Enterprise Europe Network a projekt Czech Local Visibility Events - Společně pro úspěch vašeho podnikání 24.4.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Přeshraniční poskytování služeb Festival exportu, RNDr
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Bezplatné poradenství pro podnikatele | 19. březen 2009 | Bezplatné poradenství pro podnikatele Markéta Pekaríková.
Enterprise Europe Network (EEN) – podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Enterprise Europe Network mezinárodní spolupráce v inovacích a výzkumu 17. prosince 2012.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Technické.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network Transfer znalostí a síť pro inovace 17. MEZINÁRODNÍ SYMPOZIUM INOVACE 2010.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR INOVAČNÍ PODNIKÁNÍ A JEHO PODPORA Jan Kofroň Seminář Efektivní marketing PARDUBICE,
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Informační.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
PODPORUJEME LIDI VE VYTVÁŘENÍ A ROZVOJI FIREM, KTERÉ MĚNÍ SVĚT
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Enterprise Europe Network a projekt Czech Local Visibility Events - Společně pro úspěch vašeho podnikání

Mezinárodní infrastruktura služeb pro podniky Enterprise Europe Network Působení sítě od r Zastoupena:  V 54 zemích – členské státy EU, asociované země a další státy mimo EU  600 hostitelských organizací; Poslání a úkoly:  Využít velký informační a znalostní potenciál celé sítě pro podporu konkurenceschopnosti malých a středních podniků, mezinárodní spolupráce, pro rozvoj podnikání a zjištění informací o trzích, nových znalostech a technologiích;  mezinárodní obchodní, technologická a výzkumná spolupráce,  poradenství o legislativě a podmínkách k podnikání v EU a v ostatních zemích,  Poskytování komplexních služeb a poradenství pro rozvoj podnikání na mezinárodní úrovni  programy a finanční nástroje, služby přizpůsobené potřebám klientů – podnikům, VÚ a univerzitám

Mezinárodní rozsah Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network - efektivní mezinárodní spolupráce Výhody síťového propojení hostitelské struktury pro podporu konkurenceschopnosti podniků a jejich umístění na zahraničních trzích:  Hostitelská struktura zahrnuje kvalifikované poskytovatele služeb podnikům  Sdílené metodiky, dobré praxe, informace a nástroje, intranetový portál  Přímé a osobní kontakty se síťovými zahraniční partnery  Pravidelná setkání sektorových specialistů (sektorové skupiny)  Znalost podnikatelského prostředí a podmínek v dané zemi  Úzká spolupráce každé partnerské organizace s klientskými firmami  Znalost úrovně, schopností a potřeb firmy  Vazba na trhy zemí mimo EU

 Zjišťování potenciálu firem/institucí pro obchodní, technologickou, nebo výzkumnou spolupráci – postavení firmy na trhu, technologická úroveň firmy, technologické či obchodní možnosti, potřeby, nabízená technologie/výrobek/služba  Asistence při vyhledání zahraničního partnera pro mezinárodní obchodní, technologickou a výzkumnou spolupráci  Práce s mezinárodními databázemi Enterprise Europe Network pro technologické a obchodní nabídky  Asistence při mezinárodním transferu technologie nebo výzkumného výsledku do podnikatelské sféry  Organizování nebo spoluorganizování mezinárodních kooperačních setkání, zahraničních misí firem  Asistence při vyhledávání možnosti financování inovačních projektů  Poradenství v oblasti legislativy a podmínkách pro podnikání v partnerských zemích sítě Mezinárodní spolupráce – možnosti poskytované sítí

Podpořená mezinárodní spolupráce Počet dohod o mezinárodní spolupráci podpořených Enterprise Europe Network Zdroj: Executive Agency for Competitiveness and Innovation EC Výsledky celosvětové sítě za období

Dohody o spolupráci dle sektorů – výsledky za celosvětovou síť Zdroj: Executive Agency for Competitiveness and Innovation EC

Hodnocení přínosu pro evropské klienty sítě 587 dotázaných odpovědělo: Uzavření dohody o mezinárodní spolupráci s asistencí Enterprise Europe Network přineslo firmě/instituci Nárůst obratu v tis. EUR: Zdroj: Executive Agency for Competitiveness and Innovation EC

281 dotázaných odpovědělo: Uzavření dohody o mezinárodní spolupráci s asistencí Enterprise Europe Network přineslo firmě/instituci Nárůst počtu zaměstnanců : Hodnocení přínosu pro evropské klienty sítě Zdroj: Executive Agency for Competitiveness and Innovation EC

Přínos sítě pro rozvoj firmy 764 dotázaných odpovědělo : Uzavření dohody o mezinárodní spolupráci s asistencí Enterprise Europe Network přispělo k rozvoji firmy/instituce: Zdroj: Executive Agency for Competitiveness and Innovation EC

Enterprise Europe Network v ČR Konsorcium 11 institucí s dlouholetými zkušenostmi v oblasti poradenství a podpory podnikání a inovací

Enterprise Europe Network v ČR Asociovaní partneři

Výsledky sítě v ČR za období Zdroj: Technologické centrum AV CR Počet dohod o mezinárodní spolupráci podpořených Enterprise Europe Network Podpořená mezinárodní spolupráce

