ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S a slova příbuzná.
Advertisements

Křížovky s VS po S IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Křížovky s VS po M II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Vyjmenovaná slova po S Předmět : Informační technologie
Křížovky s VS po P II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po L II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po B IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
ICT ČJ VS po B Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.r. Řešíme nerovnice Anotace: Prezentace obsahuje výklad u č iva nerovnice a p ř íklady k procvi č ování ř ešení nerovnic. Prezentace je.
ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.
ICT ČJ 5.ročník Význam slov IV.
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Český jazyk Vyjmenovaná slova po S Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
VY_32_INOVACE_13_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
ICT M 5.R. Desetinná čísla
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
ICT M 5.r. Písemné násobení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_506_Vyjmenovaná slova po - s - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S ROZLIŠUJEME
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Procvičování vyjmenovaných slov po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
VYJMENOVANÁ SLOVA S.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_323_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Anotace : ICT ČJ přídavná jména II. - 5.ročník
Anotace : ICT ČJ podstatná jména II. - 4.ročník
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ICT ČJ párové souhlásky uvnitř slov
ICT VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Desetinná čísla – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení čtení desetinných čísel. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
ICT VL Pravěk – procvičování 4.R
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Vyjmenovaná slova po S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
Křížovky s VS po B III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.r. Řešíme rovnice Anotace: Prezentace obsahuje p ř íklady k procvi č ování ř ešení rovnic. Prezentace je prezentována interaktivn ě na.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Vytvořila: Mgr
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Přesmyčky s VS po S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po S II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Autor: Mgr. Marie Hrbková
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Transkript prezentace:

ICT-2-1-11 ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace: Prezentace obsahuje výklad – vyjmenovaná slova po S. Součástí prezentace je pracovní list s řešením, kde si žáci procvičí získané vědomosti. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: píše správně i/y po obojetných souhláskách Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: vyjmenovaná slova, příbuzná slova, význam slov Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: kombinovaná/výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň - druhé období Typická věková skupina 10-11 let Celková velikost – 125 kB – soubor pptx

Vyjmenovaná slova po B S – syn, sytý, sýr, syrový, sychravý, usychat, sýkora, sýček, sysel, syčet, sypat, Sychrov

Dávej pozor na význam slov i / y  síra (látka) usíná (spí) síti (semínka) síto (na prosívání) sípal (hlas) kousek sýra (jídlo) u syna (u chlapce) sytý (najedený) syto (najedený) sypal (písek, kamení)

Čti slova příbuzná a přiřazuj je ke slovům vyjmenovaným  dosyta – sytý, synáček - ………, neusychat - ………, sýkorka ………, sykot - ………, syslí - ………, zasykl - ………, nenasytný - ………, syreček - ………, vysychat - ………, sýčkův - ………, sychravo - …….., synek - ………, sýrárna - ………,

Řešení – kontrola pro šikulky  dosyta – sytý, synáček - syn, neusychat - usychat, sýkorka – sýkora, sykot - syčet, syslí – sysel, zasykl - syčet, nenasytný - sytý, syreček – sýr, vysychat - usychat, sýčkův - sýček, sychravo – sychravý , synek - syn, sýrárna – sýr   

Použité obrázky štítek – BLMPSVZ – autor vlastní sýr … http://www.restaurace- menu.cz/magazin/aktualne/syry-milovane-i-zatracovane/ síra - nerost … http://www.nerosty.cz/nerosty/s%EDra/93_s%EDra