Hodnocení výuky studenty Ústav biochemie a experimentální onkologie, Karlova Universita v Praze, 1. Lékařská fakulta Aleksi Šedo Setkání učitelů biochemie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.
Advertisements

Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií.
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
Moderní trendy v problematice testování M. Komenda, Č. Štuka, M. Vejražka, P. Martinková, J. Trnka.
Cesta ke kvalitě v praxi
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Profese učitele – referenční rámec Mgr. Anna Doubková PaedDr. Karel Tomek Praha
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Vlastní evaluace školy Autoevaluace z pohledu Gymnázia a SOŠPg Liberec, Jeronýmova 425/27.
Aktuální problémy v přípravě učitelů (Komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) Materiál pro 17. zasedání předsednictva Rady VŠ dne
Použitelnost a výhody Optimedu pro pedagoga Julie Bienertová-Vašků.
Sociální práce s rodinou 3
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Školní hodnocení  všechny hodnotící procesy a jejich projevy, které bezprostředně ovlivňují školní výuku nebo o ní vypovídají (široké pojetí)  systematický.
PRIMÁRNÍ PREVENCE PRÁVNÍ VĚDOMÍ
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLSTVÍ A VĚDY V PROGRAMU NS-LEV 21 RNDr. Stanislav Palša http://
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
MEDIACE PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY garant vzdělávací akce Mgr. David Karel, Ph.D. Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Volební číslo: Volby do Studentské komory Akademického senátu 3.
Formulace zadání na počátku musí být informační potřeba uživatele = objektivní kategorie definování informační potřeby pro konkrétní místo v systému řízení.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Mgr. Lucie Holacká, Národní institut pro další vzdělávání
Hodnocení a řízení výkonu. Adaptace pracovní, sociální, kulturní.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Nonverbální úlohy Jiří Tesař. Výuka fyziky na ZŠ - zamyšlení  Fenclová, J.: Didaktické myšlení a jednání učitele fyziky: „Jeden učitel položí v jedné.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Hledisko kvality v přípravě učitelů Závěry z konference 21. – 22. dubna 2009 v Srní pořadatel: Pedagogická fakulta ZČU v Plzni ve spolupráci s Radou vysokých.
Diskuse u kulatého stolu na téma Sociálně prostorová diferenciace obyvatelstva a její vliv na kvalitu života ve městech a obcích České republiky Univerzita.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Za akademický rok 2013/2014 Hana Kolářová proděkanka LF UP.
Praxe očima studentů Petr Liška. Podklady ProtokolyBiCheFyInfMaZDG Jaro Podzim Jaro Podzim Jaro.
Písemná forma zkoušení z klinické biochemie ÚBAP 3.LF UK Laburda M., Čechák P., Hátle K., Nováková H.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Faktory ovlivňující rozvoj pedagogických dovedností studentů Jana Stávková.
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Za akademický rok 2012/2013 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Vzdělávání, výzkum a praxe územního rozvoje K možnostem vzájemné spolupráce.
Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1.LF UK Mgr. Pavla Kordulová
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
9. Tvorba individuálního plánu
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Ostravská univerzita (1991 → )
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
9. Tvorba individuálního plánu
11. Portfolio dítěte Portfolio je uspořádaný soubor prací dítěte shromážděný za určité období, které poskytuje informaci o výsledcích dítěte, průběhu učení.
Budování kapacit pro rozvoj škol II
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
václav havlíček uchazeč o volbu kandidáta na rektora čvut v praze
Komplexní systém hodnocení
ZPRÁVA O VÝVOJI Rob Bakx
12. Autodiagnostika = sebepoznání (z hlediska psychologie součást sebereflexe, která je strukturovaným procesem vývoje osobnosti)
Institucionální akreditace
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Hodnocení výuky studenty Ústav biochemie a experimentální onkologie, Karlova Universita v Praze, 1. Lékařská fakulta Aleksi Šedo Setkání učitelů biochemie a klinické biochemie, Poděbrady 2008

Agenda: I. Proč hodnotit II. Jak hodnotit III. Co s hodnocením IV. …pár poznámek a problémů V. Převažují dobré zprávy

I. Proč hodnotit Formální důvod: Universitní řád pro hodnocení výuky Praktický důvod: Reflexe a dialog jako cesta ke zlepšení pedagogického procesu

II. Jak hodnotit Profesionálně: Spolupráce se statistiky, sociology a pedagogy Technicky dobře: Od papíru k SW – SIS (ERUDIO) Ne formálně: Výsledky musí mít důsledky, přiměřená dynamika..

Jak to vypadá v praxi….

III. Co s hodnocením Identifikace problémů (zpravidla tušených..) Sledování trendů v rámci fakulty a pracovišť Porovnání pracovišť, učitelů ….. Konkrétní důsledky – podklad pro rozhodování vedení fakulty na úrovni předmětů, pracovišť, učitelů

IV. …pár poznámek a problémů nakonec Nikdo nejsme dokonalý: hodnocený ani hodnotící Subjektivní projekce Nutnost dostatečné response Spíše se „ozvou“ problémy (nevadí) Řešení některých problémů je mimo naši kompetenci a možnosti Některá (zejména slovní) hodnocení jsou ambivalentní „Je snazší být oblíbený tělocvikář než fyzik“ ………….. A mnoho dalších – prosím, diskuse

V. Převažují dobré zprávy Arogantní či hrubá hodnocení…. …..jsou zcela marginální. Naprostá většina slovních hodnocení je formulována „noblesně“ a svědčí o pozitivním přístupu k věci

…jsou (převážně) konstruktivní a jsou (většinou) instrumentem pro pojmenování a řešení dosud „tušeného“ problému Reakce přednostů a hodnocených na případná negativní stanoviska……

V hodnotící komisi jsou zastoupeni studenti, učitelé i akademičtí funkcionáři…….. ….. Zkvalitnění a zrealističtění dialogu v rámci akademické obce

Vedení fakulty získává objektivní informace pro svou další práci a rozhodování…

Díky za pozornost a (případnou) diskusi