Letadla 2. světové války Druhá světová válka začala v září roku 1939 německým vpádem do Polska a skončila v srpnu roku 1945 americkým atomovým bombardováním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Advertisements

Název školy Základní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektu
Číslo v digitálním archivu školy
RAF Royal Air Force.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Bitva u Kurska – operace Citadela největší tanková bitva v dějinách
Druhá světová válka Evropa ve stínu německo-sovětského paktu
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Nicolas Winton.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
zápas demokracie s totalitními diktaturami
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VMzáří 2011 Ročník použití VM9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VMOpakovací test VY_32_INOVACE_16_ČSR,
Válka V Tichomoří a důsledky 2. sv. války
Bitva o Británii Dějepis Autor: Pavel Hrstka
Jak může válka zasáhnout obyčejné lidi? (ne vojáky)
Vytvoření protihitlerovské koalice, otevření druhé fronty
jméno autora  Mgr. Štěpánka Kočová název projektu
Německá otázka, vznik SRN a NDR
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Porážka fašismu a důsledky 2. světové války
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (IV. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
W. Churchill o pilotech RAF
III/2 XVI A
Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
FORMOVÁNÍ PROTIHITLEROVSKÉ KOALICE 1941
Nejdůležitější letopočty dějepisu 9.ročníku
Československé jednotky na Západě
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA ( – )‏
10.července – 31.října srpna 1940 – 16.května 1941
VY_32_INOVACE_1D.9.10 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
II. světová válka 1940 Petr Machala.
II. světová válka 1942 Petr Machala.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
2. světová válka v Evropě Koordinace postupu spojenců
Druhá světová válka vymezená léty (1. září 1939 – 2. září 1945) NACISTICKÉ NĚMECKO proti sobě stojí dva bloky - NACISTICKÉ NĚMECKO - podporované.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Jitka Hajná Název: VY_32_INOVACE_19_D_2. světová válka Téma:
Druhá světová válka. 1.Kdo je na obrázku? 2.Jaké spojenectví karikatura vyjadřuje? 3.Co jednotlivé státy získaly?
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ světová válka Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny ČR Číslo.
Západní tažení – bitva o Anglii. Útok proti Skandinávii Začátkem roku 1940 Německo zaútočilo proti Dánsku a Norsku Slabé Dánsko nekladlo větší odpor a.
ZAHRANIČNÍ ODBOJ Marek Kryška. ZAHRANIČNÍ ODBOJ – OTÁZKY; uč. str. 81 – Co zpočátku ztěžovalo boj o uznání právní kontinuity Československa a co.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: BITVA O BRITÁNII, OBSAZENÍ BALKÁNU Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Leden 2012 Předmět: Dějepis Cílová.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_15_20
II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se situací za doby okupace Československa,
světová válka.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
k diagnostice některých jaderné elektrárny jako
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Zahraniční odboj a odbojová centra
Protektorát Čechy a Morava
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Protektorát Čechy a Morava
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Dějepis ročník
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
První světová válka. Vznik československého státu.
2. světová válka Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_15_Česká historie.
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
2. světová válka v Nedašově VY_32_Inovace_07SJ-4
VY_32_INOVACE_120 DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA. VY_32_INOVACE_120 DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Vytvořil: Petrásek Jan
Předmět: Dějepis Ročník: 9. Tématický celek: Letecká bitva o Anglii
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
zápas demokracie s totalitními diktaturami
zápas demokracie s totalitními diktaturami
1. Ve kterém roce vypukla 1. světová válka
Transkript prezentace:

Letadla 2. světové války Druhá světová válka začala v září roku 1939 německým vpádem do Polska a skončila v srpnu roku 1945 americkým atomovým bombardováním japonských měst Hirošima a Nagasaki (bezpodmínečná kapitulace byla podepsána 2. září). Během tohoto období stále rostl význam vzdušných sil na taktické, operační i strategické úrovni, ale až zničením Hirošimy a Nagasaki se jasně ukázalo, že se vzdušné síly staly rozhodujícím prvkem nového uspořádání světa, které vyplynulo z výsledků druhé světové války.

Průzkumné a stíhací letouny za druhé světové války. Už na počátku války se ukázalo, že většina lehčích, pomalých typů průzkumných letounů (Lysander, Hs 126, Fw 189 ap.) je použitelná pouze při naprosté vzdušné převaze nad protivníkem. A protože se střetávala srovnatelně silná letectva, musely začít plnit taktické průzkumné úkoly rychlé letouny stíhací, případně dobře vyzbrojené lehké a střední bombardovací letouny a strategický průzkum se přesunul do velkých výšek. Dělostřelecké pozorování bylo svěřeno nejslabším letounům (Aeronce L-3, Piper L-4 ap.), které nejsnáze unikaly pozornosti nepřítele.

Rozdíl letadel od vzniku po druhou světovou válku Zde vidíte první letadlo, které bylo vyrobeno. Letadlo dostalo jméno Wright Flyer. Zde na obrázku vidíte Faire Battle. Vyrobilo ho britské letectvo pro průzkum.

Stíhací letouny britské armády Vickers Supermarine Spitfire byl britský jednomístný stíhací letoun sloužící v RAF a v letectvech dalších spojeneckých armád během druhé světové války. Letoun tvořil spolu s Hurricany základ britského stíhacího letectva během bitvy o britanii.

Letouny Československé armády Letecké oddíly v SSSR 1. československá smíšená letecká divize vznikla z jednotek tvořených československými piloty v Sovětském svazu, na základě dohod mezi exilovým ministerstvem obrany v Londýně a vojenskými zástupci v Sovětském svazu. Dne 3. května 1944 vznikla na území Sovětského svazu128. československá stíhací peruť, která byla 3. června po doplnění přejmenována na 1. československý stíhací letecký pluk v SSSR. Jeho vytvoření předcházela dlouhá řada jednání mezi londýnským ministerstvem obrany a členy vojenské mise v SSSR.

RAF Royal Air Force (RAF) je vojenské letectvo britských ozbrojených sil. Jde o nejstarší nezávislé vojenské letectvo na světě, které vzniklo 1. dubna1918 sloučením Royal Flying Corps a Royal Naval Air Service. RAF od té doby hrálo významnou roli v britské vojenské historii, především během druhé světové války. Od července 1940 do října téhož roku probíhala takzvaná Bitva o Británii. RAF se ubránila mnohonásobné přesile Luftwaffe a zabránila tak Hitlerovi podniknout operaci-Lvoun-invazi do Británie.

Vysvětlivky SSSR=Svaz sovětských socialistických republik Hirošima a Nagasaki=Dvě japonská města zničena americkými letouny, které shodily atomové bomby Copyrights Petr Mančík®