VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
projekt v rámci Operačního programu Šablona číslo: V/2
Advertisements

VY_32_INOVACE_Př.4.01-domácí zvířata-prezentace
1. DO KTERÉHO ŘÁDU SAVCŮ PATŘÍ ZÁSTUPCI NA OBRÁZCÍCH?
Kočka domácí Felis Catus.
Jaguár americký.
Předmět a očekávaný výstup
Šelmy (Carnivora).
VY_52_INOVACE_PRV.2.20 _Ovoce _pracovní list
SAVCI - shrnutí Mgr. Helena Tlapáková.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Kočkovité šelmy By Terezka a Nikolka.
Čeleď: Šelmy kočkovité
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
VY_52_INOVACE_PRV.3.34_Kostra_pracovní list
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
LEVHART SKVRNITÝ.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Tropický deštný les SAVCI.
VY_52_INOVACE_PŘ. 7.13_Botanika , test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Kočkovité šelmy.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ Lidské tělo,test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
SAMOSTUDIUM TEST VLK OBECNÝ LIŠKA OBECNÁ FENEK BERBERSKÝ
Vypracovala Martina Šanderová
ŠELMY.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_492_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Předmět :Přírodopis Ročník.
sudokopytníci (přežvýkavci) – kančil menší
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
36.1 ŠELMY II. Kdo by vyhrál souboj mezi lvem a tygrem?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Luštění o šelmách RNDr. Václav Procházka.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_52_INOVACE_Př Plazi(prezentace, test) Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda- Přírodopis.
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
VY_52_INOVACE_PŘ _Dvoukřídlí,motýli,prac
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
VY_52_INOVACE_PŘ. 8.14_ Trávicí soustava,test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Čeleď: šelmy kočkovité
Savci.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Šablona : V/2 Sada: 1/24 Ověření ve výuce: Třída: 7 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Anotace – Kočkovité šelmy Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností na základě odpovědí.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Přírodopis.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Savci - šelmy VY_52_INOVACE_30 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Šelmy ZŠ Hejnice M. Hradil.
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Vypracoval David Holub
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Vypracoval David Holub
ŠELMY PLACENTÁLOVÉ.
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník – Kočkovité šelmy,prezentace Autor – Magdaléna Bošková Období – listopad 2011 Anotace – žáci se naučí znaky kočkovitých šelem a jejich rozšíření

Kočkovité šelmy Znaky – zatažitelné drápy- neslyšná chůze ohebná páteř- naježený hřbet zorničky reagující na světlo kulatá lebka se zkrácenými čelistmi a menším počtem zubů mláďata se rodí slepá a bez srsti, na matce jsou závislá několik týdnů až několik let Potrava – masožravci, kořist uštvou nebo udeří skokem a přetnou krční tepnu první žere samec, poté samice a nakonec mláďata

Zástupci v ČR Kočka divoká – kriticky ohrožený druh Kočka domácí – domestikováno několik vyšlechtěných druhů Rys ostrovid – silně ohrožený druh, výskyt na Šumavě a v Krkonoších

Rozšíření ve světě Asie – Tygr bengálský a sibiřský Levhart Afrika – Tygr usurijský Gepard – vyvine rychlost až 80 km/hod Lev Jižní Amerika – Jaguár Puma

http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lynx_lynx_poing.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Puma_americk%C3%A1