Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Savci II. Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se systémem savců od ptakořitných po hlodavce. Materiál je plně.
Advertisements

Systém savců 6 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Ježek západní.
Systém savců 3 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
ROZMANITOST EKOSYSTÉMU LES
Šelmy (Carnivora).
SAVCI - shrnutí Mgr. Helena Tlapáková.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Prvoci Přírodopis VY_32_INOVACE_166, 9. sada, Př3 ANOTACE
Čeleď: Šelmy kočkovité
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_495_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Kapraďorosty Přírodopis VY_32_INOVACE_013, 1. sada, Př ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se vznikem a tříděním sacharidů,
Tundry a polární oblasti
Domestikovaní živočichové
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
SAMOSTUDIUM TEST VLK OBECNÝ LIŠKA OBECNÁ FENEK BERBERSKÝ
VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Etologie Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Čeleď: Šelmy lasicovité
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
Trénink v určování savců ČR
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a obecnými znaky třídy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál slouží k interaktivnímu procvičení předchozího.
Řád šelmy - čeleď lasicovití
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Žahavci Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př4
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
řád Sudokopytníci 2 nebo 4 prsty s kopýtky býložravci, všežravci
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se společnými znaky třídy savců,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními poznatky o třídě korýšů.
Čeleď: šelmy kočkovité
Jsou všechny šelmy opravdovými šelmami?
Psovití RNDr. Václav Procházka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, zástupci a typickými.
Charakteristika řádu ŠELMY
Savci 3 Arnošt Krška.
Označení DUM Fa - DUM Autor Příjmení a jméno: Fichna Josef, Mgr. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Šablona : V/2 Sada: 1/24 Ověření ve výuce: Třída: 7 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 52 Sada: Př 7/35 Předmět: přírodopis Ročník: 7.
Savci - šelmy VY_52_INOVACE_30 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
zpracovaný v rámci projektu
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Savci – lasicovité šelmy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Anotace: LASICOVITÍ (práce s interaktivní tabulí, pracovní list)
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_PŘÍRODOPIS
SAVCI II 8. Řád: ŠELMY 1. Čeleď: Šelmy psovité vlk obecný.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
19 savci v lese VY_32_INOVACE_19
ŠELMY PLACENTÁLOVÉ.
Autor: Mgr. Pavla Kofroňová Název: Šelmy VY_32_INOVACE_Př.5
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a typickými znaky šelem, obsahuje opakování předchozí látky. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák charakterizuje šelmy, třídí je do čeledí, jmenuje příklady zástupců. Poukáže na shody a odlišnosti jednotlivých čeledí. Rozliší šelmy podle některých vlastností. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět přírodopis Autor Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Systém savců 6 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5

Systém savců 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková šelmy

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kteří hlodavci jsou nejvíce vázáni na liská sídla? myši krysy potkani hraboši Která tvrzení platí o hlodavých zubech (hlodácích)? chybí sklovina stále dorůstají nemají kořeny lehce se otupí Kde si staví hnízdo zajíc? v dutinách stromů v podzemních norách v hustém křoví žádné si nestaví Jak se liší zajíc od králíka stavbou těla? má více zubů rychleji běhá je menší má delší uši Kteří z uvedených živočichů patří mezi hlodavce? krtek křeček králík morče OPAKOVÁNÍ: (kliknutím odstraň nesprávné odpovědi)

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Šelmy  většinou loví živou kořist  nejdůležitější zuby špičáky, přeměněné v trháky špičáky jsou třetí zuby, u šelem jsou zvětšené v horní i dolní čelisti

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kunovití (lasicovití):  lasice kolčava, hranostaj  kuna lesní a skalní  tchoř tmavý  jezevec lesní  vydra říční vydra říční

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Medvědovití:  medvěd hnědý (brtník)  medvěd lední medvěd lední

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková K medvědovitým šelmám patří i pandy. Na obrázku je panda červená.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Psovití:  liška obecná, vlk  loví vytrvalým během, často ve smečkách vlk obecný

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kočkovití:  kočka divoká, rys ostrovid, lev, tygr…  zatažitelné drápy, loví většinou samotářsky, číhají, pak rychlý krátký běh (gepard až 70km/h) tygr sumaterský

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Další čeledi:  u nás nežijí  cibetkovití, promykovití, mývalovití, hyenovití… surikaty, cibetkovité šelmy

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kliknutím odstraň ty šelmy, které nemají zatažitelné drápy:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková Kliknutím odstraň ty šelmy, které nežijí ve skupinách:

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková