Vodopády Iquazú.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AMERIKA – Opakování zeměpisných znalostí
Advertisements

Státy Jižní Ameriky.
ULURU symbol Austrálie.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Téma hodiny: Brazílie – opakování formou kvízu Předmět: Zeměpis
VY_32_INOVACE_05 Povrch a vodstvo Ameriky - pracovní list
Národní park Jaú Aleš Jůn.
Jsme u vstupu na území "tepuyes" ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara). Jsme v privilegované.
VY_32_INOVACE_65_TEST OBECNÁ GEOGRAFIE AMERIKY
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Vodopády Iguazú. Duha je snad i když je zataženo….
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
SLOVENSKO Typy na výlet
Grand canyon Lukáš Nečas
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině. Byl založen v roce Obklopuje stejnojmenné jezero v podhůří patagonských And.
Katedrála v Chartres.
Macháčková Zuzana 7.Třída
AMERIKA přírodní krajiny
NOVÝCH 7 DIVŮ PŘÍRODY.
A S T U R I E BEATRIZ PRESENTACIONES – JUNIN (B) - ARGENTINA AVANCE MANUAL PRESENTACION CON MUSICA.
NIAGARSKÉ VODOPÁDY Gabriela Štěrbová VII
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vodopády Iguazú. Duha je snad i když je zataženo….
Jižní Amerika.
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
Krkonošský národní park
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
Uluru – základní údaje Nachází se v Australském svazu.
Automatic Mořský koník kontroluje hodinky potápěče.
Chile je přímořský stát na jihozápadě Jižní Ameriky, omývaný na západě a jihu Tichým oceánem. Pevninskou hranici má na severu s Peru, na severovýchodě.
COSTA AMALFITANA.
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
ULURU symbol Austrálie.
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara).
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
Vzdělávací oblast/obor
Zdeněk Bergman, G Teplice
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
Skromný výběr z pozoruhodných fotografií minulých let.
Salzburg.
Amerika vodstvo autor: Mgr. Jana Mikešová
Téma hodiny: Argentina – základní údaje, přírodní poměry
Zdeněk Bergman, G Teplice
Jižní Amerika - povrch Autor: Mgr. Marian Solčanský
RISKUJ!.
3. LAPLATSKÉ ZEMĚ.
Jižní Amerika-Kolumbie
Patagonie Rozsáhlé území v Jižní Americe.
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
By : JT : Traumerei-Schumann Part #19 Norwegian Fjords & North Cape Glasgow ( Greenock ) Part #9 Bergen Greenland, Iceland & British Isles Explorer Greenland,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Povodí řeky Moravy.
Baťův kanál Karolína Žujová IX.B 2016/17.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Plitvická jezera.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině . Byl založen v roce.
Niagarské vodopády VY_32_INOVACE_18_38
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z _34
Zeměpis Amerika.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Pohoří ČR - Krkonoše.
CHILE.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
AMERIKA - VODSTVO.
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele.
Transkript prezentace:

Vodopády Iquazú

Vodopády se nachází v provincii Misiones, v Národním parku Iguazu v místech, kde Argentina hraničí s ”Parque Nacional do Iguaçu” státu Paraná v Brazilii. Skládají se z asi 275 dílčích vodopádů které mají výšku asi 70 m. Okolo vodopádů jsou vybudovány turistické stezky a pod vodopády jezdí výletní lodě. Název vodopádů znamená v domorodé řeči “mnoho vody”. Střed vodopádů se nazývá «Garganta del Diablo» což znamená v překladu “ Ďáblův chřtán

Iguaçu objevili španělští dobyvatelé pod vedením Alvara Nuneze Cabeza de Vaca, když při své druhé cestě do Ameriky v roce 1540 zkoumal vodní cesty avodopády pojmenoval "Leap of Santa Maria”.

V roce 1984 byl argentinský sektor vodopádů - Národní park Iguazu – zapsán do listiny Světového dědictví UNESCO. Později v roce 1986, byla do listiny UNESCO zapsána i oblast, která se nachází v Národním parku Iguaçu v Brazilii. Vodopády se nacházejí jen několik kilometrů od hranice obou států s Paragvají na soutoku řek Iguazú a Paraná. Vodopády jsou hlavním turistickým střediskem v severní Argentině.

Tak tuto prezentaci pošlete svým přátelům. Líbí se Vám Iguazú ? Tak tuto prezentaci pošlete svým přátelům. Cargar Producciones Canelones - Uruguay