Znalost a hodnocení ekologických nadací (Slovenská republika)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 4 Vytvořila: Mgr. Martina Bašová VY_32_Inovace/1_028.
Co vědí české ženy o tucích a mastných kyselinách
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Vliv konceptu zelených budov na provozní fázi výstavbového projektu Ing. Jiří Dobiáš LEED AP.
MINISTRANTI NAPAJEDLA
Jiří Šafr jiri.safr(zavináč)seznam.cz
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí o zlomcích. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují znalosti o zlomcích.
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Statistická chyba a hladina statistické významnosti
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Etapy práce na sociologickém výzkumu. 2 I. Formulace problému II. Rozhodnutí o populaci a vzorku III. Pilotní studie IV. Rozhodnutí o technice sběru dat.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Zábavná matematika.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
KASKÁDOVÉ STYLY 4.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.

Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Statistická chyba a hladina statistické významnosti
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Statistika 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
Památky 11/ Obsah Obsahstrana 2 Metodologiestrana 3 Cíle projektustrana 5 Památky – vyhodnocení 11/2011strana 7.
Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Pojmy a interpretace.
VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC (Výsledky II/ III/2006)
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Přednost početních operací
Bleskový výzkum Kauza : David Rath Červen 2012.
LCD displeje + princip zobrazení
KONTROLNÍ PRÁCE.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
ZELENÝ KRUH Závěrečná zpráva z kvantitativního výzkumu Jitka Zítková, Jitka Haiderová Soukupová | duben/květen 2016.
Mladí lidé a dobrovolnictví v oblasti péče o přírodu a kulturní dědictví České republiky prezentace výsledků výzkumu Tomáš Blaha Marek Zemský.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
Sociologický výzkum II.
průběžná zpráva z 2. etapy sběru dat
Transkript prezentace:

Znalost a hodnocení ekologických nadací (Slovenská republika) © Zpráva TNS AISA Česká republika, červen 2011

Východiska a cíle projektu Cílem projektu je zjištění znalosti ekologických nadací působících ve Slovenské republice a hodnocení jejich důvěryhodnosti slovenskou populací.

Shrnutí hlavních výsledků Spontánně nejčastěji zmiňovaná nadace je Greenpeace, kterou zmínila přibližně třetina respondentů (31%). Mnohem nižší povědomí je o nadaci Lesoochranárske Zoskupenie VLK (12%). Nadace Ekopolis je zmiňovaná pouze 10% respondentů. Téměř třetina respondentů (29 %) deklaruje znalost nadace Ekopolis. Ekologické nadace jsou na Slovensku vnímány jako důvěryhodné organizace dvěma třetinami respondentů. Stejný názor je vysloven i na nadaci Ekopolis, je důvěryhodná pro 72% respondentů. Ekopolis pro většinu respondentů znamená zejména ochranu životního prostředí, ekologické aktivity jako je boj proti znečištění přírody, pomoc při ekologických haváriích, ochranu zeleně, podporu ekologických farem a projekty na záchranu Vysokých Tater.

Analýza v grafech

Spontánní znalost ekologických nadací Spontánně zmiňují respondenti nejčastěji nadaci Greenpeace (40%). Druhá nejčastěji jmenovaná nadace je v povědomí respondentů Lesoochranárske Zoskupenie VLK (22%) a jako třetí nadace Ekopolis (16%). Spontánní znalost ekologických nadací Q1. Vymenujte aspoň 2 – 3 ekologické nadácie alebo združenia na Slovensku, ktoré poznáte? Spomeniete si ešte na nějakú nadáciu?

Znalost ekologických nadací s podporou Téměř všichni respondenti deklarují znalost nadace Greenpeace (97%), jako druhá následuje Lesoochranárske Zoskupenie VLK (40%) a nadace SPP. Téměř tetina responentů deklaruje znalost nadace Ekopolis (29%). Znalost ekologických nadací s podporou Q2. Teraz Vám ukážem zoznam vybraných nadácií. Poznáte niektorú z týchto nadácii ?

Hodnocení důvěryhodnosti ekologických nadací Ekologické společnosti jsou na Slovensku vnímány jako vysoce důvěryhodné organizace – nadaci Ekopolis vnímá 72% respondentů jako důvěryhodnou. Hodnocení důvěryhodnosti ekologických nadací Q4. Uviedol (a) ste, že poznáte nadáciu XY. Čo Vás při nadácii XY napadne ako prvé?. 72% 71% 73% 59% 75% 66% Top2Box – důvěryhodnost celkem

Spontánně vyjmenované aktivity nadace Ekopolis Spontánně nejčastěji jmenované aktivity nadace Ekopolis jsou ochrana životního prostředí (26%), ekologické aktivity jako boj proti znečistěnému prostředí (12%), ochrana zeleně (11%), akce Strom roku (10%), podpora ekologických farem (10%) či záchrana Vysokých Tater (8%). Spontánně vyjmenované aktivity nadace Ekopolis Q3. Uviedol(a) ste, že poznáte nadáciu Ekopolis. Čo Vás při nadácii Ekopolis napadne ako prvé?. Word Cloud analýza. Množina (mrak) slov uspořádaných podle četnosti (frekvence) v textu. Četnost slova je vyjádřena velikostí či barvou (čím větší slovo, tím vyšší četnost). Na první pohled je jasné, jaká slova v množině hrají klíčovou úlohu.

