Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Co je nového v ZWCAD ? Vývojový tým ZWCAD+.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
Microsoft Silverlight
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PHP – vkládání souborů a html 5
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Adobe Dreamweaver CS4 Ing. Martin Dosedla.
Tvorba webových aplikací
3MA381 PowerPoint - seznámení
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Prostředí pro tvorbu strukturovaných učebních textů Ing. Jiří Přibil Fakulta managementu VŠE Rozvojový grant Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
Online nástroje pro Váš lepší web Helena Šimková.
Apache, PHP, MySQL Lukáš Masopust Web server Apache Aplikace schopná zpracovat HTTP požadavek Nejpoužívanější Web server Vytváří ho The Apache.
Skladba HTML dokumentu
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Hromadná korespondence
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
RozšÍŘEnÍ IIS NZZ Konference projektu NZZ_
HTML, XHTML a CSS Základy jazyků značek.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Radek Tůma Blokování HTML tagů v příspěvcích. Rok_login.php Toto je funkce pro blokování HTML příkazů při vládání komentářů k článkům. Tato funkce je.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KASKÁDOVÉ STYLY 1. 2 PRVNÍ STANDARD (CSS1) BYL PŘEDSTAVEN V ROCE 1996, PROTO STARŠÍ PROHLÍŽEČE ("ČTYŘKOVÉ" VERZE) IE A NN KASKÁDOVÉ STYLY NEPODPORUJÍ.
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Brána k poznání Dokončení první fáze – základní značky HTML.
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Webnode Webové stránky zdarma
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.13/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
WebCastle VŠB Vedoucí bakalářské práce:Ing. Jan Ružička Ph.D. Vypracoval:Martin Prager VŠB – TU Ostrava Institut Geoinformatiky Studijní skupina :G362.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.06/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS pozicování.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Tvorba www stránek.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.
Novinky ve verzi 5.8. Confluence 5.7 – nové zkušenosti se soubory, které podporují téměř všechny fáze cyklu spolupráce (nahrávání, komentáře, editace,
Zkušenosti s tvorbou a využíváním nového webu v MVK ve Vsetíně
Citační manažery Olomouc
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
Transkript prezentace:

Macromedia Dreamweaver Software pro editaci kódu Bohuslav Čech3MA381

Charakteristika Software pro úpravu a editaci zdrojových kódů pro webové aplikace i jednoduché stránky Nabízí výhody oproti editaci v NotePadu Dá se využít jako shareware na 30 dní Bohuslav Čech3MA381

Výhody v začátcích Nápověda kódu při psaní úvodních písem Vybarvování struktury kódu Kontrola otevřených tagů Možnost využít šablon K vyzkoušení zdarma Bohuslav Čech3MA381

WISIWIG editace Tvorba designu pomocí bloků, které si sami editujeme jako ve Wordu Úprava obrázků, vkládání data i času... Dreamweaver sám doplní potřebný kód Generovaný kód splňuje standardy Bohuslav Čech3MA381

WISIWIG - ukázka Bohuslav Čech3MA381

Insert panel Umožňuje vkládání a editací bloků Forms – základní prvky formuláře Head – meta tagy hlavičky Table – sloupce a řádky tabulek Templates – používání šablon Bohuslav Čech3MA381

Šablony a předlohy Obsahuje množství předdefinovaných šablon Do každé šablony vkládá správnou hlavičku Máme možnost vybrat si normu dokumentu Podporuje ASP, PHP, CSS atd. Další šablony je možno stáhnout z webu Bohuslav Čech3MA381

Šablony - ukázka Bohuslav Čech3MA381

Verze a cena Současná verze je 8 Aktuální verze je ke stažení online Cena  30 dní je shareware  kompletní balíček stojí Kč  po přeinstalaci máte dalších 30 dní Bohuslav Čech3MA381

Zdroje Macromedia.com Jakpsatweb.cz Webtip.cz Kniha „Naučte se PHP za 21 dní“ Bohuslav Čech3MA381

THE END Děkuji za pozornost Dotazy? Bohuslav Čech3MA381