KUKUŘICE VE VÝŽIVĚ SKOTU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moderní metody intenzivní produkce ryb
Advertisements

Konzervace pícnin Konzervace sušením Konzervace silážováním.
PRODUKCE OVOCE A ZELENINY HOSPODÁŘSKÝ KRAJINOTVORNÝ NUTRIČNÍ zdroj vitamínů minerálních látek vlákniny fyziologicky aktivních látek (pozitivní x negativní)
Dusíkaté látky a metoda jejich stanovení
Zdroje včelí pastvy.
Jetel luční Trifolium pratense.
SLUNEČNICE ROČNÍ (Heliantus annus).
Hodnocení živin Ve světě se používá několik systémů hodnocení živin:
Chov I Výživa zvířat cvičení 2.. Krmiva a jejich rozdělení.
Okopaniny nízký obsah sušiny ( %) vysoké hospodářské výnosy
Projekt na cvičení „Obecná fytotechnika“
BRAMBORY (SOLANUM TUBEROSUM)
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá II
Praktické využití výpočetní techniky při sestavování a optimalizaci krmných dávek pro hospodářská zvířata.
Úpravy krmiv.
VIKEV PANONSKÁ (Vicia pannonica).
VOJTĚŠKA SETÁ (MEDICAGO SATIVA)
BOB OBECNÝ (Faba Vulgaris).
Výživa prasat Cvičení.
Sacharidy a metody jejich stanovení
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Stravitelnost organické hmoty a metody jejího stanovení
Rostlinná produkce a prostředí
HRÁCH ROLNÍ PELUŠKA (Pisum sativum).
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá I
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pícniny - rozdělení a využití
KUKUŘICE, SILÁŽ Ing. Petra Náměstková.
TRITIKALE (Triticosecale).
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Téma: Vybrané zemědělské plodiny kukuřice setá III
Minerální výživa VY_32_INOVACE_3.1.Bi1.08/Li
SÓJA LUŠTINATÁ (Glycine max).
HOŘČICE BÍLÁ (Sinapis alba).
Téma: Vybrané zemědělské plodiny Mák setý II
VIKEV SETÁ (Vicia sativa L.).
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Chov Zvířat
VIKEV HUŇATÁ (Vicia villosa Roth.).
PROSO SETÉ (Panicum miliaceum L.).
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
VLČÍ BOB - LUPINA (Lupinus sp.).
Předmět: Odborný výcvik Ročník: Téma: Chov Zvířat
Základy výživy a krmení hospodářských zvířat
Kulturní rostliny, pojmy
01.5 Produkce hnoje, močůvky, výroba kompostu Ing. Magda Pavezová
H ODNOCENÍ KUKUŘIČNÝCH HYBRIDŮ  AUTOR : Ing. M. BRUCKNEROVÁ  ŠKOLITEL: Doc. B. ČERMÁK  ZF JU ČESKÉ BUDĚJOVICE.
Kukuřice setá (Zea mays)
Téma: Vybrané zemědělské plodiny brambory II
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Produkce obilovin Obiloviny výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace ve všech světadílech a mají mezi ostatními zemědělskými produkty výsadní.
Optimalizace krmných dávek
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_585_Trávící soustava_5 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Svítá na lepší časy ? 2. května 2017 palác Žofín
Alternativní zdroje NON-GMO krmiv
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Služby, servis a podpora
CW-057 LOGISTIKA 4. CVIČENÍ Výroba směsí Leden 2017
Vliv kukuřičné shredlage na laktační užitkovost a stravitelnost škrobu v celém zažívacím traktu u dojnic.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vítáme Vás v Troubelicích Silážní seminář 2017
Úzkořádková technologie pěstování kukuřice Smutný V., Šedek A.
Shredlage v krmných dávkách vysokoprodukčních dojnic – postřehy z praxe Ing. Roman Poštulka, Ph.D. tel
Příprava objemných krmiv pro BPS
Siláže v praxi, Sil-All Maize+FVA
Transkript prezentace:

