Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procházka Paříží.
Advertisements

Zájezd do Paříže.
Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Paříž Prezentace 5.B.
Štrasburk Malá Francie v Alsasku
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Paříž Termín zájezdu: – Cena zájezdu:6 800 Kč ( cena může být upravena podle počtu nocí ve 3 splátkách ) Ubytování:hotel v centru Paříže.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Cathédrale Sainte-Cécile d'Albi.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
Francie.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
Katedrála v Chartres.
Francie 9.A.
Francie.
Francie.
Francie Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Školní atlas světa ☺ fyzické a obecně zeměpisné mapy
Lucemburk.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
FRANCIE Geografické údaje.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
FRANCIE Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích na Loiře Poznávací cesta studentů Gymnázia Jihlava po Paříži a zámcích.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_05_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Paříž. O paříži jako o pohyblivém svátku psal Ernrest Hemingway Toto pojmenování se pro Paříž náramně hodí. V Paříži se vždy něco děje. Jedno z míst kde.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_Zem8_12 Sada DUMZeměpis 8 PředmětZeměpis Název materiáluPoznej evropské město_2 Anotace Žák má v průběhu.
Evropa – Západní Evropa
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Kateřina Brychtová VII.A 2010/2011
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Město Brno.
Salzburg.
Francie Miroslav Chmelka.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Evropa- Západní Evropa Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Paříž Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
Nejkrásnější města světa
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Procházka Paříží.
Strasbourg 16/01/ :59.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Hlavní město Francie

O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť moderní architektury La Défense, které se přezdívá pařížský Manhattan. byla dlouhá léta centrem evropské a světové módy, v poslední době trochu ztrácí na významu, přesto je stále domovem celé řady luxusních značek.

INFORMACE Rozloha - 86,9 km² Obyvatelstvo (2005) Starosta - Bertrand Delanoë Z mezinárodních institucí v Paříži má sídlo UNESCO, OECD a INTERPOL. Paříží protéká řeka Seina Svůj název Paříž získala zřejmě od galského kmene Parisiů.

Mezi nejznámější památky patří : Eiffelova věž Vítězný oblouk Katedrála Notre-Dame Invalidovna Louvre P AMÁTKY

P AŘÍŽ V NOCI O Paříži se říká, že nikdy nespí. To čím Paříž uchvátí každého návštěvníka je elegance, atmosféra, multikulturní prostředí, moderní a historické umění a kombinace historických památek s moderními architektonickými směry.