Zásady pro hezký vzhled textu Používáme Word 2003.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čísla stran v Microsoft Office Word
Advertisements

L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Počasí tabulka v MS Excelu Mgr. Jitka Křičková, Mgr. Jitka Rybenská.
Základy HTML.
Karta Domů, skupina Odstavec
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Databáze Sestavy.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Branislav Šturmankin GPJP
Písmo.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Grafy v Excelu.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Úprava grafu Úprava sloupců Formát osy Formát legendy Stěny grafu
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Kompozice Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
1 Radek Pavlíček, říjen Proč přístupné dokumenty? Spousta informací dnes není prezentována v HTML, ale v jiném formátu. Informace, kterou uživatel.
Jak napsat odbornou práci?
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Porovnání chybných a správných řešení v prezentaci
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Textový editor.
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Formátování textuMgr. Karel Fischer1 Formátování textu Změny písma Typ písma je sada znaků abecedy specifická svým tvarem. Elektronickou formou typu písma.
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
3.Definování rozměrů zobrazených předmětů.
TVORBA TÉMATICKÝCH MAP
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
Grafy v Excelu.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Jak vyrobit titulní stránku První a nejdůležitější částí titulní stránky je název práce.Ten musí vystižně celo práci charakterizovat a přitom nesmí být.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS OFFICE - WORD POZADÍ STRÁNKY Ing. Petr Hanáček
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
18.
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Vektorová grafika (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Úprava publikací Papír a formáty publikací Volba písma Délka řádek Sazební obrazec Zrcadlo sazby.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název závěrečné práce Vedoucí DP : Jméno Příjmení Vypracoval: Jméno Příjmení Vedoucí práce: Jméno příjmení | Studentská 2 | Liberec 1 | tel.: +420.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – textový editor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - tabulátory Co se všechno naučíme??? Zarovnání.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Grafická úprava formuláře
WordArt, SmartArt, Tvary
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Tvorba WEBOVÝCH stránek – formátování textu, oddělovací čára
Digitální učební materiál
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Bakalářská/Diplomová práce
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
ROČNÍKOVÁ PRÁCE pokyny ke zpracování
Zpracování a využití informací
Transkript prezentace:

Zásady pro hezký vzhled textu Používáme Word 2003

Č ty ř i základní zásady p ě kného vzhledu textu Blízkost: Údaje mající k sobě vztah by měly být vzájemně seskupeny v příhodné vzdálenosti. Jestliže se několik položek nachází dostatečně blízko sebe, jeví se na pohled jako kompaktní celek namísto samostatných částí. To přispívá k uspořádání informací a redukuje nepřehlednost. Zarovnání: Nic by nemělo být na stránce umístěno náhodně nebo dokonce bezmyšlenkovitě. Každý prvek by měl mít nějakou viditelnou spojitost s jiným prvkem na dané stránce. Takto se docílí srozumitelného, kultivovaného vzhledu.

Č ty ř i základní zásady p ě kného vzhledu textu Opakování: Vizuální prvky návrhu opakujte v celém vámi vytvořeném dílku. Můžete opakovaně využívat vztahy barev, tvarů, textur, prostorových závislostí, typů čar, velikostí atd. Tento postup rozvíjí uspořádání a posiluje soulad. Kontrast : Cílem myšlenky skrývající se za kontrastem je vyrovnat se stereotypem na stránce prvků veskrze stejných. Jestliže tyto prvky (písmo, barva, velikost, tloušťka čáry, tvar, mezera, atd.) nemají být skutečně stejné, pak se je snažte učinit co nejvíce odlišné. Kontrast často nejvíce přispívá k vizuální přitažlivosti stránky..