Jak specifikovat beton a další produkty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BETONY.
Advertisements

LEHKÉ BETONY.
Ing. Martin Vyvážil, Ing. Vladan Prachař
Zkoušení asfaltových směsí
Vratislav Tydlitát, Pavel Tesárek, Robert Černý
Vypracoval/a: Ing. Roman Rázl
Vodonepropustné betony – PERMACRETE®
Stavebnictví Pozemní stavby Výroba betonu(STA23) Ing. Naděžda Bártová.
Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2007
Malty a maltové směsi.
Zkoušení hydraulicky stmelených materiálů
OPTIMALIZACE NÁVRHU TUHÉ VOZOVKY
NAVRHOVÁNÍ A POSOUZENÍ VOZOVEK
Diagnostika staveb a zkušebnictví 3.přednáška ak.rok 2012/13, V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební metody.
VOZOVKA A JEJÍ FUNKCE Základní pojmy Kluzná vrstva Obrusná vrstva KRYT
Mechanické vlastnosti betonu a oceli
Doc. Ing. Jan Vodička, CSc., ČVUT v Praze Seminář BETON UNIVERSITY
Ing. Michal Batelka Ing. Pavel Kovács
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
STEELCRETE ® Kontrola a zkoušení Ing. Stanislav Smiřinský 5. Seminář Beton University, Plzeň,
Vývoj mezinárodní normalizace v oboru maltovin v roce 2007
Samozhutnitelný beton – vlastnosti, zkoušení
Materiály pro podlahy Sortiment ČMB
PROTIVÝBUCHOVÁ PREVENCE NV č. 406/2004 Sb.
Easycrete ® Ing. Vladimír Veselý Plzeň
Autoři: Ing. Dominik Gazdič Prof. Ing. Marcela Fridrichová, CSc.
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
Zpracování ocelárenských odprašků metodou stabilizace/solidifikace
Lité podlahy sortiment, příklady, použití
STEELCRETE® FLOORCRETE®
5. Seminář Beton University, Plzeň Petr Krejča STEELCRETE Příklady použití v praxi Petr Krejča.
Pohledový beton specifikace Ing. Vladimír Veselý - BETOTECH
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
Varianty řešení nízkoenergetického domu pro bydlení
Standardy pro vrstvy konstrukcí vozovek Ing. Stanislav Smiřinský
Zkušební postupy pro beton dle ČSN EN 206 Tomáš Vymazal
9. KRAJSKÉ SETKÁNÍ METODIKŮ R O B O T I K A DUBEN 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
RUGEN® lehké umělé kamenivo Vlastnosti a využití
Návrh složení cementového betonu.
Technologie provádění CB krytů
Provádění betonových konstrukcí. Bodové hodnocení seminářů 6. ročníku v akreditovaných projektech celoživotního vzdělávání ČKAIT - 1 bod a ČKA - 2 body.
Ošetřování betonu Ing. Vladimír Veselý
Provádění betonových konstrukcí. Bodové hodnocení seminářů 6. ročníku v akreditovaných projektech celoživotního vzdělávání ČKAIT - 1 bod a ČKA - 2 body.
Projekt EVO1 Jednočlánkové bezbariérové tramvajové vozidlo typu EVO1 člen skupiny
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 AnotaceSeznámení.
Kde hledat informace o betonu Michal Števula. Množství: nekonečnéKvalita: od A do Z Zdroje TV rozhlas tisk-noviny časopisy knihy semináře běžné odborné.
Co jsou normy Technické normy jsou dokumentované dohody, které zajišťují, aby materiály, výrobky, postupy a služby vyhovovaly danému účelu. V dnešní společnosti.
1 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 28 Anotace.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-15 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Zkoušení oken. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-16 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:červen 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:červen 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Zvláštní druhy betonu VY_32_INOVACE_02_031
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Využití teplárenské strusky pro výrobu betonového zboží
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Klikový mechanismus Ing. Bc. Petra Řezáčová
Typy potravin jdoucí napříč komoditami a doplňky stravy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Defektoskopie a zkušebnictví
Složení betonu VY_32_INOVACE_02_029
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Beton VY_32_INOVACE_25_499 Projekt.
Teplárenská struska a její využití jako náhrada drobného kameniva
Transkript prezentace:

