OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyberte z nabídky Vyberte z nabídky Jedná se o soutěž, v níž nejde o znalosti, ale pouze o hádání a tipování, soutěž 5 proti 5 pořádá naše škola.
Advertisements

Vítáme Vás na dni otevřených dveří. Milé děti, doufáme že se vám u nás bude líbit.
ZŠ Anežky České 702/17 Ústí nad Labem
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Tv na Balvanu aneb Buďme fit! Jan Gaisler 3. ročník Prosinec 2010.
HROŠIÁDA Každoročně ji pořádá na podzim a na jaře ZŠ Hrochův Týnec.
Tato prezentace byla vytvořena
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
ASOCIACE ŠKOLNÍCH SPORTOVNÍCH KLUBŮ ČESKÉ REPUBLIKY.
“IAAF KIDS’ ATHLETICS” DOPLŇKOVÉ DISCIPLÍNY KINDERIÁDY
Emil Zátopek.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Trénink atletických skoků
Letní olympiáda Vypracováno pomocí fotografií z internetových stránek Kristýna Pěnkavová.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Zveme školy na okresní kolo ojedinělého projektu. Věříme, že Vaše výkony se přiblíží našim a možná zrovna na Vašem okresním kole započne svou kariéru.
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Olympijské hry.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Soňa Jarošová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Olympijské hry.
7. Poslední disciplína – původně jsme měli stavět sněhuláka, ale sněhové podmínky nám to nedovolily, a tak nám paní učitelky vymyslely náhradní disciplínu.
ZÁPIS DO I. TŘÍDY V ZŠ LEŠNÁ PROBĚHL 11. ÚNORA 2015 ZÁPIS DO I. TŘÍDY PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ZÚČASTNILO SE JEJ 20 PŘEDŠKOLÁKŮ. VŠICHNI SE SNAŽILI UKÁZAT,
ATLETIKA 2.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Soutěž zdravé pětky 5 klíčů k tajemství pyramidy.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
SHORT TRACK.
Knížka, kterou mám rád: Bratři lví srdce vytvořil: Milan Urbánek.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
UMĚNÍ A VZDĚLANOST starověkého ŘECKA – zápis do obrysu chrámu
HOD OŠTĚPEM.
VY_32_INOVACE_2D.6.11 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
ATLETIKA.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Funkce rodiny Číslo DUM: VY_52_INOVACE_66_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ ZŠ ZBRASLAVICE.
HOD DISKEM.
Slavnostní otevření zrekonstruovaného stadionu ASK Slavia Praha.
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Halový víceboj mužů.
Mapa webových stránek SSK Kolín Hlavní strana Střelci Střelci Střelci Trenéři Trenéři Trenéři Informace Informace Informace Historie Historie Historie.
Ženský halový atletický pětiboj
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
SPORTOVNÍ DEN v rámci oslav 660. let obce Lešná V pátek 12. června 2015 se uskutečnil na víceúčelovém sportovním hřišti tradiční „Sportovní den“, kterého.
Historie studia 1. ročníku Studovat jsem začal na střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická Liberec. Přihlásil jsem se na obor strojírenství,
GYMNASTIKA. CO TO JE GYMNASTIKA ? Gymnastika je soubor tělesných cvičení, jehož cílem je všestranný rozvoj lidského těla a udržení zdatnosti a celkově.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
ŠKOLNÍ OLYMPIÁDA Základní škola Pardubičky
Ekonomika a management atletických klubů. Ekonomika ČAS Česká atletika s.r.o. Česká atletika, s. r. o., je marketingovou agenturou Českého atletického.
SAZKA OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ 2015/16 ZŠ VELKÉ BŘEZNO.
SAZKA OLYMPIJSKÝ VÍCEBOJ KEMP NYMBURK 17. –
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Krajské kolo OVOV ve Stráži pod Ralskem z pohledu Marka Zemenčíka
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
IV. IVAŇSKÝ SEDMIBOJ ve zdravém těle zdravý duch
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Transkript prezentace:

OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů

Informace o projektu Robert Změlík a Roman Šebrle, olympijští vítězové, se rozhodli pro žáky základních škol připravit atraktivní pohybový program Odznak všestrannosti olympijských vítězů.

Patroni OVOV Jsou to medailisté nebo finalisté Olympijských her, Mistrovství světa nebo Evropy. Patří k nim například Věra Čáslavská, Imrich Bugár, Kateřina Neumanová, Jan Kůrka, Jarmila Kratochvílová a další.

Roman Šebrle Narozen 26. listopadu 1974 v Lanškrouně. Disciplína: Desetiboj Světový rekordman a olympijský vítěz v desetiboji z roku 2004. Výkonem 9026 bodů vytvořil 26. a 27. května v Götzisu součastný světový rekord.

Robert Změlík Narozen 18. dubna 1969 v Prostějově. Český atletický vícebojař a první český olympijský vítěz v desetiboji z olympiády 1992 v Barceloně.

Disciplíny OVOV Přehled disciplín Skok daleký Medicinbal Shyby Plavání Sprint 60 m Švihadlo Trojskok Kliky Leh-sedy Hod míčkem Běh 1000 m Dribling

Záznamová knížka „Óvéčko“ Každý žák školy, která plní „Óvéčko“, má tzv. záznamovou knížku. Tam si píše své výkony, které v hodinách tělesné výchovy nebo samostatně (venku, v tělocvičně, doma…) zvládl. Záznamová knížka OVOV obsahuje informace o projektu, tabulky, kam si píšete své výsledky a bodování jednotlivých disciplín. Zapisujete si tu i výkony, kterých jste dosáhli mimo školu. Jsou tu i tabulky pro rodinu.

Rodina v „Óvéčku“? Samozřejmě! I rodiče mohou soutěžit v projektu OVOV. Jsou pro mě také připraveny bodovací tabulky, které jsou součástí tabulek pro žáky. Do celorepublikového finále se můžeš dostat i ty s rodinou .

Komiks „Meetchomix“ Komiks „Meetchomix“ se bude na webových stránkách www.ovov.cz objevovat každý týden. Bude se odehrávat ve škole a bude souviset se sportem .

Besedy na školách I vy můžete mít zajímavý den na škole. Můžete si objednat besedu s olympionikem. I k Vám na školu může přijet například Imrich Bugár, Jan Kůrka, Matylda Růžičková, nebo Robert Změlík. Besedu si můžete objednat též na webových stránkách.

Besedy na ZŠ Chomutov, Školní 1480 K nám na školu už zavítali dva olympionici. Poprvé se besedy s Janem Kůrkou zúčastnili žáci 2. stupně. Podruhé k nám s besedou pro 1. stupeň zavítal Imrich Bugár. Oba pánové ochotně odpovídali na zajímavé otázky, které jim pokládali samotní žáci.

Beseda s Janem Kůrkou Dne 9.6. 2011 k nám na školu s besedou o „Óvéčku“ pro 2. stupeň zavítal pan Jan Kůrka.

Beseda s Imrichem Bugárem Dne 11.10. 2011 k nám na školu s besedou pro žáky 1.stupně zavítal pan Imrich Bugár.

OVOV na naší škole Žáci naší školy jsou velice snaživí a tento projekt je velice zaujal, proto jdou do něho všemi silami a opravdu se snaží. V hodinách tělesné výchovy postupně plní discipliny OVOV, aby se dostali na celostátní finále v Praze, po kterém velmi touží. Asi jako každá jiná škola, která se zapojila. Kdybychom se tam nedostali, nevadí. O to tu nejde. Hlavní je, že se při tomto projektu baví a budou zdraví.

Hlavní partneři OVOV

Mediální partneři OVOV

www.ovov.cz Tuto webovou stránku si velmi dobře zapamatujte. Je to oficiální stránka projektu OVOV. Najdete zde všechny informace o besedách, najdete zde fotky z besed, články z medií atd.

A toto je moje maličkost … ten s brýlemi vpravo

Závěr Vytvořil: Václav Mock ZŠ Chomutov, Školní 1480 Zdroje: www.ovov.cz www.wikipedia.org www.google.cz