SAVCI Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice tercie osmiletého studia 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tematická oblast: Život na Zemi
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.10 Název pro školu:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_499_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování savců světa
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_02.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.11 Název pro školu:
Předmět: Český jazyk - mluvnice Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
1. DO KTERÉHO ŘÁDU SAVCŮ PATŘÍ ZÁSTUPCI NA OBRÁZCÍCH?
Vlastnosti lipidů CH-4 Chemické reakce a děje, DUM č. 15
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Hmyz s proměnou nedokonalou II.
POZNÁVÁNÍ: Hmyz s proměnou nedokonalou
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
HV-1 Hudební výchova DUM č. 6 Prima – kvarta osmiletého studia
Téma hodiny: Spojené státy americké – Opakování (film a kvíz)
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
Prvočísla a čísla složená
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_539_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
HV-1 Hudební výchova DUM č. 3 Prima – kvarta osmiletého studia
HV-1 Hudební výchova DUM č. 11 Prima – kvarta osmiletého studia
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37, VY_32_INOVACE_11M20_Už umím počítat do 10, do 20 Už umím počítat do 10, do 20 Autor materiálu:
Matematika – opakování 4
Antičtí bohové ve výtvarném umění
Elektronová konfigurace
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Excitovaný stav CH-1 Obecná chemie, DUM č. 11 Mgr. Radovan Sloup
Zkrácený elektronový zápis
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
JEŠTĚRKA.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Mořští žahavci Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání.
Medvědovité šelmy Mgr. Vlastimil Homolka Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace žáků ke vzdělávání v těchto oborech registrační.
  CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_527_Př5     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_326
VLASTNOSTI NEROSTŮ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice kvarta osmiletého.
HV-1 Hudební výchova DUM č. 5 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu.
Sociokulturní struktura populace ČR
Klasifikace karboxylových kyselin Mgr. Radovan Sloup Gymnázium Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání.
Žahavci Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_309.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_492_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Předmět :Přírodopis Ročník.
Blanokřídlí Mravenci.
HV-1 Hudební výchova DUM č. 7 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_500_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Řád: Vážky.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Vyjmenovaná slova po Z BRZY JAZYK NAZÝVAT SE RUZYNĚ.
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_319
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_313
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Elektrochemie, články CH-1 Obecná chemie, DUM č. 18 Mgr. Radovan Sloup
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_314
PODZIM.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Správná odpověď ► klik na obrázek
20 savci - opakování VY_32_INOVACE_20
Transkript prezentace:

SAVCI Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání Mgr. Ladislav Fedor Gymnázium Sušice tercie osmiletého studia 1 vyučovací hodina

skupina A skupina B obr.č.1 obr.č.2 Tento savec je endemitem ne jednom ostrově ležícím v Indickém oceánu. Na kterém? Je na tomto obrázku opice?

skupina A skupina B obr.č.3 obr..č.4 Žije tento savec také u nás volně v přírodě? Jakým způsobem si hyena označuje revír?

skupina A skupina B obr.č.5 obr.č.6 Ve které zoogeografické oblasti žije tento savec? Jak se nazývají dýchací orgány tohoto savce?

skupina A skupina B obr.č.7 obr.č.8Kolik váží tento náš nejmenší savec? Víte, jak dlouho trvá březost tohoto savce?

skupina A skupina B obr.č.9 obr.č.10 Čím se tento savec živí? Ve které zoogeografické oblasti žije tento savec?

skupina A skupina B obr.č.11obr.č.12 Který jiný druh této šelmy žije v ČR? Jak se od sebe oba druhy liší? Je na obrázku medvědovitá šelma?

skupina A skupina B obr.č.13 obr.č.14Víte, jakou rychlostí může běžet tento savec? Je tento savec obyvatelem pralesa?

skupina A skupina B obr.č.16obr.č.15 Múžeme se s tímto savcem setkat při návštěvě Venezuely? Můžeme se s tímto savcem setkat při návštěvě USA?

skupina A skupina B obr.č.18 obr.č.17 Víte, co nejčastěji tento savec spokojeně žvýká? Mohli se s tímto koněm setkat mongolští kočovníci? A návštěvníci ZOO Praha ?

skupina A skupina B obr.č.20 obr.č.19 Víte, kam utíká tento savec, pokud mu hrozí nebezpečí? Ve znaku kterého českého města najdeme tohoto savce?

Použité obrázky : obr.č.1 : obr.č.2 : obr.č.3 : news.cz/clanek/los-evropsky-na-vysocine/ obr.č.4 : obr.č.5 : obr.č.6 : obr.č.7 : paseraku-slonoviny obr.č.8 : obr.č.9 : image.php?image=5810&picture=meerkat&large=1&jazyk=CS obr.č.10 : obr.č.11 : obr.č.12 : obr.č.13 : obr.č.14 : obr.č.15 : obr.č.16 : /ln_zahranici.asp?c=A090322_142811_ln_zahranici_mel obr.č.17 : obr.č.18 : obr.č.19 : obr.č.20 :

Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Poznámky pro učitele jsou vloženy jako samostatná příloha ve formátu.pdfsamostatná příloha