Roční průměrný počet dohod o mezinárodní spolupráci v ČR Podpořená mezinárodní spolupráce Zdroj: Technologické centrum AV CR

Počet klientů, kterým byly poskytnuty konzultace v oblasti inovací a mezinárodní spolupráce

Počet účastníků akcí pořádaných EEN v ČR

Počet účastníků mezinárodních kooperačních akcí- EEN v ČR

Počet mezinárodních kooperačních setkání organizovaných českými EEN

Úspěšné příklady Využití informací z mezinárodní databáze poptávek a nabídek:  Britská firma DZP Technologies, poskytla Technické fakultě ČZU Praha speciální vodivý inkoust pro medicínské aplikace určené pro ortopedii Využití osobních konaktů s partnery Enterpise Europe Network Česká firma NADOP-Výroba nábytku, a.s., vyvinula pro skotskou firmu KDM Shopfittting Ltd speciální vzorek pro výběrové řízení na velkou evropskou dodávku speciálního technologického vybavení Využití účasti na organizované misi, nebo kooperačním setkání firem  Mise firem a VÚ při veletrhu NANOTECH 2012 v Tokiu: spolupráce Univerzity Shinshu v Uede v Japonsku s Centrem nanomateriálů, pokročilých technologií a inovací při Technické univerzitě v Liberci v oblasti výzkumu povrchů.  Firma FOTON, s. r. o. Česká republika poskytla Centru fyziky plazmatu při Instituto Superior Técnico (IST), Portugalsko vakuový kontrolér a související technologie pro řízení a monitorování stavu vakuových pump, ventilů, měřičů podtlaku a systémových signálů.  Envinet, s.r.o. poskytla pro SUJV - Laboratory of Nuclear Problems technologii optimalizace scintilačních detektorů Vyhledání vhodné technologie včetně návrhu financování  Pro firmu Jiří Mynař – STROJÍRENSKÁ VÝROBA, Česká republika byla vyhledána technologie pokročilého obloukového svařování v ochranné atmosféře od firmy Valk Welding B.V., Holandsko včetně vypracování studie proveditelnosti a identifikace možného dotačního schématu

Významnější akce v roce 2013 Seminář „SME Forum – Import z Číny a Hong Kongu“, EEN při TC AV ČR, 120 účastníků Seminář „Financování firemních inovací s Výhledem 2014+“, EEN při TC AV ČR, 70 účastníků Dva semináře „Označení CE se zaměřením na stavební výrobky“, EEN při CRR ČR, 125 účastníků Seminář „Využití Internetu pro podnikání bez hranic“, EEN při CRR ČR, 41 účastníků Dvě akce v rámci „120 vteřin pro inovativní firmy“, EEN při JIC, 60 firem Seminář „Specifika přeshraničního podnikání v Německu“, EEN při BIC Plzeň, 33 účastníků

Obchodní jednání v roce 2013 Kontakt Kontrakt – během Stavebního veletrhu na jaře a MSV na podzim, více než 400 firem ze 13 zemí, přes dvoustranných jednání, pokračuje i v roce 2014: 18. – a – v Brně B2B Event in Prague - 50 firem a výzkumných organizací z 19 zemí, 121 dvoustranných jednání Czechbus – během stejnojmenného veletrhu, 26 firem ze 4 zemí, 53 dvoustranných jednání ForArch - během stejnojmenného veletrhu, 38 českých a Německých firem, 67 dvoustranných jednání

„Jak správně přeshraničně poskytovat služby a vysílat pracovníky“, „Procedury pro DPH u služeb vztahujících se k nemovitostem v jednotlivých členských zemích EU“ (k dispozici i v AJ) Brožury

Czech Local Visibility Events Společně pro úspěch vašeho podnikání Projekt Evropské komise pro EEN a jejich partnery na národní úrovni Cíl: Získání partnerů pro společnou strategii poradenství – zatím 32 Společná propagace významných akcí Kvíz pro klienty – v září na webu – o partnerech a jejich akcích v r Konference  společná www stránka

Czech Local Visibility Events Společně pro úspěch vašeho podnikání Závěr projektu - společná konference pro firmy Finanční zdroje a podpora mezinárodní spolupráce v Praze, v hotelu DAP  Za účasti MPO, MMR a dalších významných finančních institucí  Uvádět bude K. Havlíček z AMSP  Zástupci partnerů projektu budou v rámci konference poskytovat individuální konzultace k daným tématům  Konferenci podpoří finančně Česká spořitelna a Českomoravská záruční a rozvojová banka  Podrobně bude na ww.crr.cz/een/visibility a webech partnerů projektuww.crr.cz/een/visibility

Partneři projektu Czech Local Visibility Events

Partneři projektu Czech Local Visibility Events (1)

Partneři projektu Czech Local Visibility Events (2)

Partneři projektu Czech Local Visibility Events (3)

Partneři projektu Czech Local Visibility Events (4)

Důležité odkazy Czech Local Visibility Events – Společně pro úspěch vašeho podnikání Enterprise Europe Network – ČR Enterprise Europe Network - EU

Marie Pavlů Centrum pro regionální rozvoj ČR Děkuji za pozornost!