Jak specifikovat beton a další produkty Ing. Vladimír Veselý Seminář Beton University Plzeň - 14. 10. 2010

Co je to specifikace betonu dle ČSN EN 206-1/Z3 Požadavky Jak na to Obsah prezentace Co je to specifikace betonu dle ČSN EN 206-1/Z3 Požadavky Jak na to Stavba vozovek Pomůcky Závěr Slide 2 Seminář Beton University, Plzeň 14. 10. 2010

Co je to specifikace betonu dle ČSN EN 206-1/Z3? Konečná sestava dokumentovaných technických požadavků předaných výrobci ve formě požadovaných vlastností nebo složení betonu Základní požadavky Doplňující požadavky Slide 3 Seminář Beton University, Plzeň 14. 10. 2010

Základní požadavky Obyčejný beton a) požadavek, aby beton vyhovoval ČSN EN 206-1 b) pevnostní třída betonu v tlaku c) stupně vlivu prostředí d) maximální jmenovitá horní mez frakce kameniva e) kategorie obsahu chloridů Pro lehký beton, navíc: f) třída objemové hmotnosti nebo určená objemová hmotnost Pro těžký beton, navíc: g) požadovaná objemová hmotnost Pro transportbeton a beton vyráběný na staveništi, navíc h) stupeň konzistence nebo, ve zvláštních případech, určená hodnota konzistence i) další údaje o požadovaném způsobu dopravy včetně přístupu ke konstrukci, ukládání, a požadovaném množství v čase j) označení tabulky, dle které je požadováno splnění mezních hodnot (F.1, F.2 nebo F.3) Slide 4 Seminář Beton University, Plzeň 14. 10. 2010

zvláštní druhy nebo třídy kameniva Doplňující požadavky zvláštní druhy nebo třídy cementu (např. cement s nízkým hydratačním teplem) zvláštní druhy nebo třídy kameniva charakteristiky, požadované k zajištění odolnosti proti účinkům mrazu a rozmrazování, (např. obsah vzduchu) požadavky na teplotu čerstvého betonu, pokud se liší od požadavků v 5.2.8 nárůst pevnosti (viz tabulka 12 normy) vývin tepla během hydratace; pomalé tuhnutí odolnost proti průsaku vody Slide 5 Seminář Beton University, Plzeň 14. 10. 2010

Doplňující požadavky odolnost proti obrusu pevnost v příčném tahu (viz 5.5.1.3) další technické požadavky (např. požadavky na zvláštní povrchovou úpravu nebo na zvláštní způsob ukládání) objemová hmotnost čerstvého betonu obsah vody v čerstvém betonu odolnost proti střídavému zmrazování a/nebo proti rozmrazovacím látkám objemové změny, zvláště smrštění odlučování vody nasákavost doba zpracovatelnosti modul pružnosti Slide 6 Seminář Beton University, Plzeň 14. 10. 2010

Poměrně úplná a včasná specifikace zrychluje realizaci dodávky Co říci závěrem Poměrně úplná a včasná specifikace předchází problémům při následném sjednávání a realizaci dodávky Poměrně úplná a včasná specifikace snižuje riziko nepřesného stanovení ceny Poměrně úplná a včasná specifikace zrychluje realizaci dodávky Pro poměrně úplnou a včasnou specifikaci je Vám k dispozici tým pracovníků Slide 7 Seminář Beton University, Plzeň 14. 10. 2010

Děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný dnešní den Ing. Vladimír Veselý BETOTECH s.r.o. vladimir.vesely@betotech.cz