KUKUŘICE VE VÝŽIVĚ SKOTU Ing. Monika Brucknerová

CHARAKTERISTIKA KUKUŘICE VÝNOSOVÝ POTENCIÁL PLASTICITA HYBRIDŮ OBJEMNÉ KRMIVO

OPTIMALIZACE PODMÍNEK PRO VÝNOS VOLBA HYBRIDU DLE FAO ORGANIZACE POROSTU ÚROVEŇ HNOJENÍ TERMÍN SKLIZNĚ

VLIV FAO NA RŮST KUKUŘICE

VLIV FAO NA PODÍL PALIC NA ROSTLINĚ

VÝZNAM KUKUŘICE VE VÝŽIVĚ SKOTU NEJVYŠŠÍ VÝNOSY KRMNÝCH HODNOT PRODUKCE ODLIŠNÝCH TYPŮ KRMIV SNADNÁ KONZERVOVATELNOST POKRYTÍ POTŘEBY ENERGIE VYSOKOUŽITKOVÝCH DOJNIC

SOUČASNÉ TRENDY VE VÝŽIVĚ SKOTU NOVÉ TECHNOLOGIE SKLIZNĚ KUKUŘICE POUŽITÍ JINÝCH TYPŮ KRMIV FÁZOVÁ VÝŽIVA TMR

ZASTOUPENÍ JEDNOTLIVÝCH FRAKCÍ VLÁKNINY BIOLOGICKÁ HODNOTA ŠKROBU NUTRIČNÍ ASPEKTY ZASTOUPENÍ JEDNOTLIVÝCH FRAKCÍ VLÁKNINY BIOLOGICKÁ HODNOTA ŠKROBU ÚROVEŇ DUSÍKATÝCH LÁTEK VYSOKÁ KONCENTRACE ENERGIE

STRAVITELNOST A VYUŽITELNOST KUKUŘICE VLIV HYBRIDU – ČÍSLA FAO TERMÍN SKLIZNĚ KONZERVACE ZPŮSOB PODÁVÁNÍ ZVÍŘATŮM KONCENTRACE ENERGIE SPEKTRUM SACHARIDŮ

HODNOTY LIGNINU, ADF, NDF A CF V ZÁVISLOSTI NA ČÍSLE FAO; CELÉ ROSTLINY

ENERGETICKÝ POTENCIÁL: KUKUŘICE 324 000 MJ/ ha KONCENTRACE ENERGIE ENERGETICKÝ POTENCIÁL: KUKUŘICE 324 000 MJ/ ha OBILNINY 216 000 MJ / ha KUKUŘIČNÁ SILÁŽ 6,2-6,4 MJ NEL v 1 kg SUŠINY SILÁŽ: 24,3% S; 1,4% NL; 0,8% T; 7,4% BNVL

ÚČINNÁ KONZERVACE ZELENÉ HMOTY USPOKOJIVÁ SILÁŽOVATELNOST SILÁŽOVÁNÍ KUKUŘICE ÚČINNÁ KONZERVACE ZELENÉ HMOTY FERMENTACE ŽIVIN USPOKOJIVÁ SILÁŽOVATELNOST

POROVNÁNÍ OBSAHU ADF A NDF U SILÁŽÍ NEHNOJENÁ VARIANTA HNOJENÁ VARIANTA

DALŠÍ ZPŮSOBY SKLIZNĚ KUKUŘICE LKS CCM

POUŽITÍ ADITIV KDY POUŽÍT? BIOLOGICKÁ ADITIVA - BIOLOGICKÁ ENZYMATICKÁ KOMBINOVANÁ CHEMICKÁ ADITIVA - KYSELINY - SACHARIDY, ABSORBENTY,…

DRUHOTNÁ FERMENTACE SILÁŽÍ NEŽÁDOUCÍ OXIDACE HMOTY TECHNOLOGIE VYBÍRÁNÍ AEROBNÍ STABILITA SILÁŽE

KOMBINACE S DALŠÍMI OBJEM. KRMIVY ZAŘAZENÍ SILÁŽÍ DO KD SKOTU VÝHRADNÍ OBJEMNÉ KRMIVO KOMBINACE S DALŠÍMI OBJEM. KRMIVY

BEZ OBSAHU ANTINUTRIČNÍCH LÁTEK OPTIMÁLNÍ SKLADBA VLÁKNINY POROVNÁNÍ NUTRIČNÍ HODNOTY KUKUŘICE A DALŠÍCH KRMIV VYSOKÝ ZISK ENERGIE BEZ OBSAHU ANTINUTRIČNÍCH LÁTEK OPTIMÁLNÍ SKLADBA VLÁKNINY

DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST