ZSV Filip Kuřec, 6.A.  Historická v ě da, zabývající se chováním, jednáním, pro ž íváním a dalšími č innostmi jedince  Zalo ž ena 1879 Wilhelmem Wundtem,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Tematická oblast: Prací.
Advertisements

Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
PSYCHOHYGIENA Karolína Růžičková C1B
Sports and culture events
Oddělování složek směsí
Vypracovaly: Tereza Plžiková, Zuzana Veverková, Zuzana Brožková
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Psychologie Škola: Cyrilometodějské gymnázium a střední odborná škola pedagogická Brno Označení: CZ.1.07/1.5.00/ , VY_32_INOVACE_nov01 Autor Mgr.
kadeřnice učitelka ve školce kriminalistka zdravotní sestřička.
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Červen 2014 Jan Ryšavý, 9. A. SNADNO SE POLOŽÍ......TĚŽCE SE ODPOVÍDÁ.
KANADA.
Weissová, Krejcarová C2A
FRANCIE Geografické údaje.
Světlo Opletal Stanislav Předmět : Biologie Vyučující : Mgr. Kašpar Ludvík.
Aktivní bezpečnostní prvky automobilů
Aplikovaná psychologie
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PROJEKT: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Atomový obal Předmět: Fyzika.
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Blues Richard Malý.
Kristýna Hartmanová C4B
Co se dozvíme? Úvod – „Děti květin“ Projevy skupiny Cestování
Mravenci Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Vojtěch Antoš.
Známe spoustu druhů tzv. létajicích ryb
OBORY PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Petra Janečková a Lucie Zinková C3B
Nové procesory Intel Xeon Maturitní předmět: ICT.
PSYCHOLOGIE JE VĚDNÍ OBOR, KTERÝ SE ZABÝVÁ PROŽÍVÁNÍM (PSYCHICKÝMI JEVY) A CHOVÁNÍM ČLOVĚKA.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Marian Příhoda.
Nástroje interpretace novomediálního díla II JS_14.
Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková
ÚVOD DO PSYCHOLOGIE Milana Reichlová.
Psychologické aspekty zdraví
Kokainovník pravý (rudodřev koka)
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
Základy psychologie – úvod
Tereza Doležalová, V8A Gymnázium Jiřího Ortena
Člověk jako osobnost (psychologie, disciplíny a směry)
Úvod do psychologie
Aplikovaná psychologie Disciplíny psychologie. Obsah 1. Opakování - založení psychologie 2. Předmět psychologie 3. Hlavní znaky psychologie 4. Rozdělení.
ZÁKLADY PSYCHOLOGIE. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
FORENZNÍ PSYCHOLOGIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Psychologické disciplíny I.ČástZákladníSpeciální.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Soňa Váňová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Psychologie – význam, směry, disciplíny DUM_12. Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí.
Psychologie osobnosti 1. Psychika, stavy, procesy a funkce 2. Osobnost a vývoj osobnosti.
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Anotace: Prezentace je určena pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu učiva Který druh bydlení je nejlepší a jeho výhody a nevýhody Období: září – prosinec.
PSYCHOLOGICKÉ DISCIPLÍNY Mgr. Jiřina Boušková. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_1.SV.03.
ÚVOD DO PSYCHOLOGIE Mgr. Jiřina Boušková. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_1.SV.04.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PSYCHICKÉ STAVY OSOBNOSTI POZORNOST - VĚDOMÍ.
Psychologie zdraví.
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
VY_32_INOVACE_VVP_8A_7F Rozhodování - metody Název: Škola:
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Filozofická fakulta Psychologický ústav
Psychologické disciplíny
Úvod do psychologie II. přednáška
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.03
Člověk a jeho svět 3. ročník
Transkript prezentace:

ZSV Filip Kuřec, 6.A

 Historická v ě da, zabývající se chováním, jednáním, pro ž íváním a dalšími č innostmi jedince  Zalo ž ena 1879 Wilhelmem Wundtem, který vybudoval 1. psychologickou laborato ř

 Poznávání jedinc ů  P ů sobení na jedince  Uspo ř ádání v ě cí a podmínek, ve kterých jedinci ž ijí  Vyu ž ít získané informace, aby se zvýšila spokojenost jedinc ů a jejich zdraví

 Chování: veškerá č innost č lov ě ka, kterou m ůž eme vn ě jškov ě pozorovat  Pro ž ívání: co si č lov ě k ze svého duševního ž ivota uv ě domuje  Psychika (v ě domí): co č lov ě k pro ž ívá a uv ě domuje si to  Nev ě domí (podv ě domí): to co si ze svého duševního ž ivota č lov ě k neuv ě domuje, ale jedná se o v ě domé zá ž itky, které byly pro ž ité d ř íve

 V psychologii dnes existuje n ě kolik teoretických p ř ístup ů, z nich ž ka ž dý svým vlastním zp ů sobem definuje sv ů j v ě decký pohled na psychologii a liší se definicí samotné psychologie.  1) Biologický p ř ístup  2) Behaviorální p ř ístup  3) Psychodynamický p ř ístup  4) Fenomenologický p ř ístup  5) Kognitivní p ř ístup

 Podle p ř edm ě tu zkoumání se d ě lí na díl č í obory:  1) Základní (teoretické): obecná psychologie, sociální psychologie, vývojová psychologie, psychologie osobnosti a psychopatologie  2) Speciální: psycholingvistika ( vztah mezi myšlením a ř e č í), zoopsychologie, diferenciální psychologie (rozdíly mezi m ěř itelnými jevy)

 3) Aplikované (praktické): psychologie poradenská (pomoc jedinci), pedagogická psychologie (výchova a vzd ě lávání), psychologie práce, klinická psychologie, forenzní psychologie (soudní)

  gie&biw=1366&bih=661&source=lnms&tb m=isch&sa=X&ei=fEqpVOP8CeL4ygOmoYK ADQ&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_ gie&biw=1366&bih=661&source=lnms&tb m=isch&sa=X&ei=fEqpVOP8CeL4ygOmoYK ADQ&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgdii=_