Spontánně vyjmenované aktivity nadace Greenpeace Spontánně nejčastěji jmenované aktivity nadace Greenpeace jsou ochrana životního prostředí (50%), ekologické aktivity jako ochrana volně žijících zvířat (11%), ochrana velryb (9%), ochrana zeleně (9%) či boj proti znečištění (8%) . Spontánně vyjmenované aktivity nadace Greenpeace Q5. Uviedol(a) ste, že poznáte nadáciu Greenpeace. Čo Vás při nadácii Greenpeace napadne ako prvé?. Word Cloud analýza. Množina (mrak) slov uspořádaných podle četnosti (frekvence) v textu. Četnost slova je vyjádřena velikostí či barvou (čím větší slovo, tím vyšší četnost). Na první pohled je jasné, jaká slova v množině hrají klíčovou úlohu.

Spontánně vyjmenované aktivity nadace Lesoochranárske Zoskupenie VLK Spontánně nejčastěji jmenované aktivity nadace Lesoochranárske Zoskupenie VLK jsou ochrana lesů (58%), ochrana volně žijících zvířat (14%), záchrana Vysokých Tater (12%) či ochrana dravců –vlků a medvědů (9%). Spontánně vyjmenované aktivity nadace Lesoochranárske Zoskupenie VLK Q7. Uviedol(a) ste, že poznáte nadáciu Lesoochranárske Zoskupenie VLK. Čo Vás při nadácii Lesoochranárske Zoskupeni napadne ako prvé? Word Cloud analýza. Množina (mrak) slov uspořádaných podle četnosti (frekvence) v textu. Četnost slova je vyjádřena velikostí či barvou (čím větší slovo, tím vyšší četnost). Na první pohled je jasné, jaká slova v množině hrají klíčovou úlohu.

Spontánně vyjmenované aktivity Nadácie otvorenej spoločnosti Spontánně nejčastěji jmenované aktivity Nadácie otvorenej spoločnosti jsou sociální projekty (27%), boj za lidská práva (23%), podpora vzdělávání (9%). Spontánně vyjmenované aktivity Nadácie otvorenej spoločnosti Q9. Uviedol(a) ste, že poznáte Nadáciu otvorenej spoločnosti. Čo Vás při Nadácii otvorenej spoločnosti napadne ako prvé? Word Cloud analýza. Množina (mrak) slov uspořádaných podle četnosti (frekvence) v textu. Četnost slova je vyjádřena velikostí či barvou (čím větší slovo, tím vyšší četnost). Na první pohled je jasné, jaká slova v množině hrají klíčovou úlohu.

Spontánně vyjmenované aktivity nadace Pontis Spontánně nejčastěji jmenované aktivity nadace Pontis jsou podpora neziskových organizací (30%), všestranná podpora různorodých projektů (10%). Spontánně vyjmenované aktivity nadace Pontis Q11. Uviedol(a) ste, že poznáte Pontis. Čo Vás při nadácii Pontisnapadne ako prvé?. Word Cloud analýza. Množina (mrak) slov uspořádaných podle četnosti (frekvence) v textu. Četnost slova je vyjádřena velikostí či barvou (čím větší slovo, tím vyšší četnost). Na první pohled je jasné, jaká slova v množině hrají klíčovou úlohu.

Spontánně vyjmenované aktivity nadace SPP Spontánně nejčastěji jmenované aktivity nadace SPP jsou nadace Slovenského plynárenského priemyslu (25%), ochrana životního prostředí (12%). Spontánně vyjmenované aktivity nadace SPP Q13. Uviedol(a) ste, že poznáte nadáciu SPP. Čo Vás při nadácii SPP napadne ako prvé? Word Cloud analýza. Množina (mrak) slov uspořádaných podle četnosti (frekvence) v textu. Četnost slova je vyjádřena velikostí či barvou (čím větší slovo, tím vyšší četnost). Na první pohled je jasné, jaká slova v množině hrají klíčovou úlohu.

Design projektu

Technické parametry projektu Sada otázek zařazená do omnibusového šetření AISA Express. Cílová skupina: dospělá populace Slovenské republiky ve věku 18 – 60 let. Vzorek: N=436 respondentů Výběr respondentů: reprezentativní kvótní výběr podle pohlaví, věku, vzdělání, regionu a velikosti místa bydliště. Terénní sběr dat přes řízený panel domácností v období 11. – 15. června 2011. Řízený panel TNS AISA: robustní vzorek respondentů, řízená struktura a správa panelu (rodné číslo, ověřené kontaktní údaje, bankovní spojení, par. 101), kumulovaná znalost: demografie, životní styl, spotřebitelské údaje jako opora pro přesný, rychlý a levný výběr respondentů.

Koncept řízeného panelu TNS AISA MAP (managed access panel) přidává do konceptu kvantitativního výzkumu jeden krok: z obecné populace je vytvořen robustní vzorek, z nějž rekrutujeme respondenty pro jednotlivé projekty namísto běžného výběru přímo z populace. Výběr respondentů pro jednotlivé projekty probíhá přes kompletní demografické údaje a robustní spotřebitelské údaje. obecná populace České republiky odhad o populaci na základě výsledků zjištěných na výběrovém souboru Řízený panel MyMAP výběrové vzorky

Konec dokumentu