Povrch České republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Horniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.08
Advertisements

GEOLOGIE, GEOMORFOLOGIE
Polární oblasti Anotace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Anotace Žák uvádí rozdíly mezi jednotlivými státními zřízeními a lokalizuje evropské monarchy VY_32_INOVACE_ICT2.5_ Autor Mgr. Rita Sobková Jazyk.
GEOMORFOLOGIE ČESKÉ REPUBLIKY 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Přírodní poměry ČR Geologický vývoj Působení ledovce u nás
Elektronická učebnice -II
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Chemická vazba.
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
geomorfologické celky
Povrch Země jako důsledek přírodních činitelů
Tropické deštné lesy Anotace
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Používání barev v kontextu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit se používat barvy ve větách.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Česká republika Geologický vývoj
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR 8. ročník.
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Číslovky základní, AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Osvojení a výslovnost číslovek.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Opakování předložek a přídavných jmen. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Ověření znalostí z.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Pracovní list k procvičení základních poznatků o horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_141_ Horniny vyvřelé TEMA:
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Člověk a jeho svět Vlastivěda
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Geologický vývoj a stavba české republiky
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
GEOMORFOLOGICKÉ ČLENĚNÍ ČR 5
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Povrch krychle a kvádru VY_32_Inovace_18SOU-2
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
LIDSKÉ TĚLO ANOTACE DATUM AUTOR JAZYK OČEKÁVANÝ VÝSTUP
Člověk a jeho svět Vlastivěda
VY_32_INOVACE_19_Horniny
Transkript prezentace:

Povrch České republiky Anotace Prezentace na téma Povrch České republiky obsahuje úkoly pro práci s atlasem. Žáci porovnávají vyšší geomorfologické celky na území ČR. Obsahuje pracovní list pro opakování učiva přírodopisu – Typy hornin. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup Žáci umí uvést rozdíly mezi celky Česká vysočina a Západní Karpaty, upevní učivo o typech hornin Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Povrch České republiky, Česká vysočina, Západní Karpaty Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 2,8 MB

Povrch České republiky

Geomorfologické členění - Doplň s pomocí atlasu Jaké 2 vyšší geomorfologické celky zasahují na území ČR? ____________________________ Co tvoří hranici mezi těmito celky? ___________________ Která oblast je starší? ______________ Jakými vrásněními tyto celky vznikly? ________ Máme na našem území nějaké sopečné pohoří? Jaké____________________ Jaké další geomorfologické celky na území ČR zasahují? _______________________

Doplň název pohoří - _____________

Krkonoše - Sněžka

Sněžka

___________________

Plešné jezero

____________________

Klínovec

_____________________

Velká Deštná

___________________

Prachovské skály – Český ráj

Pravčická brána

Vchod do Koněpruských jeskyní – Český kras

Vněkarpatské sníženiny – Ostravská pánev

Hornomoravský úval

Karpaty – MSL Beskydy

Bílé Karpaty

Jaký je rozdíl mezi nerostem a horninou. Jak tyto typy hornin vznikly Jaký je rozdíl mezi nerostem a horninou? Jak tyto typy hornin vznikly? Spoj čarou… Přeměněné horniny Vyvřelé horniny Usazené horniny žula svor pískovec jílovec čedič vápenec rula znělec

Zdroje: http://cs.wikipedia.org