„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ A VYÚČTOVÁNÍ DOTACÍ 5. ledna 2011, Městský úřad Vsetín.
SEMINÁŘ KE KAMPANÍM V ROCE 2011 A PROGRAMU MALÝCH GRANTŮ 3. února 2011, Městský úřad Vsetín.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Miluše Horská KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, o.s. Historie.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Společný grant města Strakonice a Komunitní nadace Blanicko - Otavské Inovace ve veřejné správě, Brno Mgr. Michal Novotný.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Komunitní a otevřená škola
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Stanislava Správková
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
ORP a NNO Petr Holý.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven

Základní údaje centrum Valašska bývalé okresní město, nyní pověřený MěÚ III. stupně cca 30 tisíc obyvatel rozvinutý neziskový sektor především v kulturní, mládežnické a sociální oblasti (cca 120 subjektů)

Společnost pro komunitní práci Vsetín o.p.s.  Zřízena městem Vsetín v červnu 2004  Nástupce úseku projektů Odboru kanceláře starosty  Sídlo: budova Městského úřadu ve Vsetíně, 8. patro (Svárov 1080, Vsetín)  Účel zřízení: Podpora neziskového sektoru Zapojování veřejnosti do komunitních aktivit a rozhodovacích procesů Získávání finančních zdrojů pro město a partnery

Hlavní aktivity společnosti Administrace grantových systémů města Poskytování služeb NNO Zabezpečování info servisu Realizace vlastních projektů Projektové řízení Pořádání vzdělávacích akcí a seminářů, publikační, osvětová a poradenská činnost

Projekty společnosti REALIZOVANÉ Call center region Young pool II Vsetín Koordinace MA 21, projektu Zdravé město Vsetín, Bezpečná komunita PROBÍHAJÍCÍ Komunitní plánování sociálních služeb na Vsetínsku Projekt „Správci“ Projekt „Vstávat, jde se do práce“ Realizace komunitních akcí a kampaní SROP 3.3

Činitelé komunitního života Město Vsetín – samospráva –Grantové programy –Komunitní kampaně –Motivátor pro NNO Společnost pro komunitní práci Vsetín, o.p.s Masarykova veřejná knihovna NNO a příspěvkové organizace –Zájmové sdružování a lobby –Aktivity na veřejnou objednávku

Globální cíle Partnerství NNO, města, veřejnosti Aktivizace veřejnosti a zavedení principu KP do všech oblastí Koordinace finančních zdrojů (ESF) a podpora NNO Systémovost aktivit a jejich zacílení na základě strategických dokumentů

Základní charakteristika neziskového sektoru v okrese Vsetín

Partnerství, dobrovolnictví, zaměstnanci, prostorové kapacity

Partnerství Téměř dvě třetiny organizací (62%) nemá uzavřeno partnerství s jinou NO v kraji Jednu partnerskou organizaci má 11,4% NO, více pak 22, 8% NO Přeshraniční partnerství je nejčastěji využíváno při konkrétních akcích, ale opět více než polovina organizací této formy spolupráce vůbec nevyužívá

Dobrovolnictví Často využívá práci dobrovolníků téměř ¾ NO (tj. 73,62%) Pouze 6,8% organizací nepotřebuje ke své činnosti práce dobrovolníků Nejčastěji se počet spolupracujících dobrovolníků pohybuje mezi 4-10 a z větší části se rekrutují z řad vlastních členů organizace

Zaměstnanci v neziskovém sektoru

Absorpční kapacita NO 70% NO se domnívá, že nemá dostatečné info o fondech EU Zkušenosti se žádostí o podporu EU má doposud 22% NO, úspěšnými žadateli pak bylo 16,98% NO Největší překážky při žádání o podporu z fondů EU: –Složitost a náročnost –Nevyhovující způsob financování –Nezkušenost –Nevyhovující struktura programů –Nedostatek info o možnostech využívání této podpory

Absorpční kapacita NO

Projekt SROP 3.3 Partner pro NNO v okrese Vsetín Komunikační kanál mezi krajem a NNO okresu Vsetín Realizace aktivit projektu Spolupráce na vytváření partnerství

Hlavní aktivity v projektu Úvodní konference neziskového sektoru ve Vsetíně Kulaté stoly, semináře, školení – vše ve 3 městech (Vsetín, Valašské Meziříčí, Rožnov p. Radhoštěm) Databáze NNO a analýza neziskového sektoru – zjišťování potřeb

Aktivity SPKP Vsetín o.p.s. Databáze NNO Kulaté stoly Školící cyklus Publikace Konzultace, informace

Databáze NNO Součást celokrajské databáze NNO Dosavadní zdroje (RES, MV) Zjišťování údajů pomocí dotazníků – analýza NNO v okrese Vsetín

Kulaté stoly Témata: Místní partnerství Databáze a portál NNO Regionální potřeby Místa konání: Vsetín, Valašské Meziříčí, Rožnov p.Radhoštěm

Ostatní aktivity Publikace: „ Průvodce neziskovým sektorem okresu Vsetín“ – výsledky analýzy NNO Konzultace Informační tok

Děkuji za pozornost Ing. Pavel Pelc ředitel SPKP Vsetín o.p.s