Ondřej Borovský.
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
» » CentroNet, a. s.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Počítačové sítě – drátové i bezdrátové
Elektronické bankovnictví
Webové portály účastníků energetického trhu
Živočichopis (taxonomie) sítí
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Webové portály LDS/MDS
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Domovní elektrická instalace
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

Zpřístupnění účastnického vedení Local Loop Unbundling (LLU) Ing. Pavel Jiroušek

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 2 Obsah prezentace  Úvod o službě LLU  Definice klíčových pojmů  Varianty služby  Harmonogram

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 3 Definice služby  Služba, která umožňuje jiným alternativním operátorům využívat celé metalické účastnické vedení ČESKÉHO TELECOMU, nebo jeho části, pro poskytování svých telekomunikačních služeb.  Problematiku lze vyhledat pod pojmy:  Zpřístupnění místního vedení  Uvolnění místní smyčky  Vydělení účastnického vedení pro potřeby alternativních operátorů (AO)  Přístup k účastnické smyčce  Referenční nabídka zpřístupnění  Local Loop Unbundling  Unbundling of Local Loop  Unbundled Local Loop  LLU / ULL  Reference Unbundling Offer

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 4 Přístupová síť ČESKÉHO TELECOMU Koncový bod sítě Rozvaděč v síti Metalické (Cu) vedení Optický kabel Hlavní rozvaděč v HOST nebo RSU HR SÍŤ ČTc HR HOSTRSU HR RSU HR RSU Vzdálená účast. jednotka (RSU)

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 5 Definice a pojmy Účastnické vedení Účastnickým vedením se rozumí fyzický kovový pár vodičů spojující koncový bod sítě s hlavním rozvaděčem nebo obdobným zařízením ve veřejné pevné telefonní síti. Úsek účastnického vedení Úsekem účastnického vedení se rozumí část účastnického vedení, která spojuje koncový bod sítě se soustřeďovacím bodem nebo se specifikovaným mezilehlým přístupovým bodem veřejné pevné telefonní sítě.

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 6 Definice a pojmy Plný přístup Koncovému zákazníkovi (v zákoně použit termín Účastník) poskytuje všechny služby AO, veškeré platby za služby dostává AO. ČESKÝ TELECOM vstupuje do kontaktu s koncovým zákazníkem pouze v případě potřeby lokalizace poruchy na metalickém účastnickém vedení. Sdílený přístup Část služeb v hovorovém kmitočtovém pásmu poskytuje koncovému zákazníkovi ČESKÝ TELECOM a současně je koncovým zákazníkem AO pro služby v nadhovorovém kmitočtovém pásmu (např. rychlý přístup k Internetu).

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 7 Formy LLU  Plný přístup k metalickému účastnickému vedení (Full Access to the Local Loop)  Sdílený přístup k metalickému účastnickému vedení (Shared Access to the Local Loop)  Plný přístup k úseku metalického účastnického vedení (Full Access to the Sub-Loop)  Sdílený přístup k úseku metalického účastnického vedení (Shared Acess to the Sub-Loop)

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 8 Definice a pojmy Kolokace Kolokace je služba nabízená ČESKÝM TELECOMEM, která umožňuje AO umístit v objektu ČESKÉHO TELECOMU zařízení nezbytná pro zpřístupnění místního metalického účastnického vedení a poskytování služeb na tomto zpřístupněném vedení.

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 9 Plný přístup HR SÍŤ AO PLNÝ PŘÍSTUP SÍŤ ČTc Koncový bod sítě Rozvaděč v síti Optický kabel Hlavní rozvaděč v HOST nebo RSU HR Datový provoz Hlasový provoz KOLOKACE

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 10 Sdílený přístup KOLOKACE HR SÍŤ AO SÍŤ ČTc SDÍLENÝ PŘÍSTUP Koncový bod sítě Rozvaděč v síti Optický kabel Hlavní rozvaděč v HOST nebo RSU HR Datový provoz Hlasový provoz

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 11 Harmonogram  Podpis Novely zákona o telekomunikacích prezidentem ČR  Vydání zákona ve Sbírce zákonů  Účinnost Novely zákona  Zveřejnění Referenční nabídky zpřístupnění (tzv. RUO – Reference Unbundling Offer)  Na vyjednání podmínek mezi OLO a ČTc bylo stanoveno v zákoně 60 dnů (?) (?) (?) (?) 20 dnů X dnů 60 dnů 30 dnů

Tisková konference - Local Loop Unbundling strana 12 Děkuji za pozornost. více informací:  MEDIA ( )  