KUBA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Politická situace na Kubě od roku 1959
Advertisements

Itálie.
STŘEDOAMERICKÝ REGION
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Geografie Poloha: Střední Amerika Rozloha, moře, pohoří km 2 (1,5x větší než ČR) 4000 ostrovů Délka km (ČR 500 km), šířka 200 km (ČR 270.
Island (Islandská republika)
VENEZUELA.
RAKOUSKO.
Střední Amerika ostrovní Státy
Dánsko Kryštof Klika 2E.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Portugalsko Info a obrázky.
Latinská Amerika Střední Amerika. Mexiko - Estados Unidos Mexicanos 1,973 mil. km místo na světě 105 mil. obyv. (2003)12. místo na světě.
Střední Amerika.
AUSTRÁLIE.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
Korsika.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
Afrika Jižní Afrika I. Jan Dušek.
Malta Maltská republika
SLOVINSKO.
Austrálie.
LITVA.
Peru a Ekvádor.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
MALTA Repubblika ta‘ Malta
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Bělorusko.
Malta.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
DÁNSKO.
Francie Miroslav Chmelka.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ. ÚVOD  Spojené státy americké se skládají z 50 států a 13 kolonií  Rozloha km (3. světě)  Nejvyšší bod Mount McKinley.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jan Sazama Dominik Kuksa

Střední Amerika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Finsko.
Kanada.
Kuba.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_05 N á zev materi.
ARABSKÝ POLOOSTROV Jiří Korec SEXTA 2008/2009. O Arabském poloostrově…  Křižovatka mezi Evropou a Asií  Rozloha: km²  Na JZ ohraničen Rudým.
 Obecné informace  Dělení území  Státní správa  Obyvatelstvo  Podnebí  Fauna a flóra.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_06 N á zev materi.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Ameriky Ověření ve výuce: Třída:
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Irsko Open presentation.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Bolívie
Kuvajt
Melanésie
STŘEDNÍ AMERIKA ostrovní část
OBLAST KARIBSKÉHO MOŘE
Transkript prezentace:

KUBA

Historie roku 1492 objevil Kubu Kryštof Kolumbus roku 1511 se stala španělskou kolonií, zavedeno otroctví, které bylo zrušeno až 1886 1902 vznikl samostatný stát Kuba 1956 vypuknutí kubánské revoluce: 1959 vítězství revolucionářů -> moci se ujal Fidel Castro -> znárodnění amerických firem -> USA vyhlašuje embargo na vývoz amerických výrobků na Kubu Poloha

Obecné + geografie hlavní město: La Havana rozloha: 110 680 km2 nejvyšší bod: Pico Turquino státní útvar: socialistická republika s vládou jedné strany, idea komunismu měna: kubánské peso CUP, peso convertible CUC největším ostrovem souostroví Velké Antily většinu povrchu zaujímají nížiny u pobřeží často korálové útesy PODNEBÍ: ostrov leží v tropech, je ovlivněn větry = pasáty, v nížinách ročně spadne 600 – 1200 mm srážek, koncem léta se zde vyskytují cyklóny

Obyvatelstvo počet obyvatel: 11 394 043 hustota zalidnění: 102 obyv./km2 náboženství: převážná většina (85%) římští katolíci, protestanti, Svědkové Jehovovy a židé úřední jazyk: španělština převládají běloši (66,5%), mulati (25%) a černoši (10%) v metropoli žije přes 2,2 miliony obyvatel

Hospodářství je sužováno dlouhou krizí nejslavnější je zpracovávání tabáku – mimořádně kvalitní doutníky, známý je export rumu důležitým zdrojem růstu ekonomiky je těžba a dále zpracování niklu dobré možnosti pro vývoz citrusů a dalších tropických plodin, jeví se však perspektivné až do budoucna

Zajímavosti hlavní město Havana bývá nazýváno „Paříží Karibiku“ od roku 1969 byly zrušeny Vánoce, obnoveny byly až po roce 1998, kdy zde byl na návštěvě papež Jan Pavel II. V roce 2006 byl Castro prohlášen jako 7. nejbohatší hlava státu, což je na úrovni britské královny

Fotogalerie