PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/03.0083 Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
„Okna technickým oborům dokořán“
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Závěrečná konference projektu
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Setkání kariérových poradců
Kariérové poradenství a podnikavost
Aerodynamický tunel Střední škola letecká Kunovice,
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání Oblast podpory:Zvyšování kvality ve vzdělávání Příjemce:SOU Sedlčany,o.p.s. Realizace:1/2012 – 12/2012

Aktivity projektu: 1)Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů 2)Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů žáků SŠ 3)Odborné stáže žáků SŠ ve spolupráci s podnikatelskými subjekty v regionu

1)Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů schůzky s vedením ZŠ (2/2012) – předání informací o realizaci projektu

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Informační schůzky na základní školách (3/2012) – cílem je motivovat žáky k účasti v projektu

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Kroužek Hrajeme si s řemesly (4-6/2012) –žáci pěti ZŠ se hravou, poutavou formou seznámí s technickými novinkami a moderními technologiemi, prakticky si je vyzkouší a získají motivaci ke vzdělávání v technické oblasti. 2.ZŠ PropojeníZŠ Sedlec Prčice1.ZŠ Sedlčany

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Soutěž v manuálních dovednostech (11/2012) –v dílnách střední školy jsme zorganizovaly soutěž pro žáky osmi základních škol. Pro žáky byly připraveny soutěžní úkoly v manuálních dovednostech (výroba krbové lopatky, upínací gumy, montáž podpěry aj..). Soutěží jsou žáci motivováni k přípravě v technických oborech.

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Exkurze do vybraných podnikatelských subjektů (9-12/2012) –žáci byli seznámeni s prostředím výrobního podniku a jeho firemní kulturou a v podniku používanými technologiemi. Pro osm ZŠ jsme zorganizovali ve spolupráci s podnikatelskými subjekty jednu exkurzi.

1) Zvyšování motivace žáků ZŠ ke studiu technických a řemeslných oborů Den otevřených dveří střední školy (11/2012)

2) Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů žáků SŠ Tvorba metodiky vzdělávacího programu Zdění broušených cihel (2-3/2012), Tvorba tematického celku Zpracování technické dokumentace na PC (2-5/2012)

2) Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů žáků SŠ Vzdělávací program Zdění broušených cihel (4-5/2012) 15 žáků SOU Sedlčany bylo proškoleno ve zdění broušených cihel. Získali osvědčení o absolvování vzdělávacího programu Zdění broušených cihel.

2) Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů žáků SŠ Projektové vyučování (2. pololetí školního roku 2011/2012) - soubor výukových prezentací pro žáky studijních oborů Zedník a Instalatér, které se obsahově vztahují k určitému projektu v rámci odborných předmětů Vytápění, Instalace vody a kanalizace, Plynárenství, Odborná cvičení, Technologie, Vybrané stati a Materiály.

2) Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů žáků SŠ PC učebna -podporující využívání ICT ve výuce odborných předmětů -pro výuku tematického celku Základy technické dokumentace na PC a k využití metody projektového vyučování

3) Odborné stáže žáků SŠ ve spolupráci s podnikatelskými subjekty v regionu únor, březen, duben, květen, červen, září, říjen, listopad, prosinec žáků absolvuje stáž u vybraných podnikatelských subjektů minimálně v rozsahu 6 týdnů. Cílem aktivity je podpořit velmi důležitý a potřebný prvek v přípravě na budoucí povolání a to poznání reálného pracovního prostředí budoucích zaměstnavatelů. Tímto prvkem jsou odborné stáže. Díky odborným stážím poznají žáci střední školy požadavky a nároky potencionálních zaměstnavatelů, získají příležitost vytvořit si dobrou pozici pro získání zaměstnání. Stáž pak pomůže nahradit odbornou praxi, jejíž absence je v mnohých případech důvodem pro nepřijetí čerstvých absolventů škol do zaměstnání.

3) Odborné stáže žáků SŠ ve spolupráci s podnikatelskými subjekty v regionu

PUBLICITA PROJEKTU Tiskové zprávy V regionálním periodiku Info inzert informujeme o projektu jedenkrát měsíčně. V regionálním periodiku Sedlčanský kraj informujeme o průběhu realizace projektu.

PUBLICITA PROJEKTU Propagační předměty

PUBLICITA PROJEKTU

Internetové stránky projektu O projektu a jeho aktivitách informujeme prostřednictvím webových stránek žadatele.