Základní principy řešení a využití ERP aplikací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Advertisements

Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
„Systeme, Anwendungen, Produkte in der Datenverarbeitung
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Podnikové informační systémy úvod
Podnikové informační systémy Úvod
Jan Zmátlík / Petr Pošvic / Martin Rendl
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
Informační systémy ZMVŠ. ERP ERP (Enterprise Resource Planning) –Enterprise Resource Planning (ERP) je informační systém, který integruje a automatizuje.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
BI, e-commerce Ing. Jiří Šilhán. Úroveň informatiky.
Podniková Informatika Cvičení 2 Business Process Architect.
© 2003 FSS, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.1 e - Insurance Management System Financial Support Services Struktura systému.
TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
Informační systémy podnikové systémy CRM
SAP Ing. Jiří Šilhán.
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Plánování zajištění jakosti produktu dle ISO/IEC 9126 Princip a představení praktického řešení Robert Pergl Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně.
LCS International, a.s..
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Globální architektura IS/ICT
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Systémové pojetí hospodářské organizace
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann.
Business Inteligence a její nástroje ve veřejné správě Petr Zeman, Key Account Manager – Public Sector Adastra Corporation.
Systémové pojetí hospodářské organizace 1 ECM – Řízení podnikového obsahu (Zdroj: Gála, Pour, Toman: Podniková informatika. Praha: Grada 2006) řízení podnikového.
SAP – tradiční dodavatel řešení pro malé a střední podniky
Předávání dat a komunikace s OTE
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM FUSION prezentace základních funkcí
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Selektivní šifrování dat v databázích
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
Management systému řízení kvality
Manufacturing Execution Systems
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Typová implementace jako cesta k úspoře Josef Beneš Senior business consultant Public Suite aneb Veřejná správa v kostce.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Ing. Stanislav Sýkora personální ředitel
Helios Orange - Implementace systému
Systémové pojetí hospodářské organizace 1 Architektura podnikové informatiky (Zdroj: Gála, Pour, Toman, Podniková informatika. Praha: Grada 2006)
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Peníze do vašeho rozpočtu. ALC, spol. s r.o. ALC se zaměřuje na optimalizaci metodik a vývoj softwarových nástrojů na podporu řízení IT a ostatních interních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Tvoříme software pro celý svět. Přidejte se k nám. Ondřej Špulka 3. března 2016.
Systémy pro podporu managementu 2
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Aktuální stav Orsoft RADNICE Open
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

Základní principy řešení a využití ERP aplikací vymezení a účel ERP, architektura ERP technologické principy ERP základní funkcionalita a operace s daty v ERP podstatné charakteristiky a parametry ERP Systémové pojetí podnikového hospodářství

Systémové pojetí podnikového hospodářství Vymezení a účel ERP Enterprise Resource Planning - plánování podnikových zdrojů, účel - sjednotit dílčí podnikové funkce na úrovni celého podniku („Enterprise“) - aplikace „celopodnikové“, - do jedné aplikace sdílející společnou datovou základnu, ERP - jádro informačního systému - je zdrojem dat i pro ostatní typy aplikací (vytváří a udržuje databáze produktů pro katalogy zboží na www stránkách společnosti, databáze zákazníků pro účely CRM aplikací, .. na druhé straně aplikace e-Businessu zajišťují data pro aktualizace objednávek, fakturace, … , např. na základě vstupů z www, Systémové pojetí podnikového hospodářství

Softwarová architektura ERP Implementace Aplikační moduly Metodika Dokumentace, help Účetnictví, hlavní kniha Plánování výroby Nákup Lidské zdroje Procesy, funkce Pohledávky Dílenské řízení Prodej Řízení majetku Správa aplikace Vývoj Závazky Řízení výrobků Řízení zásob, Sklady Provoz – nastavení, přehledy Marketing Řízení projektů Přístupová práva Customizace Moduly rozhraní na databázové systémy, operační systémy, ostatní aplikace Systémové pojetí podnikového hospodářství

Základní menu v systému Axapta Systémové pojetí podnikového hospodářství

Podstatné charakteristiky ERP Orientace produktu podle velikosti zákazníka: velké systémy – pro zákazníky s více než 500 zaměstnanci a obratem nad 800 mil. Kč, střední systémy – pro zákazníky s 25 a 500 zaměstnanci a obratem od 100 mil. do 800 mil. Kč. malé systémy pro zákazníky do 25 zaměstnanců a s obratem do 100 mil. Kč. Síla a pověst tvůrce a dodavatele produktu, cena, reference produktu, Funkcionalita – rozsah a úroveň poskytovaných funkcí podle jednotlivých oblastí podnikového řízení, Úroveň integrace – tj. do jaké míry jsou jednotlivé programové moduly vzájemně provázány, jak si předávají data, jak se funkce jednotlivých modulů vzájemně volají Úroveň lokalizace vyjadřuje přizpůsobení zahraničního aplikačního software podmínkám příslušného národního prostředí Architektura ERP Systémové pojetí podnikového hospodářství

Podstatné charakteristiky ERP Provozní prostředí ERP (databázové systémy, operační systémy, …) Možnosti úprav software, customizace. Jazykové prostředí Dokumentace - významná rozsahem, strukturou a technologickým řešením, Audit ERP - jeho ověření určitou nezávislou organizací Podpora standardů a norem, např. ISO 9000 Systémové pojetí podnikového hospodářství

Systémové pojetí podnikového hospodářství mySAP Business Suite http://www.sap.com/cz/ Oracle e-Business Suite http://www.oracle.com/global/cz/index.html LCS Noris http://www.lcs.cz/ Systémové pojetí podnikového hospodářství