KUKUŘICE VE VÝŽIVĚ SKOTU Ing. Monika Brucknerová
CHARAKTERISTIKA KUKUŘICE VÝNOSOVÝ POTENCIÁL PLASTICITA HYBRIDŮ OBJEMNÉ KRMIVO
OPTIMALIZACE PODMÍNEK PRO VÝNOS VOLBA HYBRIDU DLE FAO ORGANIZACE POROSTU ÚROVEŇ HNOJENÍ TERMÍN SKLIZNĚ
VLIV FAO NA RŮST KUKUŘICE
VLIV FAO NA PODÍL PALIC NA ROSTLINĚ
VÝZNAM KUKUŘICE VE VÝŽIVĚ SKOTU NEJVYŠŠÍ VÝNOSY KRMNÝCH HODNOT PRODUKCE ODLIŠNÝCH TYPŮ KRMIV SNADNÁ KONZERVOVATELNOST POKRYTÍ POTŘEBY ENERGIE VYSOKOUŽITKOVÝCH DOJNIC
SOUČASNÉ TRENDY VE VÝŽIVĚ SKOTU NOVÉ TECHNOLOGIE SKLIZNĚ KUKUŘICE POUŽITÍ JINÝCH TYPŮ KRMIV FÁZOVÁ VÝŽIVA TMR
ZASTOUPENÍ JEDNOTLIVÝCH FRAKCÍ VLÁKNINY BIOLOGICKÁ HODNOTA ŠKROBU NUTRIČNÍ ASPEKTY ZASTOUPENÍ JEDNOTLIVÝCH FRAKCÍ VLÁKNINY BIOLOGICKÁ HODNOTA ŠKROBU ÚROVEŇ DUSÍKATÝCH LÁTEK VYSOKÁ KONCENTRACE ENERGIE
STRAVITELNOST A VYUŽITELNOST KUKUŘICE VLIV HYBRIDU – ČÍSLA FAO TERMÍN SKLIZNĚ KONZERVACE ZPŮSOB PODÁVÁNÍ ZVÍŘATŮM KONCENTRACE ENERGIE SPEKTRUM SACHARIDŮ
HODNOTY LIGNINU, ADF, NDF A CF V ZÁVISLOSTI NA ČÍSLE FAO; CELÉ ROSTLINY
ENERGETICKÝ POTENCIÁL: KUKUŘICE 324 000 MJ/ ha KONCENTRACE ENERGIE ENERGETICKÝ POTENCIÁL: KUKUŘICE 324 000 MJ/ ha OBILNINY 216 000 MJ / ha KUKUŘIČNÁ SILÁŽ 6,2-6,4 MJ NEL v 1 kg SUŠINY SILÁŽ: 24,3% S; 1,4% NL; 0,8% T; 7,4% BNVL
ÚČINNÁ KONZERVACE ZELENÉ HMOTY USPOKOJIVÁ SILÁŽOVATELNOST SILÁŽOVÁNÍ KUKUŘICE ÚČINNÁ KONZERVACE ZELENÉ HMOTY FERMENTACE ŽIVIN USPOKOJIVÁ SILÁŽOVATELNOST
POROVNÁNÍ OBSAHU ADF A NDF U SILÁŽÍ NEHNOJENÁ VARIANTA HNOJENÁ VARIANTA
DALŠÍ ZPŮSOBY SKLIZNĚ KUKUŘICE LKS CCM
POUŽITÍ ADITIV KDY POUŽÍT? BIOLOGICKÁ ADITIVA - BIOLOGICKÁ ENZYMATICKÁ KOMBINOVANÁ CHEMICKÁ ADITIVA - KYSELINY - SACHARIDY, ABSORBENTY,…
DRUHOTNÁ FERMENTACE SILÁŽÍ NEŽÁDOUCÍ OXIDACE HMOTY TECHNOLOGIE VYBÍRÁNÍ AEROBNÍ STABILITA SILÁŽE
KOMBINACE S DALŠÍMI OBJEM. KRMIVY ZAŘAZENÍ SILÁŽÍ DO KD SKOTU VÝHRADNÍ OBJEMNÉ KRMIVO KOMBINACE S DALŠÍMI OBJEM. KRMIVY
BEZ OBSAHU ANTINUTRIČNÍCH LÁTEK OPTIMÁLNÍ SKLADBA VLÁKNINY POROVNÁNÍ NUTRIČNÍ HODNOTY KUKUŘICE A DALŠÍCH KRMIV VYSOKÝ ZISK ENERGIE BEZ OBSAHU ANTINUTRIČNÍCH LÁTEK OPTIMÁLNÍ SKLADBA VLÁKNINY